Vier nieuwe coaches in 'Junior Eurosong 2009'

donderdag 27 augustus 2009

Een nieuw concept, een nieuwe jury, twaalf nieuwe kandidaten... Daar horen nieuwe coaches bij! Vier energieke BV's werpen hun volle gewicht in de schaal om hun juniors naar een hoger niveau te tillen. De ene doet dat met goede raad en ondersteuning, de andere zoekt het meer richting complotten en omkoperij. Het doel heiligt de middelen, zolang hun kandidaten maar in de finale geraken.

D


e vier coaches van dienst zijn:

SEAN DHONDT, coach van Manou, Haruka en Tune

Toen zijn ouders hem op zijn elfde meenamen naar Rock Werchter wist hij het al: 'Ik word rocker!' De kleine Sean Dhondt leerde pianospelen, maar vooral achter de drums kon hij zich helemaal uitleven.

Sean timmert al drummend aan de toekomst en zijn kinderdroom wordt werkelijkheid in 2007: dan studeert hij af als drummer aan het Conservatorium van Rotterdam. Al snel breekt hij door als drummer en zanger van de punkrockgroep Nailpin. De band bracht al drie albums uit en maakte al menig binnen- en buitenlands festivalpodium onveilig.

Maar Sean kan meer dan rocken alleen, hij is ook actief als songwriter voor andere artiesten. En wanneer hij voor MTV met Nailpin door Amerika tourt, wordt hij door muziekzender TMF opgemerkt en gevraagd als presentator. Hij start met de presentatie van chartprogramma's als 'Hitzone' en 'De afrekening' en maakte begin dit jaar de overstap van TMF naar JIM.

Naast presentator en zanger is Sean ten slotte ook drumleraar en geeft hij workshops zang, drummen, samenspel en songwriting. Het coachen en begeleiden van jonge zangers en muzikanten is hem dan ook niet vreemd: 'Ik ben zelf al heel jong begonnen met muziek en ik weet op hoeveel muren je kan botsen en hoe lang de weg is die iedere muzikant aflegt. Ik weet dus ook hoe handig het is om iemand te hebben die je kan begeleiden. Mijn beste coaches waren altijd diegenen die wisten wat ik als muzikant creatief nodig had. Zo iemand probeer ik dan ook te zijn voor mijn juniors.'

Sofie Van MolSOFIE VAN MOLL, coach van Las Nias, Sepp 'n Sigi en Kiviv

Wie nog nooit van Sofie Van Moll gehoord heeft, moet wel van een andere planeet komen. Bij het jonge volkje is ze vooral bekend als een van de uithangborden van Ketnet: ze wrapte jarenlang programma's aan elkaar, trok Vlaanderen rond met de Ketnet-band, speelde twee jaar mee in de immens populaire jongerensoap 'Spring' en presenteerde het avonturenspel 'GO IV'.

Maar Sofie is veel meer dan Ketnet alleen. In 2005 studeert ze af aan de toneelacademie van Maastricht, waar ze dans, muziek, theater, video en performance combineert. Sofie bloeit vanaf dan helemaal open als actrice en als presentatrice. Zo speelde ze vorig jaar in de film 'Los' van Jan Verheyen, stuurde ze een intergalactisch visitekaartje van de mens de ruimte in voor 'Hartelijke groeten aan Iedereen' en stond ze aan de zijde van Bart Peeters in 'De Bedenkers'. Deze zomer is ze bovendien te horen als presentatrice op MNM.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wijdt Sofie een groot deel van haar prille leven aan muziek. Ze heeft een klok van een stem en zingen is en blijft haar grootste passie. Drie jaar geleden gooide ze hoge ogen in Steracteur sterartiest en ook in 'Zo Is Er Maar En' viel ze in de smaak bij het publiek. Sofie nam in 2004 bovendien zelf deel aan 'Eurosong'. Ze weet dus als geen ander hoe spannend live zingen voor een groot publiek kan zijn! Het geheim hoe ze die stress als sneeuw voor de zon doet verdwijnen wil ze maar al te graag delen met 'haar' juniors: 'Het eerste wat ik deed als ik op het podium kwam, was mijn moeder zoeken die vooraan in de zaal zat. Als ik haar zag, werd ik helemaal rustig en verdween al mijn stress. Zo iemand wil ik ook zijn voor mijn Juniors: een houvast, iemand die voor hen klaarstaat als een mama!'

Niels DestadsbaderNIELS DESTADSBADER, coach van Anke, Thomas en Pjotr

Niels Destadsbader is jong en weet wat hij wil. In 2006 haalde Niels zijn humanioradiploma Woordkunst-Drama en daarna nam hij een vliegende start als acteur. Niels schitterde op de planken, acteerde in 'Familie', reisde als 'Suske van Wiske' langs Vlaamse en Nederlandse theaterzalen en werd echt bekend als Olivier in de Ketnet-reeks 'Amika'. Een rol die hem de titel Spetter van het Jaar opleverde. Een nieuw meisjesidool was geboren!

Twee jaar lang een zingende Suske neerzetten op het podium leverde Niels heel wat ervaring op als zanger. Maar toch ging die bal pas echt aan het rollen in 'Steracteur sterartiest'. Niels strandde uiteindelijk net voor de grote finale, maar het populaire En- programma legde hem geen windeieren. Niels' zangcarrire ging pijlsnel de hoogte in, met als voorlopig hoogtepunt de 'Radio 2 Zomerhit Trofee': Beste Kidspop voor zijn eerste single 'Jij bent van mij'.

En ook de toekomst ziet er veelbelovend uit; in september start Niels als wrapper op Ketnet en vanaf december kunnen de kijkers hem bewonderen in het nieuwe seizoen van 'FC De Kampioenen'. Daarin zal hij de zoon van Boma's vriendin zal vertolken. Heeft dat bezige baasje nog wel tijd voor 'Junior Eurosong'? En waarom wil hij coach zijn? 'Ik vind heel veel van mezelf terug in 'mijn' drie juniors: ik zit met hetzelfde enthousiasme! Voor alle kandidaten is zingen echt een passie, en ze zijn heel gemotiveerd om iets bij te leren. Ze appreciren het als je hen tips geeft. Niets is zo leuk als jonge mensen die op een podium staan, en ik ben dan ook heel blij dat ik hen daarbij mag helpen.'

KRISTIEN MAES, coach van T&T, Margo en Laura

Sinds een paar jaar waait er een nieuw en fris gezicht door het medialand. Kristien Maes is bij het jonge volkje vooral bekend als wrapper bij Ketnet en presentatrice van 'Op chok', waarin ze vorig jaar met enkele Kyotokids elke week ten strijde trok tegen de opwarming van de aarde.

Televisie gaf Kristien bekendheid, maar toch is vooral radio haar eerste grote passie. Wat begon als een hobby in haar studentenjaren, eindigde met een voltijdse job bij het
voormalige 4FM. Voor die zender presenteerde zelfs een tijdlang een dagelijkse ochtendshow... vanuit Barcelona.

Gelukkig ontdekt ook de VRT Kristiens talent en in 2006 doet ze haar intrede bij Donna. Vanaf dan stopt de trein niet: Ketnet wil haar al snel als wrapper, en een beetje later leeft ze zich ook uit als presentatrice op Ketnet Radio en Studio Brussel.

Kristien is met haar brede ervaring de ideale coach voor 'Junior Eurosong'. Bovendien weet ze als geen ander wat artiesten in hun mars moeten hebben om punten te scoren. Samen met Ben Roelants verzorgt ze immers al twee jaar het commentaar voor En tijdens de finale van het 'Junior Eurovisiesongfestival': 'Ben en ik proberen elk jaar de andere commentatoren om te kopen met pralines of mosselen met friet. Maar voorlopig zonder resultaat. Maar dit jaar weet ik het echt. Welke kandidaat het ook wordt, winnen zullen we! Allez, toch zeker als een van mijn drie kandidaten gaat...'


Lees ook:
Walter Grootaers en Kathleen (ex-K3) in jury 'Junior Eurosong 2009'
'Junior Eurosong 2009' met twee nummers per deelnemer

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - Wim Opbrouck

'Bake Off Vlaanderen' slaat haar iconische witte tent op in de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende. Gastheer Wim Opbrouck en juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn zijn opnieuw van de partij, samen met tien nieuwe gepassioneerde amateurbakkers.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers