VIER tijdens reclameblokken 'Slimste Mens' op zoek naar 'Snelste Quizzer'

donderdag 13 september 2012

VIER zendt vanaf 17 september een korte quiz uit tijdens de reclameblokken in 'De Slimste Mens ter Wereld' die, na ampele overweging, zeer toepasselijk 'De Snelste Quiz ter Wereld' gedoopt werd.

Het is een programma voor iedereen, van 7 tot 77 jaar, en ook voor kijkers die hun kennis en snelheid live willen meten met de rest van Vlaanderen. Die laatste kunnen gratis een applicatie downloaden en LIVE meespelen. De dagwinnaar wordt telkens bekend gemaakt direct bij het einde van 'De Slimste Mens Ter Wereld'.


Elke dag een andere quizmaster
De quiz bestaat uit twee spelrondes en kan enkel gespeeld worden op het moment dat de quizmaster op antenne de vragen stelt. Die quizmaster is niet Erik Van Looy, want die heeft de onderbreking vanzelfsprekend nodig om even op adem te komen, maar wel elke dag iemand anders die twee keer zes vragen stelt. Die andere, dat bent u. Of u, of u daar. Van André Alys tot Xavier Vercnocke, van Julie Linssen tot Patrick Van Looy.

Het systeem gaat als volgt: per vraag krijgt de quizzer tien seconden tijd om te antwoorden, maar hoe sneller hij of zij dat doet, hoe meer punten er gescoord worden. De applicatie werd ontwikkeld door In the Pocket en is gratis beschikbaar voor Apple- en Androidgebruikers. Wie in aanmerking wil komen als de eindwinnaar van deze quiz moet zo veel mogelijk juiste antwoorden geven en steeds zo snel mogelijk afdrukken. De eindwinnaar mag zich, niet gehinderd door enige bescheidenheid, een jaar lang voluit 'De Snelste Quizzer ter Wereld' noemen.

Downloaden vanaf nu
De allereerste van een reeks vernieuwende VIER-applicaties is te downloaden vanaf nu en iedereen die het spel installeerde kan meespelen vanaf de eerste uitzending van 'De Slimste Mens ter Wereld', op maandag 17 september vanaf 20.45 uur. Wie niet kan wachten tot 17 september en graag voorbereid aan de start komt kan de app alvast testen op http://www.desnelstequiz.be.

'De Slimste Mens ter Wereld', vanaf maandag 17 september om 20.45 uur op VIER.

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Blacklist@home' (foto: Ketnet - © VRT 2020)

Oona Coppens is twaalf jaar oud en wil met Tom Waes naar Engeland zeilen. En klein probleem: ze kan niet zeilen. En groot probleem: ook Tom kan niet zeilen. Op vier dagen tijd willen ze zichzelf klaarstomen voor de grote oversteek. Lukt het hen om het Kanaal over te zeilen?

'De Blacklist', om 20.10 uur op En.

Dossiers