VIER werkt aan programma met daklozen

woensdag 24 mei 2017

VIER maakt een eigen versie van 'The Amsterdam Project' (RTL 4). Daarin krijgt een groep daklozen 10.000 euro die ze gedurende een bepaalde periode onder begeleiding mogen besteden.

Het programma was succesvol in Nederland en kreeg daar de ondersteuning van het Leger des Heilms. Het Netwerk tegen Armoede heeft positief gereageerd op het nieuws.


De opnames zijn intussen begonnen, maar nog niet alle deelnemende daklozen zijn geselecteerd. Het is dus nog niet bekend wanneer het programma op tv komt. VIER trekt met dit project de lijn door van het veelbesproken programma 'Terug Naar Eigen Land', waarin enkele Bekende Vlamingen de route van een vluchteling volgden om zo de situatie van deze mensen beter te gaan begrijpen. VIER benadrukt dat het daklozenprogramma geen uitlach-tv wordt, maar dat ze gaan proberen om er mooie, integere televisie van te maken.

Bron: hln.be

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers