Regula Ysewijn vertelt kwetsbaar over haar kindertijd in 'Viva La Feta'

Vorige week werd ze nog officieel benoemd tot lid van de Orde van het Britse Rijk, deze week is culinair schrijfster en 'Bake Off'-jurylid Regula Ysewijn te gast bij Jani & Otto-Jan.
Twee dagen lang zal ze zich overleveren in de warme handen van het duo. Als een echte wervelwind stormt ze van de ferry af, waarna beide gastheren vrij snel beseffen dat ze een geanimeerde 48u voor de boeg hebben.
Gepakt en gezakt, met o.a. vijf verschillende badpakken in haar koffer, is Regula helemaal klaar om te bakken in de Griekse zon. Op haar verlanglijstje staat kijken naar de zonsondergang, zwemmen, bakkerijtjes bezoeken en… geiten melken. 'Het is een heel specifieke en vreemde wens, maar ook daar houden we rekening mee', zegt Otto-Jan als ze op weg zijn naar de geitenboer. Jani kiest er dan weer voor om verschillende pittoreske bakkerijtjes te bezoeken en er samen met Regula de plaatselijke delicatessen te proeven. Bij het proeven van een hostie met nougat vraagt Jani zich af waar Regula's bijzondere naam eigenlijk vandaan komt.
'Mijn naam komt van de patroonheilige van Zürich', legt ze uit. 'Ik vind het een mooie naam, maar ik ben daar wel gruwelijk hard gepest mee geweest. De kinderen zaten mij echt achterna om tegen mijn fiets te schoppen of aan mijn haar te trekken, terwijl ze mij dan aan het uitmaken waren met mijn naam, waardoor ik op den duur niet meer buiten durfde komen', vertelt Regula openhartig over haar kindertijd.
'Viva La Feta', woensdag 14 mei om 21.15 uur op Play4 en GoPlay.