Kijkcijfers: 5 miljoen fans kijken naar Nederland-Zweden

vrijdag 5 juli 2019

Woensdag hebben ruim 5 miljoen Nederlanders naar de wedstrijd Nederland-Zweden op het WK voetbal voor vrouwen gekeken. Het was de best bekeken wedstrijd in het vrouwenvoetbal ooit in Nederland.

Het vorige record stond ook op naam van de Oranje Leeuwinnen. In 2017 keken 5,4 miljoen mensen naar de huldiging die hen te beurt viel nadat ze de Europese titel hadden veroverd.


Het recordcijfer staat in schril contrast met de kijkcijfers van de wedstrijd in Vlaanderen. Daar werd de halve finale tussen Nederland en Zweden uitgezonden op het kanaal van Ketnet en er keken 148.788 mensen. Naar de andere halve finale (Engeland-Amerika), keken ruim 101.000 voetbalfans.

Zondag wordt de finale vanaf 16.30 uitgezonden op Canvas. Bij de NOS op NPO 1 start de uitzending al om 16.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Siska Schoeters (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

"Wanneer was u voor het laatst verliefd?", "Heeft de paus altijd gelijk?" of "Moet het celibaat niet afgeschaft worden?". Zes priesters krijgen in een lege televisiestudio anonieme vragen van het publiek voorgeschoteld die ze moeten beantwoorden. Siska Schoeters gaat radio maken bij Radio Maria en meldt zich aan in de gevangenis van Brugge.

'Durf te Vragen', om 20.35 uur op En.

Dossiers