TV Brussel sluit veertien dagen wegens geldgebrek

donderdag 6 december 2007

De Brusselse regionale zender TV Brussel zal van 1 tot 15 augustus 2008 geen nieuws uitzenden. Het gebrek aan financiŽle middelen drijft de zender tot deze drastische beslissing.

Jaar

lijks krijgt TV Brussel 1,6 miljoen euro van de Vlaamse Gemeenschap. Daarnaast is er ook nog eens 1 miljoen euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Het budget van de Vlaamse Gemeenschap is sinds de start van de zender bijna verdubbeld, door bijvoorbeeld de jaarlijkse indexering.

De toelage van de VGC is al dertien jaar ongewijzigd. De zender vraagt al jaren om ook dat bedrag te indexeren.

Hierdoor raakt de begroting voor 2008 niet in evenwicht. Het tekort van 50.000 euro moet opgevangen worden door een verplichte vakantieperiode voor de hele redactie in augustus 2008. Er wordt wel gezorgd voor een stand-by bij belangrijke gebeurtenissen.

Brussels minister Guy Vanhengel reageert verbaasd op de kritiek van TV Brussel. Hij beweert dat de zender nooit gevraagd heeft om de toelage te indexeren.

Bron: VRT Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers