Vlaamse regering niet blij met stakingsdreiging bij VRT

woensdag 2 juni 2010

De vakbonden van de VRT willen staken op woensdag 9 juni. Daarmee willen ze protesteren tegen de besparingsplannen van de omroep. Door de staking zouden de verkiezingsprogramma's in het gedrang komen. De Vlaamse regering is alvast niet opgezet met het voornemen van de bonden en roept op tot dialoog.

De Vlaamse regering wil dat de vakbonden de onderhandelingen met de directie voortzetten en in dialoog treden. De regering is er namelijk van overtuigd dat door de besparingen de omroep tegen 2011 uit de rode cijfers raakt.


'Dit is voor de VRT en haar personeel de beste uitgangspositie om de onderhandelingen van de nieuwe beheersovereenkomst aan te vangen', klinkt het aan politieke kant. Het gemeenschappelijk vakbondscomité beslist donderdag welke acties precies zullen gehouden worden.

De Vlaamse regering betreurt het voornemen van de VRT-bonden om te staken en hoopt dat de partijen toch nog tot een constructieve dialoog kunnen komen om een definitief akkoord te bereiken.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers