VTM maakt programma met tieners van BV's

vrijdag 3 augustus 2018

Het najaar bij VTM zal voor een groot stuk in het teken staan van de derde Rode Neuzen Dag. En daar horen ook gelegenheidsprogramma's bij. Het Laatste Nieuws licht vrijdag een tipje van de sluier op.

In een nieuw programma dat dit najaar op VTM te zien is, stuurt de zender zes jongeren met elk een BV als ouder op kamp. De jongeren die aan het programma deelnemen zijn: Len Neefs (Gunther Neefs), Tita Heldenbergh (Johan Heldenbergh), Fiel Van Avermaet (Bart Van Avermaet, Waldek uit 'Thuis'), Hebe Van de Veire (Peter Van de Veire), Chinouk Van Baelen (Dana Winner) en Obi Haubourdin (Sabine Appelmans).


Tijdens het kamp vertrekken de jongeren elke dag naar een andere, onbekende locatie. Zo komen ze bijvoorbeeld terecht bij jongeren in een psychiatrische kliniek, ondernemen ze een tocht met kinderen met een fysieke beperking en bezoeken ze een holebi- en transgenderkamp.

De BV-kinderen hebben zelf al wel wat levenservaring, maar groeiden doorgaans op in een veilige cocon, aldus Het Laatste Nieuws. Het programma zal dus naast hun avonturen ook vooral de emoties, levenslessen en confrontaties in beeld brengen. Uiteraard zullen ook de, ongetwijfeld vele, mooie momenten niet ontbreken.

Bron: Het Laatste Nieuws

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers