Qmusic gaat deze zomer voor volledig plastiekvrij Q-Beach House

dinsdag 4 juni 2019
Foto: Qmusic - © DPG Media 2019

Het Q-Beach House opent vanaf zaterdag 29 juni voor de 12de keer zijn deuren in Oostende. Nieuw dit jaar: het Q-Beach House zal deze zomer volledig plastiekvrij zijn. Dat kondigden dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe dinsdag aan vanuit Oostende in de Qmusic-ochtendshow bij Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck.

Qmusic vervangt 125.000 plastieken rietjes, 60.000 plastieken verpakkingen van snoep en gadgets, en 15.000 plastieken bekers door duurzame alternatieven. Elke vrijdag of zondag wordt er ook geplogd op het strand van Oostende, waarbij ze al joggend het strand opruimen.


Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe: 'Het strand van Oostende ziet er dik oké uit. We zijn ook van plan om het proper te houden, want het Q-Beach House zal dit jaar plastiekvrij zijn. We gaan geen plastieken rietjes, bekers en kommetjes meer gebruiken en we gaan volledig draaien op zonne- en windenergie.'

Heel de zomer lang - van 29 juni tot en met 1 september 2019 - zendt Qmusic live uit vanuit Het Q-Beach House en komen er heel wat nationale en internationale topartiesten langs. Zo zijn er in totaal vier Sunset Concerten, die later bekendgemaakt worden.

Robin Vissenaekens, programmadirecteur radio DPG Media: 'We kijken er elk jaar opnieuw naar uit om met Qmusic naar Oostende te trekken. Met het Q-Beach House staan we dichtbij onze luisteraars en kunnen we echt laten zien dat de zomer van ons is. Het is ook de eerste keer dat er in het Q-Beach House niets van plastiek te bespeuren is. Zo dragen we ook ons steentje bij.'

Qmusic tovert Oostende om tot Mexicaans feest
Qmusic staat deze zomer volledig in het teken van You Make The Summer. Het Q-Beach House zit voor de 12de editie in een gloednieuw jasje: Qmusic brengt Mexico naar Oostende, waarbij felle kleuren, piñata’s en cactussen niet mogen ontbreken. De radiostudio in Mexicaanse stijl bevindt zich op de eerste verdieping van de Haciënda, waar de Qmusic-dj’s live radio maken van 6.00 tot 22.00 uur met uitzicht op de zee, het strand en het terras. Aansluitend aan de radiostudio is er het podium voor optredens. Op het terras kan iedereen elke dag van 10.00 tot 22.00 uur terecht voor een hapje, een drankje en (live)muziek. Elke vrijdag wordt het weekend goed ingezet met een dj-set tijdens 'Thank God It's Friday'.

Non-stop zomerse muziek op digitaal kanaal Q-Summer
Wie niet genoeg kan krijgen van de zomerse sfeer kan vanaf nu ook luisteren naar Q-Summer', een digitaal radiostation. Het extra Qmusic-kanaal brengt non-stop de beste zomerplaten. Q-Summer is tot september 24 op 24 te beluisteren via de website van Qmusic, de Q-app en DAB+.

Weetjes over het Q-Beach House
- 35.000 meter hout werd gebruikt voor de opbouw van het Q-Beach House
- Er werd een record van maar liefst 2500 ton zand afgegraven om plaats te maken
- 132.567 vijzen zitten in het Q-Beach House
- Er werd 16 kilometer aan datakabel aangelegd
- De opbouw duurde in totaal 843 mandagen
- Vorig jaar trok het Q-Beach House in totaal 275.000 bezoekers

Q-Beach House, van 29 juni tot en met 1 september op het strand van Oostende ter hoogte van de Kemmelbergstraat.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers