TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:05 A la carte
Johan reconstrueert het gerecht van Christines jeugd: karnemelkpuree met een gepocheerd eitje en papsaus, klaargemaakt door haar moeder, iets wat ze samen met haar acht broers en zussen elke vrijdagavond at nadat ze allemaal in bad waren geweest.
«
»
02:30 De Garde van Gert
Deze keert deelt Gert Verhulst de keuken met topchef Thierry Theys. En de heren vieren feest, want er staan Sint-Jakobsvruchten op het menu. Thierry legt voor eens en voor altijd uit hoe je ze perfect kunt bakken.
«
»
03:15 Winterse Kost
Als slagerszoon gaat er bij Wim altijd vers 'gekapt' in, zeker als Winterse Kost. Vandaag vormt hij zijn eigen cordon bleu. Daar gaat nog smeuïge puree en een fris tomatenslaatje bij. Smakelijk!
«
»
03:25 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van de St. Jacobsvrucht.
«
»
03:55 De Wereldkeuken
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
04:35 Toasted on wheels!
Dagny Ros en Dominique serveren maïs van de barbecue en Scandinavische croques op het Theaterplein.
«
»
04:55 Winterse Kost
Als slagerszoon gaat er bij Wim altijd vers 'gekapt' in, zeker als Winterse Kost. Vandaag vormt hij zijn eigen cordon bleu. Daar gaat nog smeuïge puree en een fris tomatenslaatje bij. Smakelijk!
«
»
05:05 Foodies & The City
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
05:35 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
05:55 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
06:20 Indian Summer
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
06:50 Winterse Kost
Als slagerszoon gaat er bij Wim altijd vers 'gekapt' in, zeker als Winterse Kost. Vandaag vormt hij zijn eigen cordon bleu. Daar gaat nog smeuïge puree en een fris tomatenslaatje bij. Smakelijk!
«
»
07:00 Puur Oosters - Japans
In deze aflevering maakt chef Ivan Verhelle de bentobox klaar. Deze lunchbox bestaat uit een aantal kleine vakjes, die door de Japanse huisouders worden opgevuld met verschillende evenwichtige hapjes, en wordt meegegeven naar school of naar het werk.
«
»
07:20 A la carte
Johan reconstrueert het gerecht van Christines jeugd: karnemelkpuree met een gepocheerd eitje en papsaus, klaargemaakt door haar moeder, iets wat ze samen met haar acht broers en zussen elke vrijdagavond at nadat ze allemaal in bad waren geweest.
«
»
07:40 Puur Oosters - Japans
Chef Ivan Verhelle maakt vandaag samen met zijn sashimi-expert Akihisa een voortreffelijk bord sashimi klaar, met enkele prachtige stukken rauwe vis en de juiste garnituren, uiteraard helemaal volgens de regels van de kunst.
«
»
08:00 Chris Cooks Cymru
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
08:35 Winterse Kost
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
09:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag op het weekmenu: een stevige portie girlpower en een heerlijk visgerecht van chef Francesca Sterckx. Ze maakt een gerecht klaar van puree met venkel, gerookte paling en sla.
«
»
10:00 Chris Cooks Cymru
Chris proeft verrassende combinaties in Rhyl, van krab-donuts tot een unieke sambal, en kookt met mensen die vuur brengen in hun gemeenschap.
«
»
10:40 Peppe's Toscane
Peppe gaat langs op een van de belangrijkste Chianti producerende landgoederen in Toscane.
«
»
11:05 Indian Summer
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
11:45 Sarah's Sweet Table
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
12:15 Sweet & Cosy
De perfecte tiramisu? Dat is met verschillende laagjes: lange vingers, mascarpone, cacao én een laagje crunchy pindapasta. En het oog mag ook wat, dus serveert Wim ze vandaag gezellig in hoge glaasjes.
«
»
12:25 Loïc: Zot van Koken
Loïc en pasta zijn goede doordeweekse vrienden. Mag het al eens specialer zijn? Dan is deze pasta een echte voltreffer. Het bord ziet er niet exclusief uit, maar de smaak van venkel en vodka zijn het des te meer.
«
»
12:45 Winterse Kost
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
13:30 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
14:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
14:35 Uit de Schelp
Het goud uit de zee. Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Johan zorgt ook deze keer voor de meest toegankelijke gerechten.
«
»
14:50 Winterse Kost
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
15:40 Indian Summer
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
16:20 Loïc: Zot van Koken
Loïc kiest een lamskroontje als beste gezelschap voor de legendarische puree Robuchon. De puree wordt gemaakt zoals dé 'haute cuisine' chef-kok Joël Robuchon en wordt met de rattepatat écht het lekkerst.
«
»
16:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de eeuwige kapoen: De Pauw Jeroen. Hij zorgt voor een zelfgemaakt flatbread dat hij belegt met gegrilde minisla en halloumi. Dat klinkt hip, maar is bovenal super lekker. En vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
17:10 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
17:30 Winterse Kost
Vandaag brengt Wim met zijn Winterse Kost een ode aan zijn grootmoeders 'toast coq-au-vin'. Hij maakt er een broodje coq-au-vin van met zelfgebakken speltbrood en gepekelde rode ui. Smakelijk!
«
»
17:45 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar patrijs.
«
»
18:15 Het Weekmenu
Johan Segers bereidt een ovenschotel met vis, prei en puree, gebakken rijst met groentjes, worstjes en tomatensaus, burrata met linzen, kikkererwten, bonen en tomatensaus en een boerenomelet met restjes.
«
»
19:05 Sweet & Cosy
De perfecte tiramisu? Dat is met verschillende laagjes: lange vingers, mascarpone, cacao én een laagje crunchy pindapasta. En het oog mag ook wat, dus serveert Wim ze vandaag gezellig in hoge glaasjes.
«
»
19:15 Chris Cooks Cymru
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
19:50 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi verkent een aantal bistro's in het vijfde en zesde arrondissement.
«
»
20:25 Panklaar
Chef Jan Buytaert toont hoe je in een mum van tijd en met maar één pan, smakelijk en afwisselend kan koken: Vandaag bereidt hij een gezonde, gemakkelijke en gegrilde groenteschotel.
«
»
20:40 Winterse Kost
Vandaag brengt Wim met zijn Winterse Kost een ode aan zijn grootmoeders 'toast coq-au-vin'. Hij maakt er een broodje coq-au-vin van met zelfgebakken speltbrood en gepekelde rode ui. Smakelijk!
«
»
20:55 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
21:25 Indian Summer
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
22:05 Foodies & The City
De meiden starten hun dag in het Venetië van het Noorden met een ritje per koets. Lynn scoort heerlijke chocola, Tess en Maud duurzame koffie. Daarna wagen ze zich nog aan een miniworkshop glasblazen. Brugge op z'n leukst.
«
»
23:00 Winterse Kost
Vandaag brengt Wim met zijn Winterse Kost een ode aan zijn grootmoeders 'toast coq-au-vin'. Hij maakt er een broodje coq-au-vin van met zelfgebakken speltbrood en gepekelde rode ui. Smakelijk!
«
»
23:15 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
00:10 Peppe's Toscane
De Martelli familie maakt al achtentachtig jaar pasta in prachtige bronzen machines.
«
»
00:30 Hidden Gems
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
01:20 Sweet & Cosy
De perfecte tiramisu? Dat is met verschillende laagjes: lange vingers, mascarpone, cacao én een laagje crunchy pindapasta. En het oog mag ook wat, dus serveert Wim ze vandaag gezellig in hoge glaasjes.
«
»
01:30 Winterse Kost
Vandaag brengt Wim met zijn Winterse Kost een ode aan zijn grootmoeders 'toast coq-au-vin'. Hij maakt er een broodje coq-au-vin van met zelfgebakken speltbrood en gepekelde rode ui. Smakelijk!
«
»
01:50 Indian Summer
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT Canvas logo

Een gewapende overval op de Brokenwood Savings Bank loopt dramatisch uit de hand wanneer de bankmanager het met zijn leven moet bekopen. Mike en zijn team staan voor de uitdaging om uit vier gemaskerde daders de werkelijke moordenaar te identificeren. Maar in een wereld waar niemand is wie hij lijkt te zijn, wordt elke aanwijzing een puzzelstukje in een dodelijk spel.

'The Brokenwood Mysteries', om 21.30 uur op VRT Canvas.

Dossiers