Walter Grootaers en Kathleen (ex-K3) in jury 'Junior Eurosong 2009'

donderdag 27 augustus 2009

De vakjury is niet meer wat ze ooit geweest is. Geen driekoppig vehikel dit jaar, maar een duo. En niet zo'n duo als Samson en Gert of Nicole en Hugo. Neen, eerder een duo dat tegen wil en dank een duo vormt. De twee leden van de vakjury verhouden zich tot elkaar als water en vuur, als een engeltje en een duivel, als een wilde cowboy en een weerloos indiaantje. Is de ene voor, dan is de andere tegen. Is de ene fan van country, is de andere fan van alles behalve country. Ziet de ene een kandidaat perfect in de finale passen, vindt de andere dat die kandidaat het het best zo snel mogelijk kan afbollen. Onthoudt de ene vooral het positieve, dan is de andere vooral geïnteresseerd in het negatieve. Kortom: de organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen in de buurt van de juryzetel.

H


ittegolf in de stad. Zowat iedere Belg én Nederlander weet dat de zin die daarop volgt jongens en meisjes dansen door de straten, lekker uitgelaten luidt. Ook Kathleen zal dat niet licht vergeten, want met die woorden uit Heyah mama begon voor haar een avontuur dat meer dan tien jaar zou duren: dat van K3.

Samen met Kristel en Karen werd Kathleen een icoon voor de allerkleinsten. Ze vulden sportpaleizen aan de lopende band, verkochten meer dan vier miljoen cd's en acteerden zelfs in hun eigen langspeelfilms. Tussendoor ging Kathleen ook al eens haar eigen weg, als hoofdrolspeelster in musicals als Sneeuwwitje en De Kleine Zeemeermin.

Dit voorjaar maakt Kathleen dan bekend dat ze uit K3 stapt, nieuws dat insloeg als een bom. Niet veel later brengt ze een eerste solosingle uit, Zumba yade, waarop ze samen zingt met het Soweto Gospel Choir. Kathleen is duidelijk ook solo geliefd bij het grote publiek, want het nummer bereikt meteen de hitparades en wordt zelfs bekroond met een gouden award. Achter zoveel succes móet wel een geheim recept zitten. Hopelijk doet Kathleen dat uit de doeken als jurylid voor 'Junior Eurosong'...

Walter Grootaers is op zijn beurt een oudgediende van de VRT. In 1973 werkt hij als telefonist/bode bij Radio 2 Antwerpen en komt hij op het idee om Brits klinkende muziek te mengen met Nederlandstalige teksten. Vijf jaar later staan De Kreuners op het podium van Humo's Rock Rally en leggen ze daar de basis voor een ijzersterke livereputatie.

Er volgen acht studioalbums, een passage op Torhout-Werchter, optredens tot in Frankrijk toe, sportpaleizen die avond na avond vollopen en overal is er één constante: duizenden enthousiast meezingende fans. Een nieuw album staat in de steigers voor het voorjaar van 2010.

Niet alleen als zanger is Walter een gevestigde waarde, ook op tv stond hij de afgelopen jaren volop in de belangstelling. Hij was vast panellid in De Drie Wijzen, was een van de iconen van VT4 en kleurde de afgelopen jaren het vtm-scherm. Voor het eerst in z'n carrière neemt hij plaats op de jurybank, waar hij vrijuit zal praten zonder z'n woorden al te veel te wikken of te wegen.


Lees ook:
'Junior Eurosong 2009' met twee nummers per deelnemer
Vier nieuwe coaches in 'Junior Eurosong 2009'

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Bartel Van Riet mag als laatste de uitdaging aangaan om Saartje te verslaan in een zelfgekozen sport. Als durfal, avonturier, natuurmens en leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding kwam hij al snel uit bij wildwaterkajak. Wildwaterkajak-fanaat Servaes Timmerman neemt Bartel en Saartje mee voor een afdaling van een kolkende rivier in Frankrijk, inclusief stroomversnellingen, watervallen en scherpe bochten. Wie houdt op het einde van de rit het hoofd boven water?

'Op de Man Af', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers