Verliest VRT de voetbalsamenvattingen van 'Studio 1'?

dinsdag 6 november 2007

Belgacom TV zonder Belgisch voetbal? Bij Belgacom wil/kan niemand het zich voorstellen. Reden genoeg om het contract te willen verlengen en de opbrengst in de toekomst te optimaliseren. Het voetbalmagazine 'Studio 1' lijkt alvast n van de slachtoffers te worden...

De u

itgebreide samenvattingen bij de VRT en RTBF zijn een doorn in het oog van de Belgacom-top. Vandaar ook het idee om de lange samenvattingen en interviews in 'Studio 1' bij een volgend contract uit te sluiten.

Voor deze totale exclusiviteit wil Belgacom gerust meer geld op tafel gooien dan de huidige 36 miljoen euro die het nu samen met de VRT betaalt.

De betaalzender beseft dat het huidige 'Studio 1' de aantrekkingskracht van zijn voetbalpakket vermindert. Op zaterdagavond zijn amper een half uur na de rechtstreekse uitzending van een match op Belgacom TV al uitgebreide samenvattingen te zien bij de VRT en RTBF. Op zondag tonen de openbare omroepen soms al beelden terwijl de wedstrijden nog bezig zijn.

Momenteel betaalt Belgacom 36 miljoen euro per seizoen, maar de Profliga hoopt op meer bij het afsluiten van het nieuwe contract.

Bron: Het Nieuwsblad/HBVL

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Naar aanleiding van de moord op haar vriendin Luisa in een carjacking trekt Nikki naar Mexico. Haar ontdekkingen ter plaatse brengen haar op ramkoers met gevaarlijke en onvoorspelbare krachten. Thomas stuurt Jack om Nikki naar huis te brengen, maar die zit al snel helemaal verwikkeld in de zaak.

Britse harde misdaadreeks over een team forensische pathologen dat vaak van doorslaggevende betekenis is voor het oplossen van misdrijven.

'Silent Witness', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers