TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1CanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:56 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
08:06 Petrus in het land
We zijn in de gereformeerde kerk in Putten. Dominee Robert-Jan van Amstel vertelt over de bijzondere rol van muziek, ook voor de toekomst. We volgen Jac Meter, die lid is van de stuurgroep Groene Kerk.
«
»
08:32 De Verwondering
Jan Verduijn verloor zijn vrouw Merel zeven jaar geleden aan borstkanker. Er begon een duistere periode waarin hij worstelde met alcohol en de zinloosheid van het leven. Zijn redding kwam uit een verrassende hoek: de helende werking van de adem.
«
»
09:03 Ik mis je
Arjan ontmoet Greet van Breugem op de Eemhoeve in Zwolle, waar haar zoon meer dan tien jaar werkte en waar eindeloos veel herinneringen liggen. Jan Pieter had het downsyndroom en was met trots zelfbenoemd directeur van de wijkboerderij.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Alinda Bol is de trotse eigenaar van een christelijke boekhandel in Spakenburg. Ze wil er graag zijn voor anderen. Niet alleen met boeken en cadeaus, maar ook door te luisteren naar levensverhalen.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Opgegroeid zonder geloof gaat Bosma als financieel deskundige werken in Den Haag en loopt daar met Kerstmis een kerk binnen. Hij voelt zich daar thuis, maar zijn roeping blijkt veel dieper te zijn.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Agathakerk in Lisse. Celebrant: pastoor Bouke Bosma.
«
»
11:05 Nederland Zingt op Zondag
God is het waard om geŽerd te worden. Jurjen ten Brinke vertelt hoe Gods grootheid nog duidelijker voelbaar wordt, als je voor Hem knielt. Ook worden diverse liederen gezongen waarin de eer aan God doorklinkt.
«
»
11:30 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en spreker Remy Splinter. Aansluitend aan de uitzending praten we door op YouTube.
«
»
11:55 EO Metterdaad
Programma waarin aandacht gevraagd wordt voor hulpverleningsprojecten. Er worden al tientallen projecten wereldwijd gefinancierd.
«
»
11:58 Adieu God?
Acteur Waldemar Torenstra groeide op in een hippiegezin, maar zijn jeugd kreeg een verrassende wending toen zijn vader besloot priester te worden in De Christengemeenschap. Opeens was Waldemar de zoon van een priester.
«
»
12:23 Wilde Ganzen
In een afgelegen gebied in Nepal investeren we in de kwaliteit van onderwijs door 22 scholen te renoveren en in te richten.
«
»
12:32 Oases in de OriŽnt
Het Comorese eiland Anjouan lijkt een paradijs. Maar veel bewoners willen vertrekken. Waarom? Het antwoord ligt 70 kilometer verderop: het zuster-eiland Mayotte. Het eiland valt onder Frans bestuur en daarmee is Europa binnen handbereik.
«
»
13:19 Frysl‚n Dok
Een dichter en een componist schrijven in coronatijd een nieuwe Friese passie, op basis van de oude bijbelvertelling, met nieuwe muziek en een lijdensverhaal met een andere lading en betekenis.
«
»
13:56 Verborgen verleden
'Mijn vader is een foto,' zingt cabaretier en presentator Joep van Deudekom. Zijn vader stierf toen Joep zes jaar was en hij wil heel graag de foto verder inkleuren. Wat deed deze kruidenierszoon in IndiŽ en hoe zagen zijn dagen eruit?
«
»
14:49 Zin in morgen
Kim-Lian is bij Michael in Vlissingen. Michael voelt zich meer verbonden met de native Americans, dan met zijn Indonesisch-Molukse roots. Om in verbinding te komen met zijn spirituele voorouders, speelt hij op de native flute.
«
»
15:21 De Boeddhistische Blik
Tweeluik over de impact en betekenis van de relatie tussen moeder en dochter. Nadat filmmaakster Sarah Marijnissen haar relatie na 29 jaar verbreekt, probeert ze inzicht te krijgen in hoe de moederband haar als kind heeft gevormd.
«
»
16:25 Iedereen Verlicht
Presentator Narsingh Balwantsingh praat met Nederlanders die menen verlicht te zijn. Wat bezielt deze mensen die zichzelf en/of de wereld willen verbeteren en hoe zijn ze tot hun inzicht gekomen?
«
»
16:50 Socutera
ZOA is er voor slachtoffers van oorlogen en rampen, die zoeken naar troost, een maaltijd en een veilige plek. ZOA biedt duurzame hulp, van noodhulp naar wederopbouw.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Thijs Honig, directeur Maatschappelijke Opvang Den Bosch, start in die stad met Housing First, een methode om dakloosheid op te lossen. Zijn missie: in 2030 is er geen dakloosheid meer in Nederland.
«
»
17:41 Mediastorm
Mediaprogramma dat de kijker bijpraat en het nieuws duidt. Hoe komt de publieke opinie tot stand en hoe wordt die gevoed door de verschillende media, het politieke circuit en het lobbycircuit? Hoe worden we onbewust gestuurd in onze mening?
«
»
18:14 Podium Klassiek
De 15-jarige Delphine Palumbo studeert piano en harp en won in 2022 het Rosa Spier Harp Concours.
«
»
19:24 Nieuwe blik terug
Het werk van de Ghanees-Duitse filosoof Anton Wilhelm Amo (ca.1703-ca.1759) heeft raakvlakken met dat van andere grote denkers uit zijn tijd, zoals Leibniz en Descartes. Maar zijn werk is ten onrechte overschaduwd door zijn levensverhaal.
«
»
20:04 Nu te zien!
Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt in het Cobra Museum de kunst van de Deense kunstenaar Ovartaci, die geboren werd als man en 56 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis woonde.
«
»
20:20 Langs de nieuwe zijderoute
Kazachstan staat voor een groot dilemma: hoe vaar je, na honderden jaren van bezetting, een eigen koers, zonder de grote buren Rusland en China voor het hoofd te stoten? Het Sovjetverleden achter zich laten is geen eenvoudige opgave.
«
»
21:06 Metropolis
Hoe diep tast de wereldburger in de buidel voor het feest van de liefde? Er is aandacht voor een massabruiloft in Afghanistan, onderhandelingen over de bruidsschat in Kenia en een creatieve goedkope bruiloft in Tilburg.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 Pointer
Jongeren belanden steeds jonger achter tralies en de delicten waarvoor ze vastzitten worden ernstiger. Een criminele carriŤre gaat soms razendsnel, van drugs rondbrengen tot het plegen van een huurmoord.
«
»
22:41 De SociŽteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:29 Adieu God?
Programmamaker Sinan Can gelooft niet in toeval. Daarvoor is zijn eigen bestaan te wonderlijk: zijn ouders mochten in Turkije niet met elkaar trouwen, maar kwamen elkaar jaren later weer tegen op de markt in Nijmegen.
«
»
00:01 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:39 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:34 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
04:53 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT 1 logo

De achtjarige Bruno verhuist in de Tweede Wereldoorlog met zijn familie naar een mooi huis in Berlijn. Er is echter niets te doen en niemand om mee te spelen, totdat Bruno op ontdekkingsreis gaat en over het hek van hun huis klimt. Hij ontmoet daarachter Shmuel, een jongen in een gestreepte pyjama die achter een hek woont met een heleboel andere mensen met diezelfde pyjama. De twee jongens sluiten vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

'The Boy in the Striped Pyjamas', film uit 2008 met oa. Asa Butterfield, om 23.10 uur op VRT 1.

Dossiers