VTM vrijdag met gloednieuw seizoen 'De Kotmadam'

woensdag 29 augustus 2007

Jeanne Piens (Katrien Devos) is de bekendste kotmadam van Vlaanderen. Zonder twijfel is zij ook de leukste en de grappigste. Al sinds 30 december 1991 of al meer dan 225 afleveringen lang staat zij samen met haar echtgenoot Jef (Mark Verstraete), huisvriend Odilon (Odilon Mortier) en de bonte bende studenten garant voor pure feel good en lachplezier voor het hele gezin.

O


p vrijdag 31 augustus 2007 om 20u35 wordt het startschot gegeven voor 13 gloednieuwe afleveringen die samen het 16de seizoen vormen van deze Vlaamse comedy. In dit nieuwe academiejaar neemt Jeanne twee nieuwe studenten onder haar hoede: Jill en Frederik. De twee zijn als water en vuur, en drukken beiden hun stempel op dit nieuwe seizoen van "De Kotmadam". 

Jill (door Ayesha Künzle) is afkomstig uit Antwerpen. Ze studeert geschiedenis of althans 'doet daar een poging toe'. Ze is niet meteen de meest vlijtige op kot en de univ is vaak enkel een middel om eens flink de bloemetjes buiten te zetten.

Jill is op en top een rebel: een non-conformiste die graag experimenteert met kledij, make-up en kapsel. Ze cultiveert haar uiterlijk op een alternatieve manier en heeft daar bij het andere geslacht nog veel succes mee ook. Twee vriendjes tezelfdertijd zijn niet echt een probleem voor haar. Jill is een flapuit die door haar directheid vaak in moeilijkheden geraakt, maar ze beschikt over voldoende emotionele intelligentie om er zich in no time weer uit te helpen.

Jill is zowat het tegenbeeld van Saskia (Mieke Dobbels) met wie ze nochtans, als daar nood aan is, een hecht vrouwenfront kan vormen. Door Jills eerlijkheid en spontaniteit neemt Jeanne er graag alle excentriciteit bij. Naar Arnold (Jan Van Hecke) kijkt Jill ietwat meewarig: ze vindt hem nog zeer 'bleu'. Jill zal elke gelegenheid aangrijpen om Victor (Frederik Huys) onderuit te halen en door de manier waarop die zich gedraagt is dat meer regel dan uitzondering. Jill staat ook altijd voor iedereen klaar en als ze zich eenmaal ergens toe engageert dan kan je op haar rekenen. Dat is ook wat Jef in haar waardeert: 'je weet wat je aan haar hebt' en ze zal nooit iemand naar de mond praten om er zelf voordeel uit te halen.

Ayesha Künzle is nieuw in "De Kotmadam", maar de JIM-kijkers hebben haar afgelopen lente goed leren kennen in "Host Wanted", de talentenjacht van Gerrit De Cock en Ray Cokes. Ayesha werd uit honderden kandidaten geselecteerd en schopte het tot de laatste vier. Geen enkele van de vrouwelijke kandidaten deed beter.

Victor (door Frederik Huys) komt uit het Limburgse Houthalen. Hij studeert voor industrieel ingenieur en neemt zijn studie zeer serieus. Hij heeft elders twee jaar verloren maar doet daar mysterieus over: heeft hij een andere studie moeten stopzetten, is hij een tijd ziek geweest of was hij gewoon op reis? Zijn ouders zijn eenvoudige mensen die zich moeten inspannen om zoonlief zulke dure studies te laten volgen. Zélf beschouwt hij zich al als behorende tot de upper class.

Aan uitgaan en fuiven heeft Victor een bloedhekel, net als aan lawaaierige kotfuiven. Hij is de meest conservatieve onder de studenten en ligt met grote regelmaat met iedereen overhoop. Hij gruwelt van de extravagantie van Jill en kijkt neer op Saskia en Arnold, die hij beneden zijn waarde acht. Zijn heftigste conflicten heeft hij met Jef, tenzij die Victor qua manipuleren naar de kroon steekt, want dan spant Jef hém wel voor zijn kar. Alleen Jeanne ziet in Victor vaak de kwaliteiten die hij zichzelf toeschrijft. Hij manipuleert echter niet alleen haar: ook zijn medestudenten tracht hij door intriges en een grote dosis lef te overklassen. Als er iets perfect is aan Victor dan is het zonder twijfel zijn zelfbeeld. Niettegenstaande hij zich als big spender manifesteert zit hij altijd krap bij kas en je kan hem altijd voor je zaak winnen als je met een biljet van 20 of nog beter 50 euro zwaait. De enige reden waarom iedereen toch van Victor lijkt te houden is omdat hij regelmatig en in grote stijl op zijn bek gaat…

Frederik Huys is niet alleen besmet met de acteermicrobe, ook muziek is een grote passie. Zijn muzikale talent leverde hem onlangs nog een prijs op tijdens Theater Aan Zee.

Aflevering 1: Alles kan beter
Jef is niet alleen een goed biljarter, hij heeft ook aanleg voor darts. Volgens zijn kameraad Piet kan hij volgende maand meedoen met het clubkampioenschap als hij tot dan intensief traint. Jef weet dat Jeanne er nooit mee akkoord zal gaan dat hij elke avond op café zit. Maar tegen tennis kan ze niets hebben en zeker niet als hij gaat trainen met een chirug… Bij Victor en Jill is het ook al sport wat de klok slaat. Ze hebben dan ook voor honderd euro gewed om als eerste de halve marathon van Leuven uit te lopen…

'De Kotmadam', start 16de reeks, vrijdag 31 augustus om 20.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers