Toewijzing voetbalcontract: Telenet naar rechter?

woensdag 4 juni 2008

Telecomoperator Telenet denkt na over mogelijke juridische stappen nadat de Profliga de uitzendrechten van het Belgische voetbal heeft toegewezen aan concurrent Belgacom. Door een hangende zaak die Belgacom heeft aangespannen kon Telenet niet meebieden om de tv-rechten binnen te halen.

O


f Telenet ook daadwerkelijk overgaat tot actie, hangt af van de definitieve uitspraak in beroep in de zaak die Belgacom heeft aangespannen tegen Telenet. 

Als Belgacom zijn gelijk haalt, dan zijn de uitzendrechten een pak minder interessant voor Telenet. Door de zogenaamde Canal Plus-beschikking, zou Telenet het voetbal niet exclusief mogen uitzenden. Zolang Telenet hierover geen zekerheid had, wou het bedrijf ook niet meebieden. Eerder vroeg Telenet om deze reden al aan de Profliga uitstel voor de toekenning, maar deze weigerde hierop in te gaan. 

Het wordt nu wachten op het verdict van de rechter, pas dan zal Telenet oordelen of het de toekenning aan concurrent Belgacom gaat aanvechten.

Bron: De Tijd

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Billie is gezakt voor turnen en Pol vindt dat een ramp. Hij schakelt de Kampioenen in om Billie te laten ervaren dat sport tof is, met desastreuze gevolgen. Pascale vindt ondertussen dat Marc iets van zijn leven moet maken en zet hem aan tot solliciteren. Maar dat moet achter de rug van Bieke gebeuren, die de bemoeienissen van Pascale niet apprecieert.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers