Wie zijn de finalisten van 'De Slimste Mens ter Wereld'?

donderdag 29 januari 2009

Op maandag 2 februari gaat de langverwachte finaleweek van 'De slimste mens ter wereld' van start. Goedele twijfelt nog of ze een bril of toch maar weer lenzen zal dragen, Bart De Wever maakt zich op voor een robbertje verbaal vechten met Rik Torfs en nieuwsdienst-collega's Freek Braeckman en Lieven Verstraete bereiden zich in alle stilte voor op een titanenstrijd. Maar ook Johan Vande Lanotte en Jan Decorte zijn in de running voor de eindoverwinning.

H


et verlangen 'de slimste mens ter wereld' te leren kennen en hem of haar zodoende raad te kunnen vragen in deze moeilijke tijden, wordt schier ondraaglijk. Maar het wachten duurt niet lang meer. Donderdagavond geraakte bekend wie zich aansluit bij illustere voorgangers als Annelies Rutten, Steven Van Herreweghe, Wouter Deprez, Bert Kruismans, Stany Crets en Alain Grootaers op de erelijst van 'De slimste mens ter wereld'.

Voor het zo ver is, moet de finalestrijd natuurlijk nog gestreden worden. Op maandag 2 februari gaat 'De slimste mens ter wereld' zijn laatste week in en zoals gebruikelijk wordt die ingezet door twee spelers van de daaraan voorafgaande week. Dit jaar zijn dat theatermaker Jan Decorte en iemand die slechts af en toe theater maakt en zijn tijd vooral aan politiek besteedt; de sociale en progressieve mens Johan Vande Lanotte.

Verder komen in de finaleweek de sterkste vier spelers van het seizoen terug. Op maandag 2 februari is dat de Oprah van de lage landen, Goedele Liekens. Met vier deelnames en twee overwinningen deed ze het even goed als Christophe Deborsu, maar omdat Goedele meer seconden verzamelde tijdens het spel, gaat zij naar de finaleweek. Of ze dat met of zonder bril doet, is nog niet duidelijk.

Dinsdag stapt Bart De Wever terug de wedstrijd in met tien deelnames, vijf overwinningen en een heel pak oneliners op zak.

Woensdag is het de beurt aan Hij Die We Al Een Hele Poos Niet Meer Gezien Hebben, de immer minzame, schalkse en sportieve Freek Braeckman, trotse houder van elf deelnames en vijf overwinningen.

Donderdag komt Lieven 'gebeten om te weten en te winnen' Verstraete ter zake, met elf deelnames en zes overwinningen de voorlopige topfavoriet. Donderdag is meteen ook de dag dat de finale gespeeld wordt en dat Erik Van Looy en Rik Torfs na negen weken ingehouden spanning de slimste mens ter wereld mogen aanschouwen.

De finaleweek van 'De slimste mens ter wereld', van maandag 2 februari tot donderdag 5 februari, telkens om 22.00 uur op Eén. 

De finale van 'De slimste mens ter wereld', donderdag 5 februari om 22.10 uur op Eén.

Wat vind jij van deze finaleweek? Reageer in het TV-Visie Forum!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers