TV-zender Cartoon Network en YouTuber Hanwe aan het roer van antipestcampagne

zaterdag 31 augustus 2019

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat sommige kinderen met buikpijn terug de klas in gaan. Pesten komt namelijk nog steeds te vaak voor op de Nederlandse basisscholen.

Daarom lanceert TV-zender Cartoon Network voor het vijfde jaar op rij een antipestcampagne. Dit jaar zet ambassadeur Hanwe Chang zich met veel passie in voor de campagne. Als populaire YouTuber heeft hij met honderdduizenden volgers een grote voorbeeldrol die hij met veel trots draagt. Hanwe en Cartoon Network roepen kinderen op om dit schooljaar een maatje te zijn, en geen pestkop!


'Op de middelbare school heb ik meegekregen hoe het soms moeilijk kan zijn om je goed in je eigen vel te voelen waardoor je een makkelijker doelwit kan zijn om gepest te worden. Tegen kinderen die zich anders voelen wil ik zeggen dat dat wellicht juist iets goeds is. Waarom zou je net zoals iedereen willen zijn? Ik voelde me ook altijd toch anders dan de rest, maar dat maakte me uniek en heeft ervoor gezorgd dat ik nu ben wie ik ben', aldus Hanwe.

Terwijl eenzaamheid onder kinderen steeds meer aandacht krijgt en pesten nog altijd een aanhoudend probleem is, zet Cartoon Network zich al jaren in om kinderen hier bewust van te maken. Partner Stichting Stop Pesten Nu ziet een grote stijging in het aantal website bezoeken. Waar hun website in 2014 nog maar 96.052 keer bezocht werd, was dit in 2018 al 387.597 keer. De groei in vier jaar is ongekend en geeft aan dat er nog steeds een grote behoefte is aan informatie over pesten.

De campagne wordt dit jaar ondersteund door Stichting Stop Pesten Nu als deskundige partner. Vanaf 2 september is een TV spot met Hanwe te zien op Cartoon Network en is er een online platform waar kinderen, ouders en leraren filmpjes kunnen bekijken en informatie kunnen vinden. Kinderen worden opgeroepen om in actie te komen tegen pesten. Nieuw dit jaar zijn speciale certificaten die uitgedeeld kunnen worden in de klas. Hiermee wordt goed gedrag gestimuleerd en de boodschap ‘wees een maatje, geen pestkop’ duidelijk overgebracht. De certificaten kunnen aangevraagd worden via info@mediatornado.nl.

Kinderen die te maken hebben met pesten, direct of indirect, kunnen voor professioneel advies, relevante tips en ondersteuning terecht op https://buddy.cartoonnetwork.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt Eén terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Léon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen café 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich heroïsch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op Eén.

Dossiers