TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Petrus in het land
Petrus is met singer-songwriter Stef Bos op het Schotse eiland Iona. Stef dompelt zich onder in de stilte, maakt kennis met de Ionagemeenschap, volgt het kloosterritme en maakt muziek.
«
»
08:30 De verwondering
Van Dolly Parton tot Søren Kierkegaard: filosoof Stine Jensen put wijsheid uit soms onverwachte bronnen. Toen ze tien jaar geleden vastliep aan de universiteit, ontdekte ze de leraar in zichzelf.
«
»
09:00 Ik mis je
Als Theo van Woerden gebeld wordt met het verschrikkelijke nieuws dat zijn zoon is overleden bij een verkeersongeluk, schreeuwt hij het uit naar God. Marleen spreekt Theo op de plek van het ongeluk, waar nu een monumentje voor zijn zoon Willem staat.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Giovanca ontmoet Tirsta Liefting in Groningen. Tirsta is pas moeder geworden en dominee van de Nieuwe Kerk. In Groningen blijkt geloof niet iets van zondag, maar iets van de hele week.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Dion van den Berg van de Vredesbeweging Pax vindt dat elke christen, en zeker de kerk, een rol heeft in onze wereld als het gaat om conflicten: zoek elkaar op en erken elkaar, dat zou al veel helpen.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Samenvatting van de overdenking die Jurjen ten Brinke hield tijdens de Nederland Zingt Dag in april 2024. Ook klinken er samenzangliederen die tijdens het event gezongen zijn.
«
»
11:30 EO Metterdaad
In de gevangenis in Paramaribo zitten Nederlanders vast die nauwelijks bezoek krijgen. De 70-jarige Wil wil daar iets aan veranderen. Ze bezoekt namens stichting Epafras Nederlanders die daar vastzitten.
«
»
11:40 De Verandering
Al eerder deed Matthijn Doekes zijn verhaal over zijn trauma's en suïcidaliteit. Hoe kijkt hij daar nu op terug en welke schokkende gebeurtenis heeft zich recent nog voorgedaan?
«
»
11:55 De Kist
Bij het zien van de kist moet Natasja Froger meteen aan haar vader denken. Toen hij overleed, was zij net te laat bij hem. De dood van haar beste maatje Fred beïnvloedde Natasja's kijk op het leven en de waarde van gezondheid.
«
»
12:22 Wilde Ganzen
Surfles voor kinderen uit de townships van Kaapstad zorgt voor een grote glimlach op hun gezichten. Goed onderwijs en gezonde voeding doen de rest. Dit project willen we graag uitbreiden.
«
»
12:30 Vaarwel Vaderland
Een nieuw leven beginnen, duizenden kilometers van hun vaderland. Hoe vinden de migranten hun draai, hoe ervaren ze het nieuwe land? En voelen ze zich ooit wel echt thuis?
«
»
13:20 Fryslân Dok
Tachtig jaar nadat een vliegtuig met drie Britse soldaten neerstortte, wordt er een zoektocht georganiseerd in het IJsselmeer. Het is een hele operatie, zowel technisch als emotioneel.
«
»
13:55 Het Nieuwe Land
Huub ontdekt hoe de selectieprocedure sporen heeft achtergelaten die ook in latere generaties doorwerken. Eva neemt hem mee naar een plek waar heel duidelijk te zien is dat een andere visie geen garantie is voor succes.
«
»
14:45 Zin in morgen
Nienke heeft een bijzondere band met de zee en gaat met Anita plastic rapen op het wad. En de 21-jarige Thijmen heeft vele vriendschappen gemaakt met de bewoners in een woonzorgcentrum in Amersfoort.
«
»
15:15 Broertje
Harry de Winter maakt samen met zijn broer Micha een bijzondere reis door Duitsland. Ze bespreken hun gedeelde verleden. De broers wandelen vanaf voormalig concentratiekamp Sachsenhausen bij Berlijn circa honderd kilometer naar het stadje Havelberg.
«
»
16:20 Brieven aan de achterblijvers
Narsingh Balwantsingh gaat op zoek naar de overblijfselen van de tijd van contractarbeiders. De serie biedt een glimp van de verbondenheid met het land van herkomst en de rijke mix van cultuurhistorie.
«
»
16:51 Socutera
Fonds Kind & Handicap zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. Door bijvoorbeeld aangepast vervoer, hulpmiddelen en evenementen. Zodat ieder kind kan meedoen!
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kloostergasten
Tv-kok Sharon de Miranda verblijft in de Abdij Maria Toevlucht in Zundert. Ze verlangt naar een pauze in haar drukke leven en geeft zich over aan de stilte en het gebedsritme van de trappisten.
«
»
17:45 VPRO Boeken
Thomas Heerma van Voss vertelt over zijn roman Het archief en Joke van Leeuwen vertelt over de historische roman Alle tijden zijn onzeker, die zich afspeelt in het Parijs van 1783.
«
»
18:15 Podium Klassiek
De Gambiaanse zanger Michael Mensah werkt aan de Wiener Staatsoper. Pianist Jan-Paul Grijpink komt hem begeleiden. De Hoge Tafel: Lilian Farahani breekt een lans voor het Jong Oranje van de klassieke muziek.
«
»
19:25 Vroege Vogels
Vijf jaar na de aanleg van de Marker Wadden is Vroege Vogels terug. Overal zie je nu baardmannetjes en rietzangers en op de nieuwe eilanden broeden nog tienduizenden visdiefjes en kokmeeuwen.
«
»
20:15 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
Huub Stapel verlaat Parijs en hij reist, met het dag- en kasboek van de broers in de hand, via Blois en Langeais naar Angers. Om erbij te horen in de 17e eeuw, moesten de broers middeleeuwse en ridderlijke gebruiken zich eigen maken.
«
»
21:05 Metropolis
Blind zijn hoeft niet te zo beperkend te zijn als we denken. Fritz wandelt met gemak door New York met zijn geleidestok en in Italië nemen we een kijkje in de keuken van de blinde chef-kok Anthony.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 Zembla
Onderzoeksjournalisten schetsen wat de wereld te wachten staat als Trump opnieuw gekozen wordt als president. Insiders vertellen onthullend over diens eerste ambtstermijn in het Witte Huis.
«
»
23:00 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
23:45 De Kist
Bij de moeder van Janine Abbring leidde de dementie tot een langzaam afscheidsproces met sporadische heldere momenten, die Janine koestert. Ze leerde dat hulp vragen ook een geschenk is voor de ander.
«
»
00:20 Coppelia
De prille liefde tussen Zwaantje en Frans wordt bedreigd door de beeldschone Coppelia. Zij is de schepping van Dr. Coppelius, een cosmetisch arts die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid.
«
»
01:40 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

TVV Familie 2024 Jef De Smedt (Jan)

Vanessa wil haar relatie met Mathias opgeven. Samira raadt haar aan om het nog een kans te geven. Benny haalt iemand in huis om het huishouden terug op orde te brengen, maar dat is niet naar de zin van Samira. Nu zijn scheiding bijna rond is, wil Joris zo snel mogelijk met Mieke trouwen.

'Familie', om 20.05 uur op VTM.

Dossiers