Kijkcijfers: EK 2008 best bekeken in Nederland

woensdag 11 juni 2008

Nederlanders zitten massaal voor de buis om het EK voetbal te volgen. Nergens anders in Europa wordt zoveel gekeken als in Nederland. Voor de wedstrijd Nederland – Italië mondde dat uit in een kijkcijfer van 82,5%. Een ongekend aantal dat nergens anders gehaald wordt. Voor de liefhebbers van exacte cijfers: 6.992.000 mensen keken deze wedstrijd thuis en nog eens 1,1 miljoen buiten de deur. Een kijkcijferscore van 8 miljoen kijkers.

I


n andere landen was de wedstrijd Nederland – Italië echter ook populair. In Duitsland werd een marktaandeel van 50% behaald en in Zwitserland zelfs 58%. In Groot Brittannië is geen enkele wedstrijd beter bekeken tot nu toe. UEFA toont zich tevreden over de kijkcijfers. Eerder werd in Portugal al een 80% marktaandeel gehaald op de wedstrijd Portugal – Turkije en in Polen een marktaandeel van 70% voor de wedstrijd Polen – Duitsland. Zelfs de Zwitsers gaan trouw voor de buis zitten, daar trok de wedstrijd Zwitserland – Tsjechië een marktaandeel van 70%.

Bron: RTL

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers