Wie zijn de finalisten van 'De Slimste Mens ter Wereld'?

donderdag 29 januari 2009

Op maandag 2 februari gaat de langverwachte finaleweek van 'De slimste mens ter wereld' van start. Goedele twijfelt nog of ze een bril of toch maar weer lenzen zal dragen, Bart De Wever maakt zich op voor een robbertje verbaal vechten met Rik Torfs en nieuwsdienst-collega's Freek Braeckman en Lieven Verstraete bereiden zich in alle stilte voor op een titanenstrijd. Maar ook Johan Vande Lanotte en Jan Decorte zijn in de running voor de eindoverwinning.

H


et verlangen 'de slimste mens ter wereld' te leren kennen en hem of haar zodoende raad te kunnen vragen in deze moeilijke tijden, wordt schier ondraaglijk. Maar het wachten duurt niet lang meer. Donderdagavond geraakte bekend wie zich aansluit bij illustere voorgangers als Annelies Rutten, Steven Van Herreweghe, Wouter Deprez, Bert Kruismans, Stany Crets en Alain Grootaers op de erelijst van 'De slimste mens ter wereld'.

Voor het zo ver is, moet de finalestrijd natuurlijk nog gestreden worden. Op maandag 2 februari gaat 'De slimste mens ter wereld' zijn laatste week in en zoals gebruikelijk wordt die ingezet door twee spelers van de daaraan voorafgaande week. Dit jaar zijn dat theatermaker Jan Decorte en iemand die slechts af en toe theater maakt en zijn tijd vooral aan politiek besteedt; de sociale en progressieve mens Johan Vande Lanotte.

Verder komen in de finaleweek de sterkste vier spelers van het seizoen terug. Op maandag 2 februari is dat de Oprah van de lage landen, Goedele Liekens. Met vier deelnames en twee overwinningen deed ze het even goed als Christophe Deborsu, maar omdat Goedele meer seconden verzamelde tijdens het spel, gaat zij naar de finaleweek. Of ze dat met of zonder bril doet, is nog niet duidelijk.

Dinsdag stapt Bart De Wever terug de wedstrijd in met tien deelnames, vijf overwinningen en een heel pak oneliners op zak.

Woensdag is het de beurt aan Hij Die We Al Een Hele Poos Niet Meer Gezien Hebben, de immer minzame, schalkse en sportieve Freek Braeckman, trotse houder van elf deelnames en vijf overwinningen.

Donderdag komt Lieven 'gebeten om te weten en te winnen' Verstraete ter zake, met elf deelnames en zes overwinningen de voorlopige topfavoriet. Donderdag is meteen ook de dag dat de finale gespeeld wordt en dat Erik Van Looy en Rik Torfs na negen weken ingehouden spanning de slimste mens ter wereld mogen aanschouwen.

De finaleweek van 'De slimste mens ter wereld', van maandag 2 februari tot donderdag 5 februari, telkens om 22.00 uur op En. 

De finale van 'De slimste mens ter wereld', donderdag 5 februari om 22.10 uur op En.

Wat vind jij van deze finaleweek? Reageer in het TV-Visie Forum!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Eddie Mannix is een zogenoemde Hollywood-fixer, die tijdens de jaren vijftig problemen oplost voor grote filmsterren van de studio Capitol Pictures. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

'Hail, Caesar', film uit 2016 met oa. George Clooney, om 23.00 uur op Q2.

Dossiers