'Idool 2011': 2de liveshow in teken van de 90's

donderdag 24 maart 2011

Vorige week vrijdag kon de eerste liveshow van 'Idool 2011' op veel belangstelling rekenen in de huiskamer. Gemiddeld 839.519 live-kijkers –met een piek van 1.024.549- volgden de performances, wat een marktaandeel opleverde van 45,3% (VVA 18-54). Aan het einde van het programma moesten vijf van de vijftien kandidaten een streep trekken onder hun 'Idool 2011'-deelname.

Voor de gouden 10 start er op vrijdag 25 maart een nieuw hoofdstuk, want vanaf dan brengen ze tijdens de liveshows liedjes binnen één thema en worden er special guests uit binnen- en buitenland uitgenodigd die een band hebben met het thema. Vanaf dan krijgen ook de kijkers het laatste woord en bepalen zij door middel van hun stem wie er in de muzikale talentenjacht mag blijven.


Op deze regel bestaat echter één uitzondering. De juryleden beschikken immers over een 'reddingsboei' die ze tijdens de liveshows één keer mogen gebruiken. Als Sylvia, Wouter, Koen en Jean van mening zijn dat een kandidaat waarin zij heel erg geloven toch uit de wedstrijd dreigt te vallen, dan kunnen ze hem/haar de 'reddingsboei' toewerpen en alsnog in de talentenjacht houden. Dat impliceert wel dat er in een van de volgende shows afscheid moet worden genomen van twee kandidaten.

In de tweede liveshow van 'Idool 2011' staat de muziek uit de nineties centraal. Onze 10 finalisten vliegen er vanaf de eerste minuut in en openen het programma samen met Rozalla, de zangeres die wereldhits scoorde met 'Everybody’s free (to feel good)' en 'Are you ready to fly'.

Uiteraard palmen de kandidaten ook solo het podium van 'Idool 2011' in en zetten ze alles op alles om een stap dichter bij de hoofdprijzen te komen: het platencontract én het optreden in de Lotto Arena in Antwerpen.

  • Alyssa (18) uit Brussel zingt 'Waiting for tonight' van Jennifer Lopez
  • Dennis (19) uit Sint-Genesius-Rode zingt 'Breakfast at Tiffany's' van Deep Blue Something
  • Devon (21) uit Oostende zingt 'Lemon Tree' van Fool's Garden
  • Jonas (27) uit Sint-Niklaas zingt 'Stars' van Simply Red
  • Kato (19) uit Leuven zingt 'Torn' van Natalie Imbruglia
  • Kevin (20) uit Borgerhout zingt 'Cosmic Girl' van Jamiroquai
  • Kristof (28) uit Brecht zingt 'Alive' van Pearl Jam
  • Lora (20) uit Lanaken zingt 'Show me Love' van Robin S
  • Manuel (23) uit Sint-Andries zingt 'Smooth' van Santana ft. Rob Thomas
  • Maureen (23) uit Hoegaarden zingt 'I'm every Woman' van Whitney Houston

De optredens zullen met veel belangstelling gevolgd en besproken worden door special guest David Hasselhoff, de wereldberoemde redder uit 'Baywatch, een van de meest succesvolle televisiereeksen uit de jaren '90, die zelf enkele muzikale zijsprongen maakte.

Uiteraard geven ook onze Vlaamse juryleden hun commentaren, maar de kijkers krijgen het laatste woord en beslissen wie de 9 kandidaten zijn die doorstoten naar de volgende liveshow. Of gaan Sylvia, Wouter, Koen en Jean meteen al gebruik maken van hun 'reddingsboei'?

More to me
De aanstekelijke single 'More to Me', de versie ingezongen door de 10 'Idool 2011'-finalisten, is vanaf vrijdag 25 maart verkrijgbaar op iTunes en bij Free Record Shop.

De 10 finalisten van 'Idool 2011' stellen 'More to Me' ook voor op het podium van 'anne's Vlaamse 10' in de aflevering, die op zondag 27 maart wordt uitgezonden bij vtm.

'Idool 2011', elke vrijdag vanaf 20.45 uur op vtm.


Lees ook:
Falko verlaat 'Idool 2011' zónder tranen
Herbekijk hier 'Idool 2011'!

DOSSIER: Idool 2011

volledig dossier
idool2011

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers