Terug in het najaar op VTM: 'Aspe'

donderdag 23 augustus 2007

Meer dan 1 Vlaamse kijker op 3 was vorig jaar dertien weken lang de 'stille bondgenoot' van Pieter Van In, de eigenzinnige hoofdcommissaris die in 'Aspe' samen met zijn gedreven team de meest diverse misdrijven opheldert in het schilderachtig mooie Brugge. Het tweede seizoen van deze Vlaamse politieserie haalde een gemiddeld marktaandeel van 34,8 % (VVA 18-54) en wist week na week zo'n 800.000 kijkers te boeien.

D


e puike acteerprestaties van de topcast, de spannende verhalen die gekruid zijn met de nodige humor en ontroering, en de eigentijdse beeldregie gooien ook hoge ogen in het buitenland. 'Aspe' kent een trouwe aanhang in Nederland, waar de politieserie te zien is op RTL4 n wordt nu ook wereldwijd verdeeld door het Duitse Bavaria Media. Afgelopen voorjaar kwam er nog meer internationale erkenning toen 'Aspe' tijdens de 47ste editie van het Televisiefestival van Monte Carlo drie nominaties kreeg in de categorie 'televisieseries: drama': beste acteur, beste actrice en beste productie.

Het derde seizoen van 'Aspe' zal vanaf het najaar op VTM te zien zijn. De dertien afleveringen zijn opgenomen in Hoge Definitie, wat maakt dat de beeldkwaliteit haarzuiver is en wat maakt dat de emoties de HD- kijkers nog meer naar de keel zullen grijpen. Een schrijverscollectief zorgde ook dit keer voor de scenario's, helemaal in de lijn van het werk van geestelijke vader Pieter Aspe.De auteur duikt overigens met een cameo op in de 9de aflevering, 'Vogelzang', en in 11de aflevering,'Laatste adem'.

Wat de verhaallijnen betreft, kunnen we onthullen dat Van In de bevestiging krijgt dat een hoofdinspecteur maar zo sterk is als zijn team. Zijn rechterhand en boezemvriend Guido Versavel wil opeens weten wat hij waard is en solliciteert in het geheim voor de vacature van hoofdinspecteur in Kortrijk. En het botert van geen kanten tussen Carine Neels en nieuwkomer Mitch Dedecker, een rol van Mathias Coppens. De spanningen tussen de twee lopen hoog op en hebben bovendien een negatieve invloed op hun speurwerk.

Ook in zijn persoonlijk leven heeft Van In zo zijn problemen. De combinatie van de constant hoge werkdruk en de stress van het opvoeden van twee jonge kinderen, maakt dat de seven year itch in zijn relatie met Hannelore is geslopen. Aan praten komen ze nauwelijks toe. Ze communiceren meer en meer via post it-briefjes.

'Aspe', dit najaar op VTM.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers