VIER werkt aan programma met daklozen

woensdag 24 mei 2017

VIER maakt een eigen versie van 'The Amsterdam Project' (RTL 4). Daarin krijgt een groep daklozen 10.000 euro die ze gedurende een bepaalde periode onder begeleiding mogen besteden.

Het programma was succesvol in Nederland en kreeg daar de ondersteuning van het Leger des Heilms. Het Netwerk tegen Armoede heeft positief gereageerd op het nieuws.


De opnames zijn intussen begonnen, maar nog niet alle deelnemende daklozen zijn geselecteerd. Het is dus nog niet bekend wanneer het programma op tv komt. VIER trekt met dit project de lijn door van het veelbesproken programma 'Terug Naar Eigen Land', waarin enkele Bekende Vlamingen de route van een vluchteling volgden om zo de situatie van deze mensen beter te gaan begrijpen. VIER benadrukt dat het daklozenprogramma geen uitlach-tv wordt, maar dat ze gaan proberen om er mooie, integere televisie van te maken.

Bron: hln.be

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers