'Facing Trump' zondag 6 november op National Geographic Channel

zaterdag 5 november 2016

National Geographic start maandag 7 november met de documentaire reeks 'Facing'. In vijf wekelijkse afleveringen komen opponenten van invloedrijke persoonlijkheden aan het woord.

Geïllustreerd met uniek beeldmateriaal schetsen zij – vanuit hun eigen perspectief - het ware gezicht van internationale kopstukken als Pablo Escobar, Vladimir Poetin, Saddam Hoessein, Suge Knight en Arnold Schwarzenegger. De reeks trapt zondag 6 november om 22.00 uur af met een speciale aflevering in het teken van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump.


De nieuwe National Geographic serie is geproduceerd door de makers van de bekroonde en veelgeprezen documentaire 'Facing Ali'. In elke aflevering wordt er aandacht besteed aan de mythen, legenden en waarheden over invloedrijke grootheden, door mensen te interviewen die persoonlijk met hen in aanraking zijn gekomen.

Special: 'Facing Trump'
'Facing' wordt op zondag 6 november afgetrapt met de special 'Facing Trump'. De special geeft een harde kijk op het leven van de omstreden Republikein. De geïnterviewden hebben oog in oog gestaan met de huidige presidentskandidaat en geven een beeld van de échte Donald Trump. Burgerrechten activist Pastoor Al Sharpton, columnist en auteur Ann Coulter en Timothy L. O’Brien, auteur van het boek 'Trumpnation; the art of being the Donald', komen onder andere aan het woord.

Pablo Escobar
Ook het verhaal van Pablo Escobar, een van 's werelds meest beruchte drugsbaronnen, komt aan bod. Het verhaal wordt verteld door mensen die hem van dichtbij hebben meegemaakt waaronder voormalig leden van zijn criminele organisatie. Ook wordt er gesproken met de Amerikaanse DEA-agenten  die het onderzoek naar hem leidden: Steve Murphy, Javier Peña en Joe Toft.

Unieke beelden
In de afleveringen wordt er niet alleen gepraat over de iconen maar worden er ook unieke beelden getoond die samen met de persoonlijke verhalen een realistisch beeld schetsen. Naast Donald Trump en Pablo Escobar behandelt de serie ook Vladimir Poetin, Saddam Hoessein, Suge Knight en Arnold Schwarzennegger.

'Facing', vanaf 7 november elke maandag om 22.00 uur op National Geographic.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers