VTM presenteert: 'Mijn Restaurant!'

maandag 18 februari 2008

Op dinsdag 4 maart 2008 start VTM met 'Mijn Restaurant!' een gloednieuw meeslepend vervolgverhaal van vijf koppels met dezelfde droom: een eigen toprestaurant runnen. Gastvrouw Rani De Coninck geeft deze koppels een zetje en bezorgt hen de sleutel van een goedgelegen pand in vijf verschillende steden: Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Oostende.

D


e ligging mag dan goed zijn, de panden zelf moeten volledig worden gerenoveerd en ingericht. En dat is meteen het eerste luik van de unieke gastronomische uitdaging. De koppels krijgen immers slechts twee maanden en  allemaal hetzelfde budget om hun zaak om te toveren tot d culinaire hot-spot. Het startkapitaal dient niet alleen voor de verbouwingen en de inrichting, maar ook voor het aanschaffen van keukenbenodigdheden, het aanwerven van personeel, de juiste kledij van het personeel, de voorbereidingen voor de openingsavond, de gadgets van de zaak, enz.
 
De duo's worden tijdens deze periode bovendien geconfronteerd met een strenge vakjury, die oordeelt of ze al dan niet een bonus verdienen om hun restaurant nog beter af te werken of te verfijnen. En alsof er nog niet genoeg stress is, moeten ze ook verschillende testen afleggen: kooktesten voor de chefs, bedieningstesten voor de zaalverantwoordelijken. 
 
De opening van de restaurants wordt zonder meer een zeer belangrijke dag in hun gastronomisch avontuur. Vanaf dan kan immers iedereen zelf de gerechten en de sfeer komen proeven. Het komt er voor de duo's niet alleen op aan om de klanten  -en  dus ook  de kijkers- te bekoren met gastronomische pareltjes in een uniek kader, ook de culinaire  jury en (incognito)  recensenten zullen over de vloer komen en zich bij hun oordeel laten leiden door smaak, presentatie en bediening van de
gerechten. De zaken moeten uiteraard ook goed gemanaged worden, en het kader en de sfeer moeten iedereen die er over de vloer komt bekoren. Al deze facetten worden op de voet opgevolgd door de experten. 
 
Om de twee weken nomineren de experten twee restaurants, die met sluiting bedreigd worden. De jury oordeelt, maar de kijker krijgt het laatste woord en kan door stemming zijn favoriete zaak redden. Deze bikkelharde afvalrace gaat door tot er nog twee restaurants overblijven. Tijdens de spannende finale  -die op 27 mei 2008 rechtstreeks wordt uitgezonden- zal het winnende duo de sleutel van het restaurant definitief ontvangen. Zij mogen hun restaurant verder uitbaten, misschien wel for life.
 
Tijdens het hele parcours worden de duo's aangemoedigd en gesteund door Rani De Coninck, levensgenieter pur sang met een boontje voor lekker eten. 

'Mijn Restaurant': Het verhaal van Vlaanderen 
'Mijn Restaurant!' helpt vijf koppels om hun culinaire levensdroom te realiseren. Maar het programma is ook een verhaal van heel Vlaanderen. De klanten moeten immers de weg naar het restaurant vinden n blijven terugkeren, wil de zaak kans op overleven hebben. En in deze zin kan het chauvinisme van hun stadsgenoten en de inwoners van hun provincie de koppels helpen om hun leven een nieuwe wending te geven.  
 
'Mijn Restaurant': Wereldwijd 
'Mijn Restaurant" is gebaseerd op het Australische format 'My Restaurant Rules'. Down under behaalde het programma mooie cijfers met een gemiddeld marktaandeel van 26%. De rechten van het format werden ook al verkocht aan Denemarken en Nederland. 
De ready made-afleveringen waren te zien op zenders in Engeland, Frankrijk, Nederland, Latijns Amerika, Korea, Itali, Isral, Denemarken, Belgi, enkele Afrikaanse en Aziatische landen, Ierland en India.

'Mijn Restaurant!', vanaf 4 maart 2008 op dinsdag en donderdag om 21.35 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo canvas V3 canvas logo

Inspecteur Steve Arnott denkt dat Danny Waldron een lijst heeft opgesteld met kindermisbruikers. Maar terwijl inspecteur Cottan wordt geprezen omdat hij de zaak-Waldron heeft opgelost, ligt de focus op Arnotts twijfelachtige aanpak in een eerder onderzoek.

'Line Of Duty', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:30
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 00:15
  Canvaslus
  09:00
  Lentebeelden
 • 21:25
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:40
  Qmusic
  05:50
  Thomas de Trein
 • 02:40
  Geen uitzending
  07:20
  The Real Housewives of Dallas
 • 00:55
  Onderbreking
  11:05
  Chicago Med
 • 00:30
  Geen Uitzending
  13:05
  Magnum
 • 20:05
  TV krant VTMKIDS
  05:20
  Brandweerman Sam
 • 00:15
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 00:25
  Geen uitzending
  09:10
  De Wereld op je Bord
 • 00:40
  Geen uitzending
  07:45
  iZombie
 • 02:50
  The Mask
  04:25
  Zenderonderbreking
 • 23:20
  Rizolli & Isles
  04:58
  Geen uitzending
 • 04:00
  Veldvers
  04:10
  De hofleverancier
 • 20:25
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 03:50
  De buitenkeuken 2
  04:12
  De buitenkeuken 3
 • 04:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  18:00
  Algemeen Beleid - De Koepelzaal
 • 02:55
  NOS Journaal
  05:50
  Nederland in beweging
 • 03:10
  Nieuwsuur
  07:05
  Goed volk
 • 03:40
  De Vooravond
  04:31
  TekstTV