Zes duo's strijden voor vijf steden in 'Mijn Pop-uprestaurant!'

maandag 23 februari 2015

Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Alex Callier hebben hun favoriete duo's geselecteerd voor het tweede seizoen van 'Mijn Pop-uprestaurant!'. Deze keer konden niet vijf, maar wel zes koppels de driekoppige jury charmeren.

Het verloofde koppel Alexia & Thomas, collega’s Dries & Guus, het sportieve koppel Fee & Jonas, de jeugdvrienden Gilles & Michael, de zussen Lieve & Mieke en het ex-koppel Liselotte & Miguel strijden nu voor een felbegeerde plaats op één van de vijf pleinen. Benieuwd welk duo zijn pop-uprestaurant mag neerpoten in zijn favoriete stad en wie alsnog afvalt...


Het lot van de kandidaten wordt bepaald in een eerste opdracht, die ze tot een goed einde moeten brengen en waarvan het resultaat te zien is in de eerste afleveringen van 'Mijn Pop-uprestaurant!'. De duo's die de jury het meeste vertrouwen kunnen inboezemen, zijn zeker van hun plaats op één van de vijf pleinen. Het duo dat daar niet in slaagt, valt af en ziet het avontuur ten einde lopen nog voor het echt is gestart.

Deze koppels gooien alvast alles in de strijd:

Thomas en Alexia
Bruggelingen Alexia (25) en Thomas (26) zijn sinds zes jaar een koppel en plannen hun sprookjeshuwelijk deze zomer. De charmante Alexia is handelsingenieur, haar vlotte vriend Thomas ging na zijn studies voor vastgoedmakelaar aan de slag in de horecazaak van zijn ouders. Hun toekomst hebben de twee al uitgestippeld en die ziet er rooskleurig uit. Na hun huwelijk willen ze graag de bloeiende brasserie van Thomas’ ouders overnemen. Hun deelname aan 'Mijn Pop-uprestaurant!' wordt dan ook de ultieme test: kunnen ze samen een horecazaak runnen?

Alexia en Thomas wisten de jury te overtuigen met hun oprecht enthousiasme en hun gezonde portie ambitie. In hun pop-up wil Thomas de keuken dirigeren: 'Ik ben heel punctueel en wil graag dat alles goed verloopt.' Alexia is ondertussen al creatief aan de slag gegaan en werkt op de 'slagerij'-piste, een thema dat ze van a tot z, of beter van kop tot staart wil doortrekken in hun pop-uprestaurant. 'Een pop-uprestaurant is er maar voor een korte periode dus we willen graag een uniek concept creëren. Iets dat mensen kan verrassen en dat ze onthouden', aldus Alexia.

Jonas en Fee
Fee (22) en Jonas (23), een jong koppel uit Eeklo, zijn al zes jaar samen en kochten onlangs een boerderij in hun geboortestad Eeklo. Ooit willen ze daar een bed & breakfast openen en hun zaak volledig laten draaien via zelfvoorziening, met eigenkweek dieren en eigenteelt groenten. Niet alleen delen ze dezelfde dromen en ambities, maar ook de liefde voor sport. Ze zijn beiden kapitein van hun waterpoloteam en allebei competitiebeesten pur sang.

Fee is lactose- en glutenintolerant. Hun pop-upmenu zal dan ook gebaseerd zijn op de voedingsstijl 'paleo', het eetpatroon van onze voorouders toen zij nog joegen. 'Onze omgeving is veel sneller geëvolueerd als ons eigen lichaam', vertelt Fee daarover. 'Paleo is geen dieet, het is een levensovertuiging om goed voor je lichaam te zorgen en daarbij hoort pure en eerlijke voeding.' Het idee 'back to the stone age' is volgens Fee en Jonas gastronomie met verse vis, lekker vlees en sappige groenten, maar vooral zonder geraffineerde suikers. Fee en Jonas hebben niet veel ervaring in de horeca, maar Jonas is een fervent hobbykok en Fee springt geregeld in als hulpje bij haar ouders die een cateringbedrijfje hebben.

Gilles en Michael
De West-Vlamingen Gilles (20) en Michael (20) zijn het jongste geselecteerde duo en tevens de beste vrienden. Michael uit Roeselare kreeg de liefde voor de horeca met de paplepel ingegeven. Als zoon van restaurantuitbaters trok hij al op jonge leeftijd naar Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij liep stage bij verschillende toonaangevende restaurants en ondertussen is hij aan de slag in het hotel-restaurant van zijn ouders. Gilles, ook afkomstig uit Roeselare, wil samen met zijn beste kameraad dit avontuur aangaan. Dankzij zijn natuurlijke schwung en zijn ervaring als verkoper is de functie van zaalverantwoordelijke op zijn lijf geschreven.

Het hippe duo wil de gasten verrassen en wil innovatieve en klassieke cocktails combineren met de verschillende gerechten op het menu. De gastronomische creaties van Michael kunnen dus gepaird worden met verbluffende cocktails. Michael gelooft rotsvast in het idee: 'Een sommelier serveert een wijn die een gerecht naar een ander niveau tilt. Wij willen graag met cocktails werken om onze gerechten te versterken. We zijn ervan overtuigd dat er voor elke creatie een perfecte match is met een cocktail.'

Guus en Dries
Guus (27) en Dries (34) troffen elkaar in een bruin eetcafé in Antwerpen. Twee jaar lang hebben ze als een perfect geoliede machine de boel draaiende gehouden, Dries in de zaal en Guus in de keuken. Opmerkelijk dat deze twee ambitieuze heren elkaar tegenkwamen in Antwerpen, want hun oorsprong ligt in de uithoeken van ons land. Dries, afkomstig uit de Westhoek, en Guus uit het Limburgse Lanaken hebben één gemeenschappelijk passie: de horeca.

Dries is een geboren maître d’hôtel en Guus verdiende zijn strepen in verschillende restaurants. Zowel professioneel als persoonlijk vullen ze elkaar perfect aan. Guus is een bevlogen, maar eerder stille werkkracht binnen de keukenbrigade en de mondige Dries neemt op een vlotte, daadkrachtige manier de leiding van de zaak. 'Ik heb enorm veel bewondering voor de creaties die Guus snel op een bord kan toveren', vertelt Dries. 'Je voelt in zijn gerechten de passie voor zijn stiel. Ik ben er zeker van dat de mensen dat proeven!' Ook Guus kijkt enthousiast uit naar de samenwerking: 'Ik werk al jaren met klassieke producten en probeer daar een eigen twist aan te geven. Ik vind het altijd bijzonder fijn als Dries met de woorden ‘complimenten aan de chef’ terugkomt van de zaal. Daar doe je het uiteindelijk voor.'

Lieve en Mieke
De twee goedlachse zussen Lieve (24) en Mieke (32) trekken de kaart van de Afro-Amerikaanse Soulfood keuken. Logisch, want deze dames vertegenwoordigen verschillende werelddelen. Verwekt door een Belgische vader en een Afrikaanse moeder, opgegroeid in Brugge en ondertussen geland in Antwerpen. Honderd procent overtuigd om samen een eigen horecazaak uit de grond te stampen. Lieve studeerde journalistiek en werkt nu haar laatste jaar internationale politiek af, Mieke is al enkele jaren actief in de horeca- en evenementenwereld.

In hun restaurant willen de zussen de keuken brengen waarmee ze opgegroeid zijn. Als kind roerden ze al in de potten van mama en zo leerden ze koken. 'Bij ons was eten echt heel belangrijk', vertelt Lieve. 'Nog altijd trouwens. We zijn altijd bezig met eten en koken, thuis én op reis.' Mieke & Lieve reizen veel en vaak naar de Verenigde Staten aangezien hun zus in LA woont. In de VS kwamen ze nog meer in contact met de Southern Style Kitchen en nu willen ze heel graag lekkere soulfood naar België brengen. 'We willen een melting pot brengen', verduidelijkt Mieke. 'Verschillende kleuren, geuren, smaken, gerechten van verschillende culturen vermengen tot een heerlijk gerecht.' Op hun exotische kaart dus zoete aardappels, gekruide kip, stoofpotjes met een portie pit én een flinke korrel passie.

Miguel en Liselotte
Liselotte (25) en Miguel (24) uit Geraardsbergen zijn collega’s tijdens de weekends. Liselotte heeft haar diploma bedrijfskunde net op zak en ging drie jaar geleden aan de slag als zaalbediende in het restaurant waar Miguel als souschef de lakens uitdeelt. De vonk sloeg over tussen de twee collega’s, maar na een relatie van anderhalf jaar beslisten ze verder als vrienden door het leven te gaan.

De gedreven chef in wording legt de lat hoog en vond met Liselotte de ideale partner om dit avontuur aan te gaan. Liselotte is een warme gastvrouw met het hart op de tong. Miguel leeft zich creatief uit in de keuken. 'Miguel kan echt 100 % gaan voor zijn job', aldus Liselotte. 'Hij leeft er helemaal voor en gaat er volledig in op. Lijkt mij de juiste instelling om een zaak te starten en ik steun hem hierin door dik en dun.' Ze vormen een goed roulerende tandem met een piekfijn uitgestippelde route, liefst richting een urban plein aangezien ze hun pop-upmenu opbouwen rond eigentijdse street food.

'Mijn Pop-uprestaurant!', vanaf maart 2015 terug bij VTM.


DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier
mijnpopup

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Huizenjagers Buitenland' (VIER)

Harold en zijn zoon Viktor uit Wetteren zoeken een extra vakantiehuisje in een surfparadijs want Viktor is een fervente surfer. Budget: 160.000 euro. 'Huizenjagers Buitenland' zit deze week in Portugal? Vinden de makelaars hét droomstulpje voor de deelnemende duo's?

'Huizenjagers Buitenland', om 19.40 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Journaallus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 00:05
  Canvaslus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:25
  Qmusic
  05:45
  Thomas de Trein
 • 03:00
  Geen uitzending
  07:20
  Achter gesloten deuren
 • 01:10
  Verwacht op VTM 3
  10:40
  Sturm der Liebe
 • 01:45
  Zenderonderbreking
  11:15
  Magnum
 • 20:25
  TV krant VTMKIDS
  05:30
  TiTaToverfeest
 • 00:25
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 02:05
  Geen uitzending
  06:15
  Roger van Damme: Bakken
 • 01:25
  Geen uitzending
  08:05
  Criminal Minds
 • 02:55
  Highway Thru Hell Canada
  03:40
  LOOP Play6
 • 01:20
  Zenderonderbreking
  06:45
  Night Shift
 • 03:15
  KLAAR IN 20 minuten
  03:35
  De Zomerkeuken
 • 20:30
  Herhalingslus
  09:00
  Z-Extra Profacts "Iedereen rijdt elektrisch in 2025: realiteit of illusie&q
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 03:15
  Spelletjestafel
  03:32
  Ramen zelf uitbreken
 • 03:00
  Onderzoekscommissie PFOS - De Koepelzaal
  18:00
  Onderwijs - De Koepelzaal
 • 02:05
  WTA Luxemburg & WTA Portoroz
  06:50
  Eredivisie
 • 03:30
  Mad Dogs
  04:15
  Death in Paradise
 • 03:25
  Storage Hunters
  05:50
  Laugh Out Loud
 • 03:05
  NOS Journaal (laat)
  05:50
  Nederland in beweging
 • 01:25
  Nieuwsuur
  06:10
  Tijd voor MAX
 • 03:00
  Dertigers
  03:50
  Jeugdjournaal met gebarentolk