Unieke jury in gloednieuwe 'Moeders & Dochters'

donderdag 2 oktober 2008

'Moeders & Dochters' is een glamoureuze realityreeks, waarin Koen Wauters de zoektocht leidt naar de moeder en de dochter in Vlaanderen met de sterkste band. Een sterke band. Dat betekent elkaar door dik en dun steunen. Dat betekent hartsvriendinnen zijn. Maar dat betekent ook nooit vergeten dat een moeder soms streng en een dochter soms koppig moet zijn.

D


ie sterke band tussen moeder en dochter moet ook tegen een stootje kunnen. Want in 'Moeders & Dochters' nemen de tien meest bijzondere duo's van Vlaanderen het tegen elkaar op. Kennen de moeders en de dochters elkaar echt zo goed als ze zelf beweren? Zijn ze echt hartsvriendinnen? De opdrachten en de uitdagingen zullen uitwijzen hoe uniek hun band is.

Een programma dus met pit én glamour, waarin vrouwen getoond worden met stijl en karakter en waarin we de moeder en de dochter zoeken die altijd en onder alle omstandigheden schitteren. Net als twee fonkelende diamanten, die ook letterlijk  de inzet zijn van 'Moeders & Dochters'.

Koen Wauters begeleidt de tien duo's door het intensieve parcours. Hij staat al deze vrouwen bij in hun meest nerveuze, teleurstellende of euforische momenten. Hij loodst hen door de moeilijke opdrachten die de jury –Tiany Kiriloff, Marijke Pinoy en Dirk Draulans- hen geeft. Koen vangt de duo's op in de coulissen en steekt hen een hart onder de riem. Hij is hun vriend en vertrouwenspersoon, bij wie ze kunnen uithuilen en met wie ze hun vreugde kunnen delen.

Maar één ding staat vast: zet Koen samen bij een groep moeders en dochters, en niet  enkel zij zullen iets bijleren. Koen is de enige man in het statige landhuis, waarin de duo's verblijven. Met alle gevolgen van dien. De soms hilarische hersenkronkels en typische vrouwengewoontes zorgen meer dan eens voor een veelzeggende gefronste wenkbrauw of een ontroerd lachje bij de gastheer.

DIRK DRAULANS, MARIJKE PINOY EN TIANY KIRILOFF VORMEN DE JURY

Bioloog Dirk Draulans, actrice Marijke Pinoy en stylingspecialiste Tiany Kiriloff gaan samen op zoek naar het mooiste en sterkste moeder & dochter-duo van Vlaanderen. In hun zoektocht zijn ze streng, dagen ze uit, maar blijven ze ook hartverwarmend met de nodige dosis humor.

In elke aflevering krijgen de duo's een specifieke opdracht, waarin ze telkens een aspect van hun unieke band creatief naar voor moeten brengen. Onze driekoppige jury beoordeelt hen hierop. Sommige proeven zijn hilarisch, bij andere lopen de emoties hoog op, maar altijd zit de spanning er in. Want elke week wordt er een duo naar huis gestuurd. Feit is dat elk duo wil blijven en voor de titel van 'mooiste moeder & dochter-duo' wil gaan, een titel waarin ze hun sterke band bevestigd willen zien.

Marijke is de juryvoorzitster. Als moeder van 5 kinderen weet ze perfect hoe ze haar medejuryleden in de hand moet houden. Dirk Draulans zorgt er met zijn steeds scherpe, maar ook humoristische kritische noot voor dat de duo's het uiterste geven van zichzelf. Kersverse mama Tiany Kiriloff is de zachtere noot in het gezelschap. Zij is eerder bedachtzaam in haar oordeel, maar steeds alert in haar opmerkingen.

De juryleden zijn het in hun oordeel niet altijd eens met elkaar, wat geregeld zorgt voor interessante discussies. Ze nemen hun taak ernstig, maar amuseren zich ook kostelijk bij het zien van de acts en het onder de loep nemen van de verschillende duo's.

EEN WOORDJE MEER OVER MARIJKE PINOY

Marijke Pinoy (50) is zowat een über -moeder, met vijf kinderen. Haar bekendste telg is Lotte Pinoy, Helena uit de telenovela 'Sara'. Marijke behoort tot het kruim van de Vlaamse actrices. Ze maakt theater en heeft haar eigen gezelschap, Cecilia. Daarbuiten heeft ze een aantal indrukwekkende filmrollen op haar palmares. Haar bekendste rol is die in 'Ben X', waar ze de moeder speelt van een autistische jongen die erg gepest wordt. Ze vertolkt er een droevige, maar liefdevolle en sterke vrouw die het gevecht om haar zoon nooit opgeeft.

Marijke heeft een groot moedergevoel en heeft zelf een brede waaier van levenservaringen en herinneringen op dit vlak om streng maar rechtvaardig het sterkste moeder & dochter -duo te kunnen selecteren.

Als juryvoorzitster daagt Marijke de duo's uit om hun grenzen te verleggen. Maar ze steekt ook niet onder stoelen of banken als een band tussen moeder en dochter haar ontroert. Marijke is een pittige dame met een warme persoonlijkheid, die  bijzonder scherp kan zijn in haar uitspraken, maar steeds met een uitzonderlijk gevoel voor humor.

EEN WOORDJE MEER OVER TIANY KIRILOFF

Tiany Kiriloff (30) is ongeveer een jaar geleden voor het eerst mama geworden, van een pracht van een dochtertje, Jéléna. Als trotse en kersverse moeder liet ze de wereld weten hoe wondermooi ze haar dochter vond. Zelf is Tiany dochter van een Chileense moeder. En hoewel ze het moedergevoel nu zelf ook heeft kunnen ervaren, geeft haar jonge leeftijd haar voldoende inlevingsvermogen in de wereld van onze 'Dochters'. Zij behoort tot dezelfde jonge en hippe generatie.

Tiany is televisiepresentatrice, als geen ander op de hoogte van de huidige trends én ze heeft gevoel voor stijl. Door haar tv-werk heeft Tiany veel kunnen reizen, veel mensen ontmoet, personen van allerlei allooi geïnterviewd, en zo een brede kijk op de wereld gekregen. Als je weet dat Tiany zonder problemen Russisch kan spreken, besef je dat deze hippe jonge vrouw meer te bieden heeft dan enkel de looks en een unieke kijk op stijl en trends.

Tiany vult haar collega-juryleden perfect aan. Ze is zacht van karakter en eerder bedachtzaam. Maar steeds ook glashelder en alert. Ze is nieuwsgierig van aard, waardoor ze treffende vragen formuleert. Ze zal zich niet laten misleiden in haar oordeel.

EEN WOORDJE MEER OVER DIRK DRAULANS

Dirk Draulans is bioloog, journalist, schrijver en mediafiguur. Hij is kenner van het gedrag van dier èn van de mens (en bijgevolg dus ook van de vrouw.) Sinds 2003 was hij regelmatig te gast in 'De Laatste Show' als bioloog. Ook is hij aan het werk als redacteur bij het weekblad Knack en is hij auteur van verschillende romans.

Natuurlijk is Dirk geen moeder, maar wel een zeer warme vader. In zijn boek 'Dagboek voor mijn dochter' schreef hij voor en over zijn dochter Yahmina. Daarbuiten heeft hij ook nog twee andere kinderen uit vorige relaties.

Volgens Dirk is de natuur vrouwelijk, want eerst was er de vrouw en daarna de man. Hij kent de verschillen in het gedrag van mannen en van vrouwen, of het nu gaat over winkelen, taalgebruik of geslachtsdrift. Bovendien kan hij dit alles perfect biologisch verklaren.

Dirk is een meerwaardezoeker, een criticus, die met humor en intelligentie de wereld benadert en de vrouw als wezen analyseert. Hij is het jurylid waarvoor de duo's zich extra willen bewijzen. Dirk neemt geen blad voor de mond en neemt zijn taak als beoordelaar zeer ernstig. Voldoe je niet, tja... het blijft een Survival of the fittest!

'Moeders En Dochters', vanaf dinsdag 7 oktober 2008 om 20.40 uur op vtm.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:20
    Villa Politica
    00:55
    VRT NWS laat
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 15:35
    Idefix en de onverzettelijken
    21:00
    Geen uitzending
  • 15:05
    The Good Doctor
    01:10
    Geen uitzending
  • 14:25
    Blind getrouwd: Australië
    01:30
    Geen uitzending
  • 14:55
    A Perfect Getaway
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 14:55
    Police Interceptors
    01:15
    Stargate SG-1
  • 15:35
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 15:20
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 15:20
    Two and a Half Men
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 15:35
    Cold Case
    01:00
    Friends
  • 15:15
    Hawaii Five-0
    01:25
    Undercover Boss
  • 15:10
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 14:25
    Snapped
    00:40
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 15:38
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 15:25
    Guillaume's Paris
  • 15:10
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 14:50
    Father Brown
    00:20
    Silent Witness
  • 15:23
    Op1
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 15:05
    De verwondering
    00:17
    Nieuwsuur
  • 15:31
    Mega Mindy
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach