Tweede reeks 'Beauty & de Nerd' start op VTM

woensdag 29 augustus 2007

Wat gebeurt er wanneer negen bloedmooie jongedames die alles weten van glamour en die van uitgaan en verleiden een kunst hebben gemaakt en negen superintelligente maar wereldvreemde kerels zonder sociale vaardigheden uitgedaagd worden om elkaar te leren begrijpen, om elkaar wegwijs te maken in mekaars wereld en om het in duo op te nemen tegen de andere teams? Het antwoord: heerlijk ontspannende televisie.

'


Beauty & de Nerd' was met gemiddeld 821.512 kijkers en een ma rktaandeel van 36,6 % op 18-54 de televisie hit van het najaar 2006. Op 13 september 2007 start het tweede seizoen van 'Beauty & de Nerd' met in de hoofdrollen 9 nieuwe duo's uit Vlaanderen en Nederland n met een pak nieuwe uitdagingen.

Pittige opdrachten met een knipoog
In het 2de seizoen van 'Beauty & de Nerd' verblijven de kandidaten in de Ardennen in een
18de eeuws kasteel met een eigen beautysalon, twee zwembaden, jacuzzi's en een sauna. Tegenover die luxe staat dat de beauty's en de nerds meer uit hun schulp moeten kruipen, want ze krijgen pittiger opdrachten geserveerd, vaak met een knipoog. Zo moeten ze o.a. meedoen aan zogenaamde Schotse 'Highland Games', een stormbaan lopen, een comedy act opvoeren, een naaktmodel schilderen,...

Laat er dan ook geen twijfel over bestaan dat er flink wat nagels sneuvelen en dat sommige designeroutfits nooit meer gedragen kunnen worden. Maar ook de bollebozen ontdekken kanten van zichzelf die ze nooit hadden vermoed.

Drama en romantiek
In deze 2de reeks van 'Beauty & de Nerd' zien we meer van het dagelijkse leven op het kasteel, waardoor we de kandidaten beter leren kennen. We zien hoe ze met elkaar
omgaan, wie met wie botst en welke vriendschappen er ontstaan. En we maken kennis met het fenomeen 'Hummer'. Neen, dat is geen grote blinkende auto.

Hummer is het designerhondje dat n van de beauty's heeft meegenomen. Klein maar dapper keft deze chihuahua zich een baan door het kasteel en door de opdrachten. Er hangt ook romantiek in de lucht. Sommige nerds wandelen in de eerste aflevering het kasteeldomein binnen zonder enige ervaring met vrouwen. Een paar onder hen zullen het kasteel echter wijzer en minder groen verlaten. En er is sprake van gegiechel in het donker, ook overdag laait het vuur soms hoog op. De nerds mogen al snel ervaren dat negen jongedames met een sterke persoonlijkheid in n huis garant staan voor een explosief vat vol emoties.

De presentatoren
Mathias Coppens vormt dit seizoen een presentatieduo met Bridget Maasland. Deze 33-jarige Nederlandse presentatrice verdiende in eigen land haar strepen met programma's als 'Hoe word ik een Gooische vrouw?', 'Big Brother', 'Land van Maas & Geel', 'Hoe word ik een New Yorkse vrouw?' en 'De Nationale IQ, EQ, sex en werk test'.

Met humoristische knipogen leiden Mathias en Bridget het programma dat voortdurend slingert tussen actie en emotie, en zorgen ze er voor dat elke aflevering met een goed gevoel wordt afgesloten.

Maar Mathias en Bridget hebben ook verrassingen in petto. Willen de beauty's en de nerds echt van elkaar leren? Of jagen ze vooral op het prijzengeld van 25.000 euro? Sneller dan de kandidaten hadden kunnen vermoeden, moeten ze open kaart spele n. De presentatoren doen hen immers al in de 1ste aflevering een 'indecent proposal'...

Feel good
'Beauty & de Nerd' toont mensen die dingen ontdekken en toont dat er vaak meer schuilt
in een mens dan je eerst zou vermoeden. Dat je soms meer kan of durft dan je zelf
dacht. Dat je niet veel hoeft te weten om intelligent te zijn. En omgekeerd, dat je niet
knap hoeft te zijn om een mooi mens te worden.

Binnenkort brengen we je bij TV-Visie nog een pak meer informatie over de nieuwe reeks van 'Beauty & de Nerd' op VTM.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers