Vanaf maandag nieuw bij vtm : 'De Italiaanse Droom'

maandag 17 november 2008

Vlaanderen vaarwel zeggen en verhuizen naar het zonnige zuiden. De stress en de drukte in ons vlakke landje inruilen voor een nieuw leven, ver weg van alle drukte n onder de Italiaanse zon. Velen dromen ervan, maar wie gaat er echt voor?

I


n De Italiaanse Droom geeft Francesca Vanthielen zes koppels de unieke kans om hun ultieme droom waar te maken. De duo's laten hier in Vlaanderen alles hun huis, hun familie, hun baan- achter om een leegstaand pand om te toveren tot een gezellige bed & breakfast in Montelparo, een pittoresk dorpje in midden Itali.

Maar niet alleen Italiaans leren en klussen staan op het programma van onze koppels. Ze moeten zich vooral zien te integreren in Montelparo, want hun nieuwe dorpsgenoten beslissen uiteindelijk wie ze in hun hart en in hun midden sluiten. De Italiaanse Droom wordt dus werkelijkheid! Maar voor wie?

Montelparo is een idyllisch dorpje in Le Marche dat zijn middeleeuwse uitstraling heeft weten te bewaren. Le Marche is een onbekend gebied onder Itali-liefhebbers en is meer dan de moeite waard om ontdekt te worden! Het ligt rechts van Umbri, verscholen tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee. Montelparo heeft met zijn 969 inwoners een unieke ligging. Gelegen op de top van een berg tussen Fermo en Ascoli, grenst het in het noorden aan de Ete Vivo vallei en in het zuiden aan de Aso vallei. Verder heeft Montelparo grote troeven. De Adriatische zee bevindt zich op een half uurtje rijden. En zij die liever de bergen verkiezen, kunnen terecht in het nationale park van de Sibbellijnse Bergen. Montelparo ademt het authentieke tali uit. Overal word je omringd door wijn- en olijfboomgaarden. Plaatselijke boeren maken er de heerlijkste  wijn en olijfolie. Het landschap van Montelparo combineert een uiders klimaat, een adembenemende natuur met de beste regionale keuken. D ideale plek om tot rust te komen.

Zes koppels laten hun hele hebben en houden in Vlaanderen achter en wagen hun kans in het romantische Itali. In het dorpje Montelparo zullen ze wekenlang samenwonen en een leegstaand pand transformeren in een idyllische bed & breakfast. Maar dit is geen klusverhaal. Onze koppels moeten zich in het dorp zien te integreren. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want ze zijn de taal niet machtig en ze kennen de (eet)cultuur niet. En dan is er nog de confrontatie met de plaatselijke bevolking. Maar ook de Montelparesi moeten zich aanpassen aan onze koppels. Ze houden onze Vlamingen dan ook nauwlettend in de gaten. Zij zijn immers de oren en ogen van het consiglio, een geheime raad van dorpelingen, die beslist wie het best in hun dorp past n wie er uiteindelijk mag blijven. Iedere week komt het consiglio in het diepste geheim samen om over hun nieuwe buren te praten. En dan blijkt dat er toch wel grote verschillen bestaan tussen onze Vlaamse koppels en de inwoners van een klein dorpje in Itali.

Het winnende koppel van De Italiaanse Droom krijgt de unieke kans om hun ultieme droom waar te maken. Ze krijgen namelijk een volledig jaar de mogelijkheid om kosteloos de bed & breakfast uit te baten en zo alle aspecten van het runnen ervan aan den lijve te ondervinden. Na dat jaar beslist het koppel of ze al dan niet hun droom willen verder zetten. Ze krijgen alle ondersteuning om hun droom om te zetten in realiteit.

'De Italiaanse Droom', vanaf maandag 24 november om 20.40 uur op vtm.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. Zo leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op En.

Dossiers