VTM zomer : een weerkerend initiatief ?

maandag 19 juni 2006

Wat de distributie betreft heeft de Vlaamse Media Maatschappij een akkoord gesloten met Belgacom TV, dat VTMzomer opneemt in zijn basispakket. De abonnees van Belgacom TV hoeven er dus niet extra voor te betalen.

b


etalen. De andere distributeurs doen om diverse redenen voorlopig niet mee. De VMMa zit overigens geregeld met alle distributeurs rond de tafel om de  pistes van nog meer digitale kanalen te onderzoeken.

Zoals de naam VTMzomer al zegt : dit project loopt tijdens de komende zomermaanden. Drie maanden om precies te zijn. "We willen er graag een weerkerend initiatief van maken", zegt Krijn Jonckheere, die samen met Martijn Bal VTMzomer heeft opgezet. "Dit is inderdaad een eerste aanzet. Toch is het meer dan louter een test. Want VTMzomer heeft een volwaardige programmatie, die vooral de jonge multimediale gezinnen zal aanspreken. Al ben ik er zelf van overtuigd dat ons aanbod appelleert naar alle kijkers, jong en oud".

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) zorgt dus voor een primeur. Zij lanceert met VTMzomer het eerste digitale televisiekanaal in de Vlaamse televisiewereld. "Als commercieel televisiestation volgen wij de veranderingen in de snel evoluerende mediawereld van zeer nabij. Ik durf zeggen dat wij altijd de vinger aan de pols hebben gehouden", zegt Peter Quaghebeur, directeur-generaal van de VMMa. "Wij hebben nooit megalomane plannen gepresenteerd, maar we hebben altijd ijverig gewerkt met de middelen die we hadden. Dat is ook nu weer gebeurd. VTMzomer realiseren we binnen ons budget. We hebben daar geen speciale kapitaalsinjectie voor gekregen. Het is gewoon zaak keuzes te maken. Voor ons is VTMzomer een zeer belangrijk project. We investeren hier in mensen en middelen om op die manier ervaring op te doen in deze nieuwe wereld, de wereld van de digitale televisie, de wereld van de toekomst".

Lees ook :

VTMzomer : dinsdag start VMMa eerst digitaal kanaal
VTMzomer : '24' en 'The Sopranos' in avant-premire

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers