TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
nCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:50 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:00 Van krot tot Vinex: 100 jaar wonen
Aan het begin van de 20ste eeuw leven veel arbeiders nog in krotwoningen. De politiek grijpt in: in 1901 wordt een heuse Woningwet aangenomen.
«
»
08:54 Gort over de grens
Ilja kruist het pad van een groep oersterke vrouwen en ontmoet drie bijzondere kaas- en wijnzussen. Hoog in de bergen ontmoet hij een prehistorisch dier en maakt hij muziek op een magisch instrument.
«
»
09:43 Ondertussen aan de Hofvijver
Splinter gaat op zoek naar de geheimen die het Binnenhof rijk is: geheime besprekingen, verborgen symboliek en archeologische schatten.
«
»
10:30 Podium Klassiek
Met Rianne Wilbers & VONK en Yoav Levanon.
«
»
11:38 Geloof in het onderwijs
Hoe zou onze maatschappij eruit zien zonder het bijzonder onderwijs? Karim Amghar reist af naar Frankrijk, waar de lacit voor een scherpe scheiding tussen Kerk en staat zorgt.
«
»
12:12 De Sociteit
Jeugdzorg. Dalton Jansen krijgt binnenkort erkenning voor de misstanden binnen de jeugdzorginstelling waar hij verbleef. Hoe kan de jeugdhulp verbeterd worden? Aan tafel: choreograaf Dalton Jansen en kinderpsychiater Peter Dijkshoorn. * Sancties Iran.
«
»
13:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
13:13 Joanna Lumley's hidden Caribbean
Joanna ontmoet in Havana een jonge opkomende bokskampioene, ze maakt een tochtje door de hoofdstad met een jonge Cubaan en brengt een bezoek aan een hotel dat dateert van voor de revolutie.
«
»
14:08 Meldpunt
Elles de Bruin gaat in gesprek over de noodzaak van het bijbouwen van verpleeghuisplekken met ervaringsdeskundige Gul Dolap-Yavuz en ouderenadviseur Sevilay Dalli.
«
»
14:42 Dr. Nasrs Wunderkammer
Door zijn Nederlands-Palestijnse roots is Ramsey altijd gefascineerd geweest door beeldvorming en de constructie van de werkelijkheid.
«
»
15:30 Frysln DOK
De landbouw lijkt de bodem te hebben bereikt. Maar daar begint ook de transitie naar een ander soort landbouw. Een gezonde bodem zorgt voor een gezond ecosysteem. Hoe vind je als boer de weg omhoog?
«
»
16:04 Kruispunt
Hoopvolle verhalen over doeners die het verschil maken. Ze vormen het cement van de samenleving en zijn actief op veel terreinen, zoals armoedebestrijding, eenzaamheid, zorg of duurzaamheid.
«
»
16:30 Een goed gesprek over de Bijbel
De schepping ziet er in den beginne nog zo mooi uit. Heel anders dan nu, met alle zorgen over klimaatverandering. Hoe moet dat verder?
«
»
17:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
17:08 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland.
«
»
17:29 De verandering
Anthony Wever wordt geboren op Aruba, maar als zijn ouders uit elkaar gaan, verhuist hij op zijn negende met zijn moeder en zus naar Hellevoetsluis. Na een paar jaar komt zijn vader weer bij het gezin wonen, maar tussen hem en Anthony is weinig communicatie.
«
»
17:47 Nederland zingt
Jezus roept ons op om een verschil te maken in deze wereld. Dat hoeft niet groots, het kan gewoon door er voor een ander te zijn. Er komen nummers langs als Laat heel de wereld het zien en Jezus roept hier mensen samen.
«
»
18:12 EO Metterdaad
EO Metterdaad is in een kansarme wijk in het historische stadje Sao Joao del Rei in Brazili. Hier staat een ontwikkelingscentrum voor jongeren, die daar een opleiding kunnen volgen.
«
»
18:23 Ik mis je
Paul is Debby's beste maatje en zijn overlijden voelt voor haar als een amputatie. Ze was 23 jaar samen met haar Paul, nadat in hun studententijd de vonk overslaat. Maar heeft Paul ook een donkere kant. Door een hersentumor komt die donkere kant vaker naar boven.
«
»
18:44 Zin in morgen
Zin in morgen gaat op zoek naar wat mensen doen om het geluk te vinden. Een ontdekkingstocht naar rituelen, oud en nieuw. Zin in morgen bezoekt plekken om op te laden.
«
»
19:15 Kassa
Met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests graaft 'Kassa' dieper en legt het ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
20:06 Blauw bloed
Nieuws met achtergronden op koninklijk gebied.
«
»
20:38 In de voetsporen van de Jaren 60
Presentator Koos Postema laat Philip de bekende televisiereportages van de jaren zestig zien. Kunstenaar Willem de Ridder vertelt over zijn performances.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Millennials willen niets liever dan regie houden over hun zwangerschap, bevalling en prille moederschap. Kn dat, met het grote aanbod aan producten en cursussen?
«
»
22:30 50/50
Op zijn 27ste krijgt radiomaker Adam een harde diagnose: hij heeft een zeldzame vorm van kanker in zijn ruggenmerg, met 50% kans op genezing.
«
»
00:02 De Nachtzoen
Schrijver Arthur Japin is geen liefhebber van slapen. Het aanbreken van de nacht is voor hem bij uitstek een moment om situaties en relaties eindeloos te overdenken.
«
»
00:17 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:57 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Restaurant Misverstand' - seizoen 2 (Eén)

De finale van 'Restaurant Misverstand' Antwerpen. Nog n keer gaan de deuren open, worden de servetten geplooid, en pruttelen de kookpotten. De familieleden van de medewerkers met jongdementie wachten vol ongeduld om hun voeten voor een tweede keer onder tafel te schuiven en te zien welke stappen hun partner, mama of papa gezet heeft tijdens de afgelopen, intense periode in het restaurant.

'Restaurant Misverstand', om 21.05 uur op En.

Dossiers