Vakbonden VRT gaan staken op 9 juni

donderdag 3 juni 2010

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de VRT heeft beslist dat het op 9 juni een 24-uursstaking houdt als protest tegen de aangekondigde besparingen bij de omroep. Het stakingsvoorstel moet wel nog aan het personeel worden voorgelegd, maar volgens de bonden is de wil om te staken erg groot.

Als er een 24-uursstaking komt dan betekent dit dat er een etmaal lang geen uitzendingen op radio en televisie te zien zullen zijn. Vooral voor enkele uitzendingen in het kader van de verkiezingen is dat geen goed nieuws.


De VRT moet tegen eind 2011 65 miljoen euro besparen. De vakbonden stelden eind maart een alternatief plan voor van 38,2 miljoen euro. Dat werd afgewezen, maar toch werd de oorspronkelijke besparing nu bijgesteld tot 42,7 miljoen euro.

Bron: GVA.be

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers