VTM maakt programma met tieners van BV's

vrijdag 3 augustus 2018

Het najaar bij VTM zal voor een groot stuk in het teken staan van de derde Rode Neuzen Dag. En daar horen ook gelegenheidsprogramma's bij. Het Laatste Nieuws licht vrijdag een tipje van de sluier op.

In een nieuw programma dat dit najaar op VTM te zien is, stuurt de zender zes jongeren met elk een BV als ouder op kamp. De jongeren die aan het programma deelnemen zijn: Len Neefs (Gunther Neefs), Tita Heldenbergh (Johan Heldenbergh), Fiel Van Avermaet (Bart Van Avermaet, Waldek uit 'Thuis'), Hebe Van de Veire (Peter Van de Veire), Chinouk Van Baelen (Dana Winner) en Obi Haubourdin (Sabine Appelmans).


Tijdens het kamp vertrekken de jongeren elke dag naar een andere, onbekende locatie. Zo komen ze bijvoorbeeld terecht bij jongeren in een psychiatrische kliniek, ondernemen ze een tocht met kinderen met een fysieke beperking en bezoeken ze een holebi- en transgenderkamp.

De BV-kinderen hebben zelf al wel wat levenservaring, maar groeiden doorgaans op in een veilige cocon, aldus Het Laatste Nieuws. Het programma zal dus naast hun avonturen ook vooral de emoties, levenslessen en confrontaties in beeld brengen. Uiteraard zullen ook de, ongetwijfeld vele, mooie momenten niet ontbreken.

Bron: Het Laatste Nieuws

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geïnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de première van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creëerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers