Radio 2 is klaar voor het najaar: nóg meer artiesten van bij ons

woensdag 26 augustus 2020
Foto: Radio 2 - © VRT 2020

De zomervakantie loopt op haar einde en daar wil Radio 2 nog ten volle van genieten. Dit weekend viert De Grootste Familie nog drie dagen lang de zomer met de zonnigste klassiekers. Na de 'Radio 2 Zomer 500' begint op dinsdag 1 september het najaar bij Radio 2, met de vaste waarden en enkele nieuwe programma's.

'Radio 2 Kick-Start'
Met 'Radio 2 Kick-Start' tussen 9.00 en 10.00 uur zorgt Benjamien Schollaert voor een perfecte doorstart van de dag. Onder het motto 'jouw favoriete song voor een fijne dag' kan iedereen verzoekjes insturen, voor zichzelf of voor iemand anders.


'Radio 2 Bene Bene'
Met de muziekstream Radio 2 Bene Bene steunt Radio 2 de artiesten van bij ons. Vanaf dinsdag 1 september maakt Vanessa Vanhove van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur ook een 'Radio 2 Bene Bene'-radioprogramma. De Vlaamse en Nederlandse artiesten vinden hun weg naar de radiostudio om er live te spelen, on air en in de Radio 2-app. Zo ontmoeten alle fans er elke avond hun favoriete artiesten van bij ons op Radio 2.

Radio 2 Weekend
Bij Radio 2 begint het weekend voortaan vroeger dan ooit. Vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur maakt Caren Meynen 'Radio 2 Weekend' tot 16.00 uur. Het programma zorgt voor een optimaal weekendgevoel met aandacht voor grote artiesten en interessante muziekgebeurtenissen, live en op locatie.  Ook op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur is Caren van de partij om het weekend te vieren.

Peter Hermans presenteert op vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur 'Radio 2 Dansbar'
Luisteraars laten meteen ook horen hoe hun weekend klinkt. Peter presenteert voortaan ook de 'Radio 2 Top 30' op zaterdag (van 11.00 tot 13.00 uur). Op vrijdag en zaterdag tussen 22.00 uur en middernacht draait Dirk Vlaeyen de hits aan elkaar voor 'Radio 2 In The Mix'.

Vaste waarden
Radio 2 houdt vinger aan de pols en brengt dagelijks menselijke verhalen en regionaal nieuws. Ook online, in gebundelde krachten samen met VRT NWS.

De ochtend bij Radio 2 blijft onveranderd, met nieuws dicht bij huis in het regionale 'Start je Dag'. Aansluitend gaat Sven Pichal als 'De Inspecteur' elke weekdag tussen 8.00 en 9.00 uur op zoek naar het antwoord op alle consumentenvragen. Ook 'De Madammen' Siska Schoeters, Anja Daems en Cathérine Vandoorne blijven trouw op post van 10.00 tot 12.00 uur. Tussen 16.00 en 18.00 uur bijt David Van Ooteghem zich met 'Spits' vast in het nieuws van de dag.

On air en online
Naast het radioverhaal blijft Radio 2 uiteraard volop inzetten op het digitale verhaal met de Radio 2-app, de Radio 2-socials en radio2.be.

Genieten van de 'Radio 2 Bene Bene'-muziekstream kan altijd en overal via de Radio 2-app, te downloaden op smartphone via app.radio2.be.

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

Een voormalig geheim agent, Robert McCall, heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Zijn leven verandert wanneer hij de jonge prostituee Teri probeert te redden van de gewelddadige Russische maffia. Zijn verlangen naar rechtvaardigheid wordt aangewakkerd. Om wraak te nemen, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk.

'The Equalizer', film uit 2014 met oa. Denzel Washington, om 20.40 uur op VTM 2.

Dossiers