Reptielenfenomeen Sterrin Smalbrugge maakt exclusieve Videolandreeks 'Reptielengek!'

zondag 10 november 2019
Foto: Videoland - © RTL 2019

De Nederlandse vrouwelijke ecoloog en herpetoloog Sterrin Smalbrugge is vanaf maandag 11 november bij Videoland te zien met haar educatieve kinderserie 'Reptielengek!'.

In vijf afleveringen leert de enthousiaste Sterrin de kinderen alles wat ze moeten weten over reptielen. Welke soorten reptielen zijn er, wat eten ze en waar komen de dieren voor? In het programma worden kinderen uitgedaagd om zelf de natuur in te trekken, waar zoveel te ontdekken valt. Wandelen in de natuur was nog nooit zo leuk. Sterrin leert, waar en hoe je moet kijken om bijzondere ontdekkingen te doen in eigen land.


Per aflevering neemt de reptielenfanaat een aantal kinderen mee op ontdekkingsreis door de Nederlandse natuur, want ook in ons eigen kikkerlandje leven reptielen, zelfs giftige exemplaren! De jonge avonturiers doen met Sterrin een uitdagende speurtocht. Tussendoor vertelt de 25-jarige slangenexpert spannende weetjes die zij ondersteund met interessante videobeelden. Naast de zoektocht naar hagedissen en slangen in eigen land, reist Sterrin ook af naar Spanje om daar de bijzondere schepsels te spotten.

Sterrin: 'Ik vind het te gek om mensen te laten zien hoe bijzonder reptielen zijn en welke belangrijke rol ze hebben in de natuur. Hierdoor hoop ik dat reptielen net zo gewaardeerd worden als andere diersoorten zoals de panda, tijger en andere zoogdieren. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor kinderen met een passie voor reptielen, conservatie en wetenschap, om zo de nieuwe generatie van natuurbeschermers te inspireren'.

'Reptielengek!' wordt geproduceerd door Zuiderzon Media en is vanaf maandag 11 november exclusief te zien bij Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Is hij weggelopen in een verwarde bui of is er meer aan de hand? Erg gelukkig was Bernard niet in het rusthuis. De verdwijning van Bernard is Nicks eerste zaak na zijn terugkeer bij de Cel Vermiste Personen en ze eist meteen een emotionele tol voor de speurder.

'Vermist', om 22.25 uur op VIER.

Dossiers