Najaar VT4: heel wat antwoorden in nieuw seizoen 'Lost'

donderdag 20 augustus 2009

Oceanic 815 crashte in de Stille Oceaan. 48 mensen overleefden op een mysterieus eiland ver van huis. Ze vochten om te overleven en na 108 dagen raakten 6 mensen van het eiland. Maar de vrienden die achterbleven verdwenen spoorloos. Nu kunnen ze hun lot niet ontlopen. De Oceanic Six moeten terug.

H


et vijfde en voorlaatste seizoen van 'Lost' gaat op VT4 van start vanaf maandag 24 augustus. In dit seizoen worden alle stukjes in de juiste plaats gezet voor het afsluitende zesde seizoen, dat volgens de makers een spetterend sluitstuk met een duidelijk afgelijnd einde bevat. Seizoen vijf geeft meer antwoorden dan dat ze nieuwe vragen stelt. Een opluchting, want de seizoensfinale van seizoen vier liet de nagelbijtende Lostfans met tientallen vragen achter. Even schetsen. 
 
There's no place like home

Na een confrontatie met de mensen van het vrachtschip konden Sawyer, Jack, Kate, Hurley en piloot Frank Lapidus van het eiland komen. Na motorproblemen en Sawyer's sprong uit de helikopter halen Jack, Kate en Hurley het vrachtschip. Daar zijn ze echter niet veel beter af, want een tikkende bom doet hen opnieuw op de vlucht slaan. Uiteindelijk kunnen Jack, Kate, Aaron, Sun, Hurley, Sayid en Desmond ontkomen. Ze vliegen terug naar het eiland dat in een flits verdwijnt op het moment dat Ben aan het wiel draait.

Ze crashen en worden later opgevist door een schip. Penny, de eeuwige liefde van Desmond, is aan boord. 

Op dat moment neemt Jack een radicale beslissing. Hij overtuigt de rest van de groep om te liegen over het eiland net zoals Locke hem gevraagd had. Dat is volgens hem de enige manier om de achtergebleven eilanders te beschermen voor diegenen die op het eiland uit zijn. De rest stemt schoorvoetend toe. Ze laten zich stranden op een bewoond eiland en liegen dat zij de enige overlevenden zijn van de crash van Oceanic 815. Desmond blijft achter bij Penny.  

Op het eiland zien Sawyer en Juliet de rookpluim van het vrachtschip en zijn ervan overtuigd dat iedereen gestorven is. Wat er met hen gebeurt na de sprong van het eiland is een groot mysterie. 

Eenmaal terug in de bewoonde wereld wordt het snel duidelijk dat het de Oceanic Six niet zo goed vergaat. Het eiland laat hen niet los. Ze voelen zich schuldig om hun vertrek en zitten met duizend vraagtekens over het lot van hun vrienden op het eiland. Vooral Jack raakt ervan overtuigd dat ze nooit het eiland hadden mogen verlaten. Na de terugkeer heeft hij een leven opgebouwd met Kate en Aaron. Een droomrelatie in het begin, maar Jack's paranoia vooral tegenover Sawyer verstoort hun geluk. Ook de ontdekking dat Claire zijn halfzus is drijft hem naar drank en pillen. Wanneer hij ontdekt dat Locke overleden is, probeert hij zelfs zelfmoord te plegen. Het eiland vreet hem op. Hij is opeens overtuigd van Locke's gelijk en beseft dat zijn lot op het eiland ligt. Hij beseft dat ze terug moeten naar het eiland.

Maar wat is er gebeurd met de achterblijvers en wat zijn de gevolgen van de verhuis van het eiland nadat Ben aan het wiel gedraaid heeft. Welke woorden heeft Sawyer in Kate's oor gefluisterd? Hoe is Locke aan zijn einde gekomen? Wat zijn de plannen van Ben? Wie is Charles Widmore? Hebben de achterblijvers de sprong van het eiland overleefd? Keert de Oceanic Six terug naar het eiland?

Seizoen 5: Terug naar het eiland

Het vijfde voorlaatste seizoen van 'Lost' staat in het teken van de terugkeer naar het eiland. Eerst volgen we voornamelijk Ben en Jack, die proberen om de Oceanic Six terug bij elkaar te brengen. Om terug op het eiland te raken moeten ze met zijn allen terugkeren, maar is iedereen bereid of in de mogelijkheid om terug te keren?

Hurley heeft zich nooit goed gevoeld bij de leugen van de Oceanic Six. Hij begint terug te spreken met mensen die er niet zijn en belandt in een instelling.

Sayid's grote liefde sterft en sindsdien moordt hij in opdracht van Ben.

Sun is ervan overtuigd dat Jin gestorven is op het vrachtschip en voedt haar dochter alleen op. Toch heeft ze contact gezocht met niemand minder dan Charles Widmore.

Kate, die voorliegt dat Aaron haar eigen zoon is, heeft een leven opgebouwd met Aaron en Jack. Wanneer haar relatie met Jack op de klippen loopt, voedt Kate Aaron alleen op, ook al voelt ze dat deze situatie niet zal blijven duren. 

Diegenen die terug willen, verzamelen op vlucht 316 van Ajira Airways. Hoe ze terug op het eiland zullen geraken, daarover tast iedereen in het duister. 

De overgebleven eilandbewoners maken ondertussen vreselijke dingen mee: het eiland verplaatst zich constant door de tijd, wat enorm schadelijk is voor de gezondheid. Uiteindelijk stoppen die verplaatsingen zich en blijken ze vast te zitten in het jaar 1974. Ze worden opgenomen door The Dharma Initiative en behoren 3 jaar later nog altijd tot de groep. Maar dan keren hun vrienden terug naar het eiland...

Wekelijkse dubbel

Seizoen vijf bestaat uit 17 afleveringen. VT4 zendt wekelijks een dubbelaflevering op maandag uit. Op maandag 24 augustus start vr de eerste nieuwe aflevering een special die de eerste vier seizoenen samenvat. Op zondag 23 augustus herhaalt VT4 de finale van seizoen 4. 

'Because You Left' uitzending maandag 24 augustus

De achtergebleven overlevenden beginnen de kwalijke gevolgen te voelen van de verplaatsing van het eiland. In de gewone wereld beginnen Jack en Ben dat ze terug moeten naar het eiland om de anderen te redden. Hun zoektocht om de Oceanic Six te herenigen gaat van start. Het doel is om iedereen het lijk van Locke incluis terug te brengen naar het eiland in de hoop de achtergebleven eilanders te redden. 

'The Lie' uitzending maandag 24 augustus

Hurley en Sayid slaan op de vlucht voor de politie wanneer hun onderduikadres niet meer zo veilig blijkt te zijn. Onbekende krachten vallen de achterblijvers op het eiland aan. Ondertussen proberen Jack en Ben iedereen bij elkaar te brengen. Ben ontdekt dat hij maar 72 uur heeft daarvoor. Kate krijgt onverwachts bezoek van advocaten die een bloedtest willen laten afnemen om de precieze relatie tussen haar en Aaron vast te stellen. Reden genoeg voor Kate om hals over kop op de loop te gaan. Ze krijgt hulp van een oude vriend om de waarheid geheim te houden. 

Guest Star: Michelle Rodriguez als Ana Lucia

'Lost', vanaf maandag 24 augustus 2009 om 20.40 uur op VT4.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Beth Emhoff keert terug naar huis in Minneapolis na een zakenreis in Hongkong. Ze lijkt een stevige griep te hebben opgelopen en al snel wordt ook haar zesjarige zoontje Clark ziek. Enkele dagen later moet de doodzieke Beth worden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze enkele uren later overlijdt. Ook Clark bezwijkt aan de ziekte. Al snel blijkt dat een onbekend en dodelijk virus is uitgebroken. Alle instanties slaan de handen in elkaar om de epidemie een halt toe te roepen.

'Contagion', film uit 2011 met oa. Gwyneth Paltrow en Matt Damon, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 22:40
  Keeping Faith
  23:37
  Keno
 • 21:20
  Nebel im August
  23:25
  The Lawyer
 • 22:30
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:40
  9-1-1
  23:35
  Chicago Med
 • 20:00
  UK Open Darts
  23:40
  SAS: Who Dares Wins Australia
 • 22:15
  The House Bunny
  00:00
  Siren
 • 22:25
  The Graham Norton Show
  23:20
  American Horror Story
 • 20:30
  TV krant VTMKIDS
  05:35
  Brandweerman Sam
 • 23:05
  Bompa
  23:30
  Wat Nu Weer?
 • 22:40
  Big Brother
  23:40
  Geubels en de Belgen
 • 20:35
  Sex and the City
  23:25
  Temptation Island: Love or Leave
 • 23:15
  Storage Wars
  00:05
  Elementary
 • 23:00
  KLAAR IN 20 minuten
  23:25
  De sterrenkaart
 • 20:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 23:00
  al-1-maar-hits
  00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 23:12
  Nooit meer rommel in de garage 1
  23:31
  Luxebadkamer bouwen 9
 • 23:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 22:50
  Op1
  23:50
  NOS Journaal
 • 22:30
  The Nest
  23:35
  Poldark
 • 22:20
  Yentl en de Boer in Concert
  23:40
  TreurTeeVee