Zoektocht naar VRT-baas op dood spoor?

vrijdag 18 juni 2010

Volgens het weekblad Knack is er nog altijd geen witte rook in het vooruitzicht bij de zoektocht naar een nieuwe CEO voor de VRT. De laatste kandidaat die nog in de running was, Luddy Modderie van Tussengewestelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening, werd deze week ook van het lijstje van opvolgers voor Piet Van Roe geschrapt.

De selectie gebeurde door Jobpunt. Modderie overleefde deze selectie als laatste, maar werd door de Vlaamse regering uiteindelijk niet weerhouden.


Mediaminister Lieten van de SP.A had aangedrongen om met Modderie te spreken. De man heeft geen media-ervaring, maar beschikt wel over de capaciteiten om een groot bedrijf te leiden. Bij TMVW werken ongeveer 600 mensen. Toch voldeed ook Luddy Modderie uiteindelijk niet aan de eisen.

De Vlaamse regering gaat op zoek naar een nieuwe kandidaat-CEO. Vermoedelijk zal er nu voornamelijk gekeken worden naar mensen van binnen de VRT. De naam van Lena De Meerleer dook al eerder op, maar nu zouden ook directeur marktstrategie Mark Coenen en directeur financiën Willy Wijnants tot de kanshebbers behoren. Tot er een nieuwe baas gevonden is, blijft Piet Van Roe aan als CEO ad interim.

Bron: knack.be - gva.be


Lees ook:
Tommelein eist dringend duidelijkheid rond nieuwe VRT-baas
Vlaming vraagt voorzichtigheid bij besparingen VRT

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island' - koppels (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

De beelden liegen er niet om: er staat hl wat te gebeuren in het nieuwe seizoen van 'Temptation Island'. Het nieuwe seizoen start met een extra lange aflevering.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers