
TVgids - njam!
Andere zender »
05:45 | HAPERITIEF COMPILATIE |
In deze aflevering: de Sparkle & Spice en knolseldertoastjes met paprika en ricotta, de Christmas Candy (non-alcoholisch) en een hapje met langoustines met Elixir d'Anvers, de Grand Mimosa en cannelloni van ham en rundstartaar.
«
»
06:10 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
06:25 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
07:15 | DIY |
Er wordt rijstpap, aardbeienconfituur, knäckebröd en augurk gemaakt.
«
»
07:35 | DIY |
Er worden pitabroodjes, bitterballen, limoncello en bouilliesalade gemaakt.
«
»
08:00 | De Chalet aan de Semois |
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Peppe en Jeroen in met een stevige koffiecocktail, een dikke erwtensoep en zalige forelhapjes. Terwijl Jeroen stroopwafels maakt, verkennen onze twee macho's de omgeving op de scooter.
«
»
08:40 | Sportfood |
Oliver Naesen is profwielrenner. Hij weet wat hij moet eten om goed te presteren, maar zondigt af en toe met zijn lievelingsgerecht: macaroni met kaassaus. Chef Michaël en topsportdiëtiste Stephanie steken het daarom in een sportief jasje.
«
»
09:05 | A la carte |
Stijn is een hobbykok uit de Kempen en een grote fan van Johan Segers. Hij vraagt de chef om voor eens en voor altijd te verklappen wat het geheim is van die super krachtige en gelatineuze bruine fond.
«
»
09:35 | A la carte |
Christine is gek op Sint-Jakobsvruchten. Johan heeft voor haar twee heel pure manieren uitgewerkt om de Sint-jakobsvrucht te serveren: gebakken in de pan met een beetje sjalot en lichtjes gegaard in een bouillon met groentjes in brunoise.
«
»
10:00 | Soep! |
De chefs maken cowboy wrangler soep en een zoete aardappelsoep.
«
»
10:10 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
11:00 | Het Weekmenu |
Bart Desmidt bereidt paella van tarwe met zeeduivel, pasta met kip, ham en mozzarella, kippensoep met ei en vegetarische pizzabaguette.
«
»
11:45 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
12:15 | Pasta & Risotto |
Dagny ros maakt spaghetti met bloemkool en geroosterde pancetta en Jan maakt risotto met gamba's.
«
»
12:35 | Pasta & Risotto |
Dagny ros maakt spaghetti met bloemkool en geroosterde pancetta en Jan maakt risotto met gamba's.
«
»
12:55 | Soep! |
De chefs maken een Vietnamese Rijstsoep en een Champignonsoep.
«
»
13:15 | Soep! |
Dit keer op het menu: bloemkoolsoep (creme Dubarry) en looksoep met spek.
«
»
13:35 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij onglet met chimichurri.
«
»
13:55 | De Gastentafel |
Jan Buytaert bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
14:40 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
15:15 | Culinair Thailand |
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
15:40 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
16:00 | Het Weekmenu |
Jan Buytaert maakt een weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt steak fiorentina met ovenaardappeltjes, gebakken makreel met groentenwok en gebakken rijst en een gehaktbroodje met krokant gebakken bloemkool en aardappeltjes.
«
»
16:45 | De Wereldkeuken |
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
17:30 | HAPERITIEF COMPILATIE |
In deze aflevering een canapé van aardappel met mosselen en dragondressing, de Cosmoo Cooler en gepaneerde kippenreepjes met tomaten-dragoncrème, de Ocho Old Fashioned en brickdeeghapjes met gehakt en cheddar.
«
»
17:55 | de Chalet, 3 chefs, een feest |
Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Roger van Damme trekken naar de Ardennen voor een culinaire vakantie. Samen bereiden ze feestgerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Hun bereidingen zijn culinair, origineel en overheerlijk.
«
»
18:35 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
19:10 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
19:45 | Tot op de Graat |
Vandaag zijn er palingen in de netten van de vissers gezwommen en dat is uitzonderlijk, want de paling is eigenlijk een zoetwatervis. Feest voor Johan Segers, want nu maakt hij gelakeerde paling met foie gras klaar.
«
»
20:05 | Meesterlijke Klassiekers |
Sterrenchef Peter Goossens maakt een heerlijke klassieke kalfstong in madeirasaus.
«
»
20:40 | De Sterrenkaart |
Chef Koen Somers werkt intussen al vele jaren in de keuken. In zijn restaurant Kristalijn serveert hij hedendaagse gerechten van hoog niveau. In 2013 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster.
«
»
21:10 | The Art of Making Cocktails |
Manuel Wouters bedient de liefhebbers van geraffineerde drankjes op hun wenken. Hij maakt telkens drie verrassende cocktails klaar en vertelt hierbij gepassioneerd over de verschillende ingrediënten en smaken van de drankjes.
«
»
21:20 | Peppe's Sicilië |
Peppe kookt met alles wat er op het land van zijn oom groet. Citroenen, olijven, rozemarijn en meer.
«
»
21:40 | DIY |
Deze keer maakt Johan Segers een heerlijke visbouillon. Roger van Damme laat zien hoe je banketbakkersroom maakt en Jan Buytaert maakt een snelle hap. Vervolgens sluit Dominique Persoone af met het recept voor pindakaas.
«
»
22:05 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij aspergefakkels en hertengebraad.
«
»
22:25 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
23:00 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
23:45 | Steffi's healthy pleasures |
Steffi maakt guilty pleasures die in de top 5 staan van het lijstje der zonden. Ze begint met een lasagne en gaat verder met jelly beans. De lasagne is glutenvrij en zit bomvol groenten. De snoepjes zijn suikervrij en zelfs vegan.
«
»
00:05 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
00:50 | De Sterrenkaart - Nederland |
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
01:30 | Sportfood |
Michael en Stephanie maken makkelijke gerechten voor vrouwen die druk zijn met voetballen.
«
»
01:55 | De Smaaktoerist |
In de Vlaamse Ardennen zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Hij trotseert er de mythische kasseien en zoekt verfrissing aan een waterbron. Onderweg scoort hij lamsvlees van eigen kweek en zalige geitenkaas.
«
»
02:25 | De Sterrenkaart |
Chef Koen Somers werkt intussen al vele jaren in de keuken. In zijn restaurant Kristalijn serveert hij hedendaagse gerechten van hoog niveau. In 2013 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster.
«
»
02:50 | The Art of Making Cocktails |
Manuel Wouters bedient de liefhebbers van geraffineerde drankjes op hun wenken. Hij maakt telkens drie verrassende cocktails klaar en vertelt hierbij gepassioneerd over de verschillende ingrediënten en smaken van de drankjes.
«
»
03:00 | Peppe's Sicilië |
Peppe kookt met alles wat er op het land van zijn oom groet. Citroenen, olijven, rozemarijn en meer.
«
»
03:20 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij aspergefakkels en hertengebraad.
«
»
03:35 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
04:05 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
04:50 | Steffi's healthy pleasures |
Steffi maakt guilty pleasures die in de top 5 staan van het lijstje der zonden. Ze begint met een lasagne en gaat verder met jelly beans. De lasagne is glutenvrij en zit bomvol groenten. De snoepjes zijn suikervrij en zelfs vegan.
«
»
05:00 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
05:45 | De Sterrenkaart - Nederland |
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»