
TVgids - njam!
Andere zender »
05:25 | Het Weekmenu |
Peppe Giacomazza bereidt gevuld kalfsgebraad met aardappelsalade, zwaardvis met mediterraanse tomatensalsa, vegetarische pastarolletjes met spinazie en ricotta en een lasagne van risottorijst, tomaat en ragu.
«
»
06:00 | De Sterrenkaart - Nederland |
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
06:30 | Sportfood |
Chef Michael en Stephanie maken een smakelijk alternatief op kip met rijst voor krachttrainers.
«
»
08:00 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
08:35 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers gaat vandaag op bezoek bij Thomas Cools, teler van Brussels grondwitlof. De chef komt er alles te weten over dit edele product. Daarna maakt hij een bladerdeegbroodje met witlof.
«
»
09:25 | Het Weekmenu |
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
10:10 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
11:00 | Karola's Kitchen |
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
11:25 | Ainsley Eats The Streets |
Chef-kok Ainsley Harriott reist de wereld rond en onderzoekt de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit. In elke stad die Ainsley aandoet ervaart hij de lokale keuken en leert hij de methodes en recepten achter de maaltijden.
«
»
12:20 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar Halong Bay. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
12:40 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Blue Happiness, Bello Pesto en XXX Hot Bali.
«
»
13:10 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Gorgeous Goddess, Holy Mackerel en Magic Musroom Toast.
«
»
13:35 | DIY |
Er wordt américain, partynootjes, vijgencompote en speculaaspasta gemaakt.
«
»
13:55 | Peppe's Sicilië |
In Siculiana maken de gebroeders Santaluccia semola rimacinata, een type bloem waar bijna alle Sicilianen bij zweren. Peppe maakt daar deze keer verse pasta mee en draait ze in de vorm van casarecce, kleine pastakrullen, en serveert ze met gamba's.
«
»
14:25 | Uit de Schelp |
"Het goud uit de zee". Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor toegankelijke gerechten waarin de pure smaken tot hun recht komen.
«
»
14:40 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
15:25 | Nuances |
Elke keer opnieuw weet Thierry Theys pure smaken te combineren. Vandaag zit er een friszure toets in zijn gerecht. Hij combineert immers de volle, vette smaak van Oosterchelde paling met een kommetje helder appelsap.
«
»
16:00 | Karola's Kitchen |
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
16:30 | Ainsley Eats The Streets |
Chef-kok Ainsley Harriott reist de wereld rond en onderzoekt de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit. In elke stad die Ainsley aandoet ervaart hij de lokale keuken en leert hij de methodes en recepten achter de maaltijden.
«
»
17:20 | Het Weekmenu |
Bart Desmidt bereidt een gemakkelijk vispannetje met kabeljauw, pasta met witte kool en gehakt, pita met kip en een yoghurtsausje en gewokte noedels met ei en tomaat.
«
»
18:05 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Jeroen bereidt een heerlijke crème brûlée, terwijl Andy experimenteert met cocktails.
«
»
18:45 | Pasta & Risotto |
Peppe maakt een bigoli met rode gamba's en kaviaar. Steffi maakt ontbijtrisotto met haver.
«
»
19:00 | Pasta & Risotto |
Steffi maakt een courgette-brocolipannetje met boekweitnoedels en Peppe maakt risotto met roodbaars.
«
»
19:15 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
20:10 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in de keuken een chef die kookt met een enorme culinaire kennis en bijzonder subtiel: van der Eerde Michiel. Bereid je smaakpapillen voor op een feest: kalfsvlees met aardappelmousseline en cantharellen. Een heilige drievuldigheid.
«
»
20:40 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Op Mallorca trekt Yotam het binnenland in op zoek naar authentieke lokale gerechten. Hij ontdekt een prachtige voorraadkast met lokale ingrediënten, waaronder geroosterd speenvarken dat langzaam wordt gekookt in een broodoven.
«
»
21:30 | Het Weekmenu |
Jan Buytaert bereidt tartaarsteak, kippengoulash, gegratineerde pasta en schartongrolletjes.
«
»
22:15 | Lekker Lang Leven |
Chef en diëtist Michaël Sels toont een gezonde versie van de English tea met zelfgemaakte scones. Een heerlijk ontbijt of vieruurtje. Daarna kiest hij heel bewust voor veggie met een krokante falafelsaté van zoete aardappel en kikkererwten.
«
»
22:40 | De Dagschotel |
Italiaanse chef Peppe Giazomazza maakt een papillot van zwaardvis klaar.
«
»
22:50 | Veggie! |
Philippe laat aan de hand van haalbare recepten zien hoe je met een niet-vleesgerecht verrassend uit de hoek kan komen. Dit keer bereidt hij barbagiuan van doperwtjes, een typisch gerecht uit Monaco.
«
»
23:00 | Karola's Kitchen |
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
23:30 | Ainsley Eats The Streets |
Chef-kok Ainsley Harriott reist de wereld rond en onderzoekt de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit. In elke stad die Ainsley aandoet ervaart hij de lokale keuken en leert hij de methodes en recepten achter de maaltijden.
«
»
00:20 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
00:55 | Nuances |
Thierry Theys maakt ganzenlever op drie verschillende overheerlijke manieren klaar.
«
»
01:25 | Tot op de Graat |
Vandaag gaat Johan Segers aan de slag met een indrukwekkende vis uit de Noordzee: de rog. Deze zeereus heeft twee gigantische vleugels en is zo moeilijk te ontmantelen dat Johan een expert ter zake inschakelt: de sympathieke visser Danny.
«
»
01:50 | De Gastentafel |
Michaël Vrijmoed bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
02:30 | Het Weekmenu |
Jan Buytaert bereidt tartaarsteak, kippengoulash, gegratineerde pasta en schartongrolletjes.
«
»
03:10 | Lekker Lang Leven |
Chef en diëtist Michaël Sels toont een gezonde versie van de English tea met zelfgemaakte scones. Een heerlijk ontbijt of vieruurtje. Daarna kiest hij heel bewust voor veggie met een krokante falafelsaté van zoete aardappel en kikkererwten.
«
»
03:35 | Veggie! |
Philippe laat aan de hand van haalbare recepten zien hoe je met een niet-vleesgerecht verrassend uit de hoek kan komen. Dit keer bereidt hij barbagiuan van doperwtjes, een typisch gerecht uit Monaco.
«
»
03:45 | Karola's Kitchen |
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
04:10 | Ainsley Eats The Streets |
Chef-kok Ainsley Harriott reist de wereld rond en onderzoekt de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit. In elke stad die Ainsley aandoet ervaart hij de lokale keuken en leert hij de methodes en recepten achter de maaltijden.
«
»
04:55 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
05:20 | Nuances |
Thierry Theys maakt ganzenlever op drie verschillende overheerlijke manieren klaar.
«
»
05:45 | Tot op de Graat |
Vandaag gaat Johan Segers aan de slag met een indrukwekkende vis uit de Noordzee: de rog. Deze zeereus heeft twee gigantische vleugels en is zo moeilijk te ontmantelen dat Johan een expert ter zake inschakelt: de sympathieke visser Danny.
«
»