TV Brussel sluit veertien dagen wegens geldgebrek

donderdag 6 december 2007

De Brusselse regionale zender TV Brussel zal van 1 tot 15 augustus 2008 geen nieuws uitzenden. Het gebrek aan financile middelen drijft de zender tot deze drastische beslissing.

Jaar

lijks krijgt TV Brussel 1,6 miljoen euro van de Vlaamse Gemeenschap. Daarnaast is er ook nog eens 1 miljoen euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Het budget van de Vlaamse Gemeenschap is sinds de start van de zender bijna verdubbeld, door bijvoorbeeld de jaarlijkse indexering.

De toelage van de VGC is al dertien jaar ongewijzigd. De zender vraagt al jaren om ook dat bedrag te indexeren.

Hierdoor raakt de begroting voor 2008 niet in evenwicht. Het tekort van 50.000 euro moet opgevangen worden door een verplichte vakantieperiode voor de hele redactie in augustus 2008. Er wordt wel gezorgd voor een stand-by bij belangrijke gebeurtenissen.

Brussels minister Guy Vanhengel reageert verbaasd op de kritiek van TV Brussel. Hij beweert dat de zender nooit gevraagd heeft om de toelage te indexeren.

Bron: VRT Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers