Woensdag nieuw op VIER: 'Karen & De Coster'

dinsdag 1 september 2015

Al een hele zomer lang beheerst de asielcrisis de discussie en struikelen politici over elkaar om hun mening te ventileren.

In 'Karen & De Coster' peilt VIER niet naar hun mening, wel naar die van de inwoners van dit land. Hoe valt het mee om in de achtertuin van een asielcentrum te wonen? Hoe moeilijk is het om vandaag met de truck naar Calais te rijden? Waarom beslist iemand om op eigen houtje vluchtelingen in huis te nemen. En, ook en vooral hoe gaan de asielzoekers zélf om met de ontvangst in hun nieuwe beloofde land.


Alle betrokkenen zitten straks in de eerste aflevering van 'Karen & De Coster', voor wat een zeer geanimeerde discussie belooft te worden, met de voeten in de alledaagse werkelijkheid, ver weg van het politieke gekrakeel.

'Karen & De Coster' luisteren ook naar kusthoreca. Een hele zomer lang werden ze de grond ingeboord door de culinaire recensenten van de weekendkranten. Vaak met beide voeten vooruit: garnaalkroketten die geschikt werden bevonden als wandtegel, hamburgers waar je een kettingzaag voor nodig hebt. De geviseerde uitbaters gaan in discussie met Luc Bellings en Stéphane Buyens, twee sterrenchefs die de voorbije maanden met de regelmaat van een klok bikkelharde recensies schreven over de kwaliteit van de horecazaken aan de kust.

Voorts is er het verhaal van Carine, wiens huis bijna letterlijk is omsingeld door de pas aangelegde ontsluiting van een snelweg. Carine werd enkele jaren gedeeltelijk onteigend, met de belofte dat haar woning zou gespaard blijven. Sinds enkele weken heeft ze haar woning noodgedwongen moeten verlaten: het huis zakt weg en is onbewoonbaar, sindsdien is ze noodgedwongen in een schuur gaan wonen. Een tragisch verhaal over een vrouw en haar zoon die alles dreigen te verliezen en de overheid om hulp smeken.

'Karen & De Coster' gaan ook elke week op zoek naar stuitende, verbijsterende en choquerende meningen op het net. Wie zijn de auteurs van de dagelijkse portie bagger en verwijten? Wat blijft er over van die meningen voor het oog van de camera?

'Karen & De Coster', vanaf woensdag 2 september om 21.00 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers