Verliest VRT de voetbalsamenvattingen van 'Studio 1'?

dinsdag 6 november 2007

Belgacom TV zonder Belgisch voetbal? Bij Belgacom wil/kan niemand het zich voorstellen. Reden genoeg om het contract te willen verlengen en de opbrengst in de toekomst te optimaliseren. Het voetbalmagazine 'Studio 1' lijkt alvast n van de slachtoffers te worden...

De u

itgebreide samenvattingen bij de VRT en RTBF zijn een doorn in het oog van de Belgacom-top. Vandaar ook het idee om de lange samenvattingen en interviews in 'Studio 1' bij een volgend contract uit te sluiten.

Voor deze totale exclusiviteit wil Belgacom gerust meer geld op tafel gooien dan de huidige 36 miljoen euro die het nu samen met de VRT betaalt.

De betaalzender beseft dat het huidige 'Studio 1' de aantrekkingskracht van zijn voetbalpakket vermindert. Op zaterdagavond zijn amper een half uur na de rechtstreekse uitzending van een match op Belgacom TV al uitgebreide samenvattingen te zien bij de VRT en RTBF. Op zondag tonen de openbare omroepen soms al beelden terwijl de wedstrijden nog bezig zijn.

Momenteel betaalt Belgacom 36 miljoen euro per seizoen, maar de Profliga hoopt op meer bij het afsluiten van het nieuwe contract.

Bron: Het Nieuwsblad/HBVL

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers