Joe-ochtendduo Sven en Anke zamelt 10.000 euro in voor Rode Neuzen Dag met De Muziekfabriek

maandag 19 november 2018
Foto: Joe - © MEDIALAAN 2018

In het voorjaar riep het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx 'De Muziekfabriek' in het leven: ze gingen elke dag naar een bedrijf om daar 's ochtends live radio te maken.

Het farmaceutische bedrijf EG wilde toen een bedrag schenken aan een goed doel als Sven en Anke zouden langskomen, maar ze waren er net niet bij. Daar komt nu verandering in. Binnen twee weken, op vrijdag 30 november, vindt de derde editie van Rode Neuzen Dag plaats, dus gaan ze nu vrijdag 23 november live uitzenden bij EG in Brussel. Jef Hus, Managing Director bij EG, maakte vanmorgen bekend dat ze hiervoor maar liefst 10.000 euro schenken aan Rode Neuzen Dag: 'Ik ben zo blij dat we ons kunnen inzetten voor een prachtige actie: Rode Neuzen Dag. Dat is iets dat ons nauw aan het hart ligt als bedrijf: de jongeren, de toekomst voor ons allemaal. Het zal trouwens niet blijven bij 10.000 euro, want ons personeel is in actie geschoten. We hebben bijvoorbeeld Rode Neuzen verkocht tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels. Ik ben benieuwd welk bedrag er nu vrijdag uit de bus gaat komen', vertelde een enthousiaste Jef.


Rode Neuzen Dag is de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius om jongeren met psychische problemen te helpen. De derde editie vindt plaats op vrijdag 30 november en focust zich dit jaar op de mentale gezondheid van jongeren op school. Daar brengen jongeren het meeste van hun tijd door en is de nood aan hulp groot. De droom is om zoveel mogelijk Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen te hebben: scholen waar extra aandacht gegeven wordt aan mentale gezondheid. Rode Neuzen Dag hoopt op massale steun van heel Vlaanderen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Weekenden' - groepsfoto (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2018)

Lut staat al 41 jaar in het onderwijs en dit schooljaar gaat ze tegen haar zin met pensioen. Kris werd vorig jaar weduwnaar. Hij staat nu alleen in voor de opvoeding van zijn twee tienerkinderen. Omar vluchtte weg uit SyriŽ en hij wil in BelgiŽ een diploma hoger onderwijs behalen. Jay, een 20-jarige Brusselse ket, wil in 2018 doorbreken met z'n muziekcarriŤre. En Jo lijdt aan jong-parkinson, hij wil zijn ziekte onder controle krijgen met een operatie.

'De Weekenden', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers