Verliest VRT de voetbalsamenvattingen van 'Studio 1'?

dinsdag 6 november 2007

Belgacom TV zonder Belgisch voetbal? Bij Belgacom wil/kan niemand het zich voorstellen. Reden genoeg om het contract te willen verlengen en de opbrengst in de toekomst te optimaliseren. Het voetbalmagazine 'Studio 1' lijkt alvast één van de slachtoffers te worden...

De u

itgebreide samenvattingen bij de VRT en RTBF zijn een doorn in het oog van de Belgacom-top. Vandaar ook het idee om de lange samenvattingen en interviews in 'Studio 1' bij een volgend contract uit te sluiten.

Voor deze totale exclusiviteit wil Belgacom gerust meer geld op tafel gooien dan de huidige 36 miljoen euro die het nu samen met de VRT betaalt.

De betaalzender beseft dat het huidige 'Studio 1' de aantrekkingskracht van zijn voetbalpakket vermindert. Op zaterdagavond zijn amper een half uur na de rechtstreekse uitzending van een match op Belgacom TV al uitgebreide samenvattingen te zien bij de VRT en RTBF. Op zondag tonen de openbare omroepen soms al beelden terwijl de wedstrijden nog bezig zijn.

Momenteel betaalt Belgacom 36 miljoen euro per seizoen, maar de Profliga hoopt op meer bij het afsluiten van het nieuwe contract.

Bron: Het Nieuwsblad/HBVL

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers