'The Umbrella Academy' vanaf vrijdag nieuw op Netflix

donderdag 14 februari 2019

Op onverklaarbare wijze worden op dezelfde dag in 1989 drieŽnveertig baby's geboren bij willekeurige vrouwen die een dag eerder nog niet zwanger leken te zijn.

De miljardair Sir Reginald Hargreeves adopteert zeven van deze kinderen en stoomt ze in zijn 'The Umbrella Academy' klaar om de wereld te redden. Maar niet alles verloopt volgens plan. In hun tienerjaren valt het samengestelde gezin uit elkaar en wordt het ‘team’ opgeheven.


Wanneer Hargreeves overlijdt, komen zes van de zeven overgebleven dertigers weer bij elkaar. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en ‘Number Five’ werken samen om de mysterieuze dood van hun vader te verklaren. Maar de ontheemde familie dreigt al snel weer uit elkaar te vallen vanwege hun uiteenlopende persoonlijkheden en verschillende bovennatuurlijke krachten. Terwijl ze proberen te dealen met hun onderlinge conflicten en de dood van hun vader, hangt de dreiging van een wereldwijde apocalypse hen boven het hoofd.

'The Umbrella Academy' is gebaseerd op de populaire, met Eisner bekroonde strips en graphic novels die zijn gemaakt en geschreven door Gerard Way ('My Chemical Romance'), geïllustreerd door Gabriel Bá en gepubliceerd door Dark Horse Comics. De serie is geproduceerd door Universal Cable Productions voor Netflix, met Steve Blackman ('Fargo', 'Altered Carbon') als uitvoerend producent en showrunner, met extra uitvoerende producenten Jeff F. King ('Hand van God'), Bluegrass Television en Mike Richardson en Keith Goldberg van Dark Horse Entertainment. Gerard Way en Gabriel Bá werken mee als co-uitvoerende producenten.

Regisseur: Steve Blackman
Executive Producers: Steve Blackman (Showrunner/EP), Jeff King (EP), Keith Goldberg (EP), Mike Richardson (EP), Gerard Way (Co-EP), Gabriel Bá (Co-EP)
Geproduceerd door: Universal Cable Productions for Netflix
Cast: Ellen Page, Mary J. Blige, Cameron Britton, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Colm Feore, Adam Godley, John Magaro, Ashley Madekwe, Kate Walsh

'The Umbrella Academy', vanaf 15 februari wereldwijd beschikbaar op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers