TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:39 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
08:04 Van krot tot Vinex: 100 jaar wonen
Na de Tweede Wereldoorlog likt Nederland zijn wonden. Er is aan alles een tekort, maar vooral aan huizen. De situatie is zo nijpend dat de overheid mensen dwingt woningzoekenden in huis te nemen. Bouwen, bouwen, bouwen is het credo.
«
»
08:57 Gort over de Grens
Ilja stuurt zijn fraaie bolide naar de toppen van de PyreneeŽn, op zoek naar planten die eetbaar maar ook dodelijk zijn. Hij slaapt in het bed van Henry Matisse, de schilder die niet kon schilderen.
«
»
09:43 Zo doo wiejleu dat: een eeuw Twente op film
Het verhaal over een eeuw Twente en wat er in honderd jaar veranderd is. Johanna ter Steege neemt de kijker mee door de tijd. Een feest der herkenning niet alleen voor Tukkers, maar voor iedereen.
«
»
10:42 Podium Klassiek
Zangeres Elly Ameling wordt negentig jaar en ter ere daarvan ontvangt sopraan Lenneke Ruiten de Elly Ameling Ring uit handen van Robert Holl. Lenneke zingt Violon van Francis Poulenc en Die Mainacht van Johannes Brahms, begeleid door Thom Janssen.
«
»
11:43 Inside Offside
In 2004 haalt Clarence Seedorf zijn vriend Harvey Esajas over om bij AC Milan te komen spelen. De voetbalcarriŤre van Esajas is eigenlijk voorbij, maar door zijn enorme doorzettingsvermogen verdient hij een contract.
«
»
12:14 De SociŽteit
Huisarts Funda Basdogan en productieleider ÷mŁr GŲkcan over wat zij naar aanleiding van de aardbeving in Turkije vanuit Nederland doen. War Child-directeur Ernst Suur en Syrische Nederlander Sipan Morad over de toegang tot noodhulp in SyriŽ.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen.
«
»
13:55 Meldpunt
Wie op korte termijn een vakman zoekt voor een verbouwing, loopt kans te maken te krijgen met een beunhaas. De vraag naar vaklieden is zo groot dat de erkende bedrijven het hele jaar al vol zitten met opdrachten.
«
»
14:23 MAX Maakt Mogelijk
In MoldaviŽ staat de winter voor de deur en zijn veel huizen slecht onderhouden: muren en daken zitten vol gaten. Daarom renoveren we het hele jaar door zoveel mogelijk woningen.
«
»
14:41 Dr. Nasrs Wunderkammer
Als schrijver zit Ramsey soms wat opgesloten in zijn hoofd. Misschien dat hij daarom wel dingen verzamelt die met het lichaam te maken hebben. Erotische gravures uit de zestiende eeuw, maar ook wetenschappelijk-anatomische afbeeldingen.
«
»
15:30 Frysl‚n Dok
Een zoektocht naar Friese poŽzie. Filmmaker Ester Eva Damen verbindt herinneringen aan Friesland met het werk van de eigentijdse dichters en performers Tsead Bruinja, Nynke Laverman en Elmar Kuiper.
«
»
16:03 Kruispunt
We volgen Yljo van Donselaar uit Ter Apel. Hij zet zich op een bijzondere manier in voor de vluchtelingen, regelmatig samen met bewoners van 'Huize Henricus', waar hij zorgbegeleider is.
«
»
16:29 Rouwen in coronatijd
Henk-Jan Leppink verloor zijn vrouw Ineke midden in de coronatijd. De restricties van toen hebben veel invloed gehad op het omgaan met deze fase van hun leven. Henk-Jan en Ineke's zus Annechien blikken terug op deze intense en bijzondere tijd.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:08 Petrus in het land
We zijn in de Brug-Es kerk in Dwingeloo. Dominee Mark de Jager vertelt hoe hij bruggen bouwt, onder andere door een biertje te drinken met jongeren in een cafť waar hij ons mee naartoe neemt. Gemeenteleden vertellen hoe ook zij bruggen bouwen.
«
»
17:29 De Verandering
Om zijn ellendige jeugd vol mishandeling en seksueel misbruik te ontvluchten komt Ico Abis op vijftienjarige leeftijd op straat te staan. Om aan geld te komen belandt hij in de jongensprostitutie. Langzaam verdwijnt voor Ico de zin van het leven.
«
»
17:47 Nederland Zingt
De aardbevingen van 6 februari in SyriŽ en Turkije zetten de wereld op z'n kop. In deze speciale uitzending van EO Metterdaad in samenwerking met Nederland Zingt wordt stilgestaan bij deze ramp. Arjan Lock en Mirjam Bouwman spreken met betrokkenen.
«
»
18:23 Ik mis je
Als Fransman Jean Pauli bij het huis van zijn Nederlandse vakantieliefde Iet aanklopt, wordt hij direct warm welkom geheten door Iets moeder. Er ontstaat een warme familieband. Iet en Jean komen daarom nog graag naar het graf van haar ouders.
«
»
18:43 Zin in morgen
Carnaval is in Heerlen de belangrijkste week van het jaar. Danny werkt er al ruim twintig jaar met vrienden en familie aan carnavalswagens. Kim-Lian brengt een bezoek aan medium Marisa. Beppie maakt wenskaarten voor patiŽnten in een ziekenhuis.
«
»
19:15 Kassa
Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
20:06 Blauw Bloed
Programma waarin de koning en leden van het koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Aan bod komen vorstenhuizen, staatsbezoeken en het laatste koninklijke nieuws.
«
»
20:38 Verborgen verleden
De tweelingbroers en advocaten Hans en Wim Anker gaan op zoek naar het verhaal rondom de zelfdoding van hun opa en stuiten op onbekende details. Wat volgt is een reis in het verleden van zeevaarders, slavenkassen en een koninklijke tragedie.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:01 Stand van Nederland: Generatie Next
Veel sportverenigingen zitten in zwaar weer. Torenhoge energierekeningen, teruglopende ledenaantallen en een tekort aan vrijwilligers geven heel wat clubs kopzorgen. Weten jonge mensen de weg naar de sportvereniging terug te vinden?
«
»
22:30 Hidden
Piotr Korecki wordt opgepakt voor de moord op Ifan, hoewel meerdere mensen nogal twijfelen aan zijn schuld. Hij geeft wel toe dat hij Ifan mishandeld heeft, dus op papier ziet het er niet goed voor hem uit.
«
»
23:23 Hidden
Cadi worstelt zich door haar verdriet heen door zich op de zaak te storten. SiŰn gaat bij pastoor McEwan verhaal halen over de tragische dood van zijn moeder, en dan loopt alles pas echt uit de hand.
«
»
00:20 De Nachtzoen
Door de persconferenties over corona kwam de functie van de gebarentolk ineens in de spotlights te staan. Liever zou gebarentolk Sebastiaan Boogaard zien dat de aandacht gaat naar doven en slechthorenden zelf. Hij geeft ons een waardevol advies.
«
»
00:34 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play5 logo

Maikel belt naar 112 omdat een uitbater gewond in zijn snackbar ligt. Maikel wil zo snel mogelijk weg, maar centralist Bilal draagt hem op om te blijven. De wond moet meteen behandeld worden. Maikel stemt alleen in als Bilal akkoord gaat met een vreemd verzoek: er mag absoluut geen politie gestuurd worden.

'NOOD', om 22.55 uur op Play5.

Dossiers