VRT viert Vlaamse feestdag - VIDEO

dinsdag 9 juli 2019

Op 11 juli viert Vlaanderen opnieuw feest, naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. Ook de VRT spant zich die dag extra in om Vlaanderen in al zijn glorie in de kijker te zetten.

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden: ter ere van de Vlaamse feestdag zoekt Radio 2 naar een passend feestlied. Dit jaar ging de cast van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe met de eer lopen. Zij kozen voor een eigentijdse versie van 'Vlaanderen m’n Land', een nummer uit 1977 van Will Tura.De cast van #LikeMe brengt het nummer ook live op het muziekfeest 'Vlaanderen Feest' in Antwerpen.

'De Vlaamse 100'
De hele namiddag lang zendt Radio 2 vanop de Grote Markt in Brussel 'De Vlaamse 100' uit. Aansluitend kunnen luisteraars genieten van een uniek concert van Will Tura in de Ancien Belgique. Dat het een bijzonder optreden wordt, staat vast; het is namelijk het enige optreden van Will Tura dit jaar.

'De Vlaamse 100', van 13.00 tot 20.00 uur, live vanop de Grote Markt in Brussel of op Radio 2.

Eén

'Villa Politica'
Het is al jaren een vaste afspraak op 11 juli: Villa Politica brengt in de voormiddag verslag uit van de plechtigheden in het Brusselse stadhuis, onder deskundige leiding van Linda De Win.

'Villa Politica', vanaf 11.00 uur op Eén.

'Vlaanderen Feest' op Eén en Radio 2
'Vlaanderen Feest' is elk jaar goed voor een groots muziekfeest op de Grote Markt in Antwerpen. Zowel Eén als Radio 2 zenden het evenement live uit om hun kijkers en luisteraars te laten genieten van het beste van wat Vlaamse muziek te bieden heeft. Het belooft een feestelijke avond te worden, met optredens van onder andere Niels Destadsbader en Tourist LeMC.

Bart Kaëll brengt zijn klassieker 'Mooi Weer Vandaag' met de cast van Ketnet-sensatie #LikeMe. Jelle Cleymans doet het met James Cooke. Jonas van X!NK zorgt voor een vleugje feestelijke nostalgie met De vriendschapsband. En speciaal voor de gelegenheid brengen de Ketnet-idolen van de jeugdserie #LikeMe hun versie van het Will Tura-nummer 'Vlaanderen m’n Land', het officiële Vlaanderen feest-lied 2019.

'Vlaanderen Feest', vanaf 20.10 uur live op Eén en Radio 2, en op de Grote Markt in Antwerpen.

'Vlaanderen Feest' wordt nogmaals op 14 juli uitgezonden op Ketnet om 18.45 uur.

Klara

Vlaamse muziek
Klara laat voor de gelegenheid heel wat Vlaamse componisten en uitvoerders aan bod komen in haar programmatie. Daarnaast lanceren ze ook de derde Fingerprints-CD met nieuwe Vlaamse composities.

De hele dag lang op Klara

Radio 1

'De Ochtend' en 'De Wereld Vandaag'
Bij Radio 1 staat de Vlaamse feestdag centraal in de programmering. In 'De Ochtend' en 'De Wereld Vandaag' wordt onder andere dieper ingegaan op de verschillende toespraken die in de loop van de dag volgen.

'De Ochtend': van 6.00 uur tot 9.00 uur op Radio 1
'De Wereld Vandaag': van 16.00 uur tot 19.00 uur op Radio 1

'De Zomer Van: Vlaanderen'
Het Radio 1-programma 'De Zomer Van' schenkt speciale aandacht aan de Vlaamse feestdag. Op 11 juli is het thema van het programma namelijk 'Vlaanderen'. Luisteraars mogen vervolgens muzieksuggesties doen die aansluiten bij dat thema.

'De Zomer Van', van 9.00 uur tot 12.00 uur op Radio 1.

Ketnet

#LikeMe In Concert
De fans van #LikeMe worden verwend op 11 juli! Voor ze in de namiddag naar Antwerpen trekken voor het live concert, kunnen ze de liedjes en dansjes nog eens herhalen tijdens de heruitzending van #LikeMe In Concert op Ketnet. De cast van de populaire Ketnet-reeks slaagde erin om in april tot tweemaal toe de Lotto Arena uit te verkopen. Wie er niet bij kon zijn, kan op de Vlaamse feestdag dus nog eens genieten van dat succes!

#LikeMe In Concert, om 9.15 uur op Ketnet.

KetnetBand en #LikeMe in kinderprogramma Stad Antwerpen
De allerkleinsten onder ons worden niet vergeten. Zij kunnen terecht op de Groenplaats in Antwerpen, waar in de namiddag in het kinderprogramma van de Stad Antwerpen optredens van de KetnetBand en de cast van #LikeMe zijn gepland.

'KetnetBand': van 15.45 uur tot 16.45 uur op de Groenplaats, Antwerpen
#LikeMe: van 17.15 uur tot 18 uur op de Groenplaats, Antwerpen
 

VRT

VRT Bigband op de Grote Markt in Brussel
Na het concert van Will Tura in de Ancien Belgique zakt het publiek af naar de Grote Markt in Brussel. Daar speelt de VRT Bigband een dansbare set in samenwerking met een strijkersensemble, Lady Linn en Yannick Bovy aan de microfoon. De VRT Bigband staat onder leiding van Dree Peremans en bestaat uit VRT-medewerkers met een passie voor muziek.

20.00 uur op de Grote Markt in Brussel

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers