'In memoriam de Lux': Radio 1 neemt op 28 februari afscheid van Luc Janssen

dinsdag 19 februari 2019

Eind februari gaat radiomaker Luc Janssen met pensioen en dat kan Radio 1 niet zonder slag of stoot voorbij laten gaan. Het afscheid zal in stijl gebeuren met 'In memoriam de Lux', een speciale uitzending gepresenteerd door Ruth Joos en Ayco Duyster vanuit de AB Box op donderdag 28 februari van 19 tot 23.00 uur.

Luc Janssen zal zelf niet ontbreken aan wat hij zijn eigen koffietafel noemt en zijn jarenlange fans kunnen het afscheid opluisteren door de muziek die ze dankzij Luc leerde kennen, aan te vragen.


Luc Janssen heeft er een lange en gevarieerde carrière op zitten. Hij begon eind jaren zeventig bij Omroep Brabant, waar hij het legendarische muziekprogramma 'Domino' presenteerde. Hij was ook samensteller van het televisieprogramma 'Villa Tempo'.

ind jaren tachtig trok hij naar Nederland, waar hij voor de VPRO programma's maakte voor radiozender 3FM. In eigen land maakte hij bij Studio Brussel onder meer 'Krapuul de Lux', 'Select', 'Court Circuit', 'De Good Luc Show', 'Luftwaffe FM' en 'Mish Mash'. Voor Canvas presenteerde hij jarenlang het cultuurprogramma 'LUX', en hij was ook vaste presentator op Rock Werchter en Pukkelpop.

Sinds 2007 maakt hij op Radio 1 'Helden', 'Closing Time' en – tot vandaag – 'Retro'.

Nu lonkt het pensioen. Vraag via Radio 1 jouw plaat aan, en luister naar 'In Memoriam De Lux' op donderdag 28 februari, van 19.00 tot 23.00 uur op Radio 1 - of volg de livestream.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers