TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. We ontmoeten inspirerende voorgangers en ontdekken de verhalen van bijzondere kerkgebouwen.
«
»
08:25 De verwondering
Gasten uit verschillende religieuze tradities en maatschappelijke achtergronden praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.
«
»
09:00 Ik mis je
Programma waarin er met mensen op begraafplaatsen wordt gepraat over het verlies. Niet alleen is er aandacht voor de overledenen, maar ook wordt gepraat over hoe je met verlies om kan gaan.
«
»
09:15 Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank en bewonder: woorden die iedereen wel eens gebruikt. Maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven? Zijn het woorden die troost kunnen bieden in moeilijke tijden en vreugde wanneer het goed gaat?
«
»
09:40 Geloofsgesprek
Een spiritueel gesprek dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering. Geloofsgesprek en de eucharistieviering komen uit dezelfde kerk.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Iedereen ervaart in het leven wel eens stormachtige periodes. Wie of wat geeft dan rust? Daarover denkt Paulien Vervoorn na in de overdenking. De liederen sluiten aan bij het thema.
«
»
11:30 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
11:40 De Verandering
Presentator Mirjam Bouwman volgt christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen. Soms voelen mensen in hun omgeving zich daar ongemakkelijk bij.
«
»
12:00 De Kist
In een openhartig interview met Kefah vertelt Fred van Leer hoe een verkeerde keuze hem bijna zijn leven kostte en hoe hij door deze ervaring dichter bij zichzelf en zijn vrienden is gekomen.
«
»
12:26 Wilde Ganzen
Door de oprukkende woestijn verlaten jongeren in Mali noodgedwongen hun geboortegrond. Door bomen te planten en waterputten aan te leggen vergroenen we het landschap.
«
»
12:35 Vaarwel Vaderland
De eerste immigranten die naar Nederland kwamen, zijn intussen met pensioen. Hoe ervaren ze dat: willen ze toch nog terug of blijven ze hier voor de kinderen? Hoe kijken ze terug op hun immigratie?
«
»
13:20 Fryslân Dok
Er verdwijnen jaarlijks duizenden zeehonden per jaar, vooral in de Friese Waddenzee. Het is een mysterie. Langzaamaan wordt duidelijk dat het klimaat hier een grote rol in speelt.
«
»
14:00 Hollandse Meesters Herzien
Jörgen Tjon A Fong probeert de zwarte vrouwen op de 17e en 18e eeuwse schilderijen uit de schaduw te halen. Welk verhaal vertelt hun aanwezigheid?
«
»
14:50 Zin in morgen
Magazine boordevol inspiratie, beleving en levenslust, waarin bezielde mensen hun levensvisie delen. Wat is belangrijk in je leven en hoe geef je dat vorm? We mogen binnenkijken op een 'heilige plek' van en met creatieve denkers.
«
»
15:20 De Boeddhistische Blik
De titel waaronder de KRO-NCRV boeddhistische programma's uitzendt, van praatprogramma's tot documentaires.
«
»
16:25 Bekeerd
Dounia volgt Anna (56), Jason (33) en Iris (16), alle drie bekeerd tot de islam.
«
»
16:50 Socutera
Deze keer staat 'Het Diabetes Fonds' centraal. De stichting werkt aan de genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doet het fonds via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Actualiteitenprogramma met ontroerende verhalen uit het hart van de samenleving over de dilemma's waar mensen mee worstelen en allerlei levensbeschouwelijke thema's.
«
»
17:40 VPRO Boeken
Toine Heijmans' 'Buitendijks' gaat over de macht van de natuur en onmacht van de mens. Roline Redmonds 'De wasvrouw van de Drambrandersgracht' bevat autobiografische verhalen over een Surinaamse familie.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Muziekprogramma dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek. Met veel ruimte voor jong talent en live optredens.
«
»
19:25 Vroege Vogels
Steltkluten schuilen in Yerseke Moer onder de vleugels van hun moeder. Zeldzame grashommels zoemen rond, terwijl het dichtbloemig kweldergras terugkeert in dit unieke veenweidegebied.
«
»
20:15 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
De reis van Huub Stapel gaat de plas over, want aan het einde van hun tour reizen Johan en Cornelis de Witt richting Engeland.
«
»
21:05 Metropolis
Buitenlandprogramma waarin lokale makers uit meer dan veertig landen hun wereld laten zien en daarmee bijzondere kijkjes in het dagelijkse leven ver over de grens geven. De vergelijking met de Nederlandse situatie wordt ook opgezocht.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 Zembla
Roestige tankers vol Russische olie varen door de Noordzee, ondanks sancties. Zembla volgt deze schaduwvloot, onderzoekt risico's en onthult hoe Nederlandse bedrijven Poetins oorlogskas spekken.
«
»
22:55 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
23:45 Adieu God?
Tijs van den Brink gaat in gesprek met BN'ers die christelijk zijn opgevoed en vroeger naar de kerk gingen. Wat is daarvan overgebleven? Tijs vraagt hen waarom ze de kerk verlieten.
«
»
00:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:55 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Floor' - Bruno Wyndaele (VTM)

Bruno Wyndaele verwelkomt 100 kandidaten. Twee van hen spelen het eerste duel, waarbij de verliezer het spel meteen zal moeten verlaten. Na deze zenuwslopende eerste aflevering blijven er nog 89 kandidaten over. Zij strijden verder voor de hoofdprijs van 40.000 euro. Wie zal de strijd overleven?

'The Floor', om 20.30 uur op VTM.

Dossiers