Matthijs van Nieuwkerk onderhandelde met RTL 4

donderdag 16 februari 2012

'DWDD'-presentator Matthijs van Nieuwkerk onderhandelde nog maar enkele maanden geleden met RTL 4 over een latenight-televisieprogramma. De gesprekken, eind 2011, gingen over een talkshow tegenover actualiteitenprogramma 'Nieuwsuur'. Dat zegt de televisiepresentator vrijdag in 'College Tour' (NTR) tegen vijfhonderd studenten in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. 'Het is heel gezond om af en toe over alternatieven na te denken', aldus Van Nieuwkerk.

DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia maakte in die periode bekend dat ze naar BNN zou overstappen. 'Ik heb hemel en aarde bewogen om haar te behouden', zegt Van Nieuwkerk. Wynia besloot uiteindelijk bij 'De Wereld Draait Door' te blijven. Reden voor Van Nieuwkerk om toch bij de VARA te blijven en niet de overstap naar de commerciëlen te maken. Een belangrijk argument in de overweging was dat Van Nieuwkerk samen met Wynia nieuwe tv-formats mag ontwikkelen voor de VARA.

Nieuwe programma’s
Eén van de eerste nieuwe programma’s uit de DWDD-stal wordt een programma van Alexander Klöpping. 'Alexander kan als geen ander over de IT-wereld vertellen', aldus Van Nieuwkerk.

Van Nieuwkerk wil nog ongeveer zeven jaar televisie maken. 'Als het zou lukken om daarna met mijn dochter Jet een restaurant te openen in Parijs ben ik de gelukkigste man op aarde.'

Tafelheren
Tafelheren en -dames zijn een belangrijke steun voor Van Nieuwkerk. 'Ze hebben misschien iets meer een missie dan ik. Ik ben ook gastheer en moet er ook voor zorgen dat mensen willen blijven komen.' Van Nieuwkerk gaat ook in op de schorsing van tafelheer Prem Radakishun, die in 2010 tv-recensent Jean-Pierre Geelen in DWDD betichtte van pedofilie. Hij noemt de uitspraak 'een volkomen faux pas, waar we het nog steeds niet over eens zijn. Het was beneden iedere maat.'

Volgende gasten
Binnenkort zijn in College Tour te gast oud-CEO van ABN Amro Rijkman Groenink en mediamagnaat John de Mol. Voor de opname met John de Mol zijn nog plaatsen beschikbaar, aanmelden kan via de website.

'College Tour: Matthijs van Nieuwkerk', vrijdag 17 februari om 20.30 uur bij de NTR op Nederland 3.


CollegeTour

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers