'In memoriam de Lux': Radio 1 neemt op 28 februari afscheid van Luc Janssen

dinsdag 19 februari 2019

Eind februari gaat radiomaker Luc Janssen met pensioen en dat kan Radio 1 niet zonder slag of stoot voorbij laten gaan. Het afscheid zal in stijl gebeuren met 'In memoriam de Lux', een speciale uitzending gepresenteerd door Ruth Joos en Ayco Duyster vanuit de AB Box op donderdag 28 februari van 19 tot 23.00 uur.

Luc Janssen zal zelf niet ontbreken aan wat hij zijn eigen koffietafel noemt en zijn jarenlange fans kunnen het afscheid opluisteren door de muziek die ze dankzij Luc leerde kennen, aan te vragen.


Luc Janssen heeft er een lange en gevarieerde carrière op zitten. Hij begon eind jaren zeventig bij Omroep Brabant, waar hij het legendarische muziekprogramma 'Domino' presenteerde. Hij was ook samensteller van het televisieprogramma 'Villa Tempo'.

ind jaren tachtig trok hij naar Nederland, waar hij voor de VPRO programma's maakte voor radiozender 3FM. In eigen land maakte hij bij Studio Brussel onder meer 'Krapuul de Lux', 'Select', 'Court Circuit', 'De Good Luc Show', 'Luftwaffe FM' en 'Mish Mash'. Voor Canvas presenteerde hij jarenlang het cultuurprogramma 'LUX', en hij was ook vaste presentator op Rock Werchter en Pukkelpop.

Sinds 2007 maakt hij op Radio 1 'Helden', 'Closing Time' en – tot vandaag – 'Retro'.

Nu lonkt het pensioen. Vraag via Radio 1 jouw plaat aan, en luister naar 'In Memoriam De Lux' op donderdag 28 februari, van 19.00 tot 23.00 uur op Radio 1 - of volg de livestream.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers