'In memoriam de Lux': Radio 1 neemt op 28 februari afscheid van Luc Janssen

dinsdag 19 februari 2019

Eind februari gaat radiomaker Luc Janssen met pensioen en dat kan Radio 1 niet zonder slag of stoot voorbij laten gaan. Het afscheid zal in stijl gebeuren met 'In memoriam de Lux', een speciale uitzending gepresenteerd door Ruth Joos en Ayco Duyster vanuit de AB Box op donderdag 28 februari van 19 tot 23.00 uur.

Luc Janssen zal zelf niet ontbreken aan wat hij zijn eigen koffietafel noemt en zijn jarenlange fans kunnen het afscheid opluisteren door de muziek die ze dankzij Luc leerde kennen, aan te vragen.

Luc Janssen heeft er een lange en gevarieerde carrière op zitten. Hij begon eind jaren zeventig bij Omroep Brabant, waar hij het legendarische muziekprogramma 'Domino' presenteerde. Hij was ook samensteller van het televisieprogramma 'Villa Tempo'.

ind jaren tachtig trok hij naar Nederland, waar hij voor de VPRO programma's maakte voor radiozender 3FM. In eigen land maakte hij bij Studio Brussel onder meer 'Krapuul de Lux', 'Select', 'Court Circuit', 'De Good Luc Show', 'Luftwaffe FM' en 'Mish Mash'. Voor Canvas presenteerde hij jarenlang het cultuurprogramma 'LUX', en hij was ook vaste presentator op Rock Werchter en Pukkelpop.

Sinds 2007 maakt hij op Radio 1 'Helden', 'Closing Time' en – tot vandaag – 'Retro'.

Nu lonkt het pensioen. Vraag via Radio 1 jouw plaat aan, en luister naar 'In Memoriam De Lux' op donderdag 28 februari, van 19.00 tot 23.00 uur op Radio 1 - of volg de livestream.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers