VTM ondertitelt voortaan 'Het Nieuws'

donderdag 23 augustus 2007

Vanaf september zal de redactie van VTM 'Het Nieuws' van 19.00 uur volledig ondertitelen via VTMText pag. 888. Vandaag ondertitelt VTM al meer eigen Nederlandstalige programma's via VTMText. Maar 'Het Nieuws' blijft een van de moeilijkste programma's om van ondertiteling te voorzien.

Het

is een rechtstreeks programma waar er heel veel live interventies zijn en waar de ondertitelaars dus op voorhand niet weten wat er zal worden gezegd. Daarom moesten we een manier vinden om 'Het Nieuws' LIVE tijdens de uitzending van ondertitels te voorzien. Daarvoor hebben we technisch een volledig nieuw platform opgezet met een communicatie tussen de newsroomsoftware en de nieuwste ondertitelingssoftware, met daarbovenop de krachtigste en meest nauwkeurige spraakherkenningssoftware op de markt. 'Het Nieuws', meer dan ooit voor iedereen.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers