'VRT-aandelenactie is een succes'

woensdag 12 mei 2010

VRT-medewerkers verspreiden nu al een week volop VRT-aandelen onder de bevolking. Mensen zijn verbaasd dat ze voor slechts 48€ per jaar zulke goede service van de openbare omroep krijgen. De actie kreeg veel positieve reacties o.a. op de markten van Hasselt en Jette. Op het congres van het Vlaams ABVV stemden de 700 aanwezigen unaniem een motie ter verdediging van een sterke openbare omroep.

VRT-aandelen krijgen positieve reacties van de bevolking

Op de markten van Hasselt en Jette gingen ze als zoete broodjes over de toonbank. Er kwamen veel positieve reacties: 'Ze mogen niet aan mijn 'Thuis'-acteurs raken'. Een oudere dame van CD&V-strekking : 'Vroeger was ik zelf in de raad van bestuur van de VRT, ik zou er alles aan doen om de VRT te behouden, maar Luc Van den Brande (de nieuwe voorzitter van de VRT) zal dat ook wel doen'.

Een marktkramer stak bij elke fles paardenmelk die hij verkocht een VRT-aandeel. Enkele jongeren die een audiovisuele opleiding volgen maakten tv-opnames en verdeelden aandelen, want 'als de VRT achteruit gaat is er voor ons ook geen werk meer'. Verschillende oudere mensen stelden: 'Als de VRT naar de vaantjes gaat, wat is er dan nog voor ons, dat mag niet gebeuren'.

Motie gestemd op Vlaams ABBV-congres

Op het congres van het Vlaams ABVV van 7-8 mei jl. stemden de 700 aanwezigen unaniem volgende motie: 'Het Vlaams ABVV is ten zeerste bezorgd over de toekomst van onze openbare omroep VRT, een integraal onderdeel van democratisch Vlaanderen. Het besparingsplan van 65 miljoen leidt tot de afbraak van deze populaire en naar Europese normen goedkope openbare dienst. Het Vlaams ABVV steunt de VRT-vakbonden in hun actie en vraagt de Vlaamse Regering de lopende Beheersovereenkomst te respecteren, zodat wij ook in de toekomst kunnen beschikken over een volwaardige en brede openbare omroep.'

Een VRT-syndicaliste hield een fel gesmaakte toespraak. De aanwezige syndicalisten kregen een aandeel en namen aandelen mee voor hun collega’s en vrienden.

Week van het VRT-aandeel

Hoogtepunt wordt de week van het VRT-aandeel die start op zaterdag 15 mei en wordt afgesloten op de 'Thuis'-dag op 23 mei. Dit weekend worden er VRT-aandelen verdeeld op de markten van Leuven en Antwerpen en zullen er op vele familiefeesten VRT-aandelen worden uitgedeeld.Lees ook:
VRT-vakbonden lanceren aandelencampagne tegen besparingsplan
Persbericht Vakbond VRT
http://www.hartenzielvandevrt.be

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers