Telenet wil voetbalrechten delen met concurrentie

woensdag 7 november 2007

Telenet zou graag de voetbalrechten van de Belgische Jupiler League met andere spelers op de markt delen. Dat vertelde CEO Duco Sickinghe gisteren. De telecomreus vreest dat grote concurrent Belgacom opnieuw met het hele pakket gaat lopen.

E


ind dit seizoen loopt het contract van Belgacom met de Profliga over de uitzendrechten van de Belgische competitie af. De komende maanden moet er dus opnieuw onderhandeld worden. Belgacom lijkt op voorhand de grote topfavoriet. Telenet hoopt nu te vermijden dat Belgacom met alle rechten gaat lopen door een samenwerkingsvoorstel op tafel te leggen.

Telenet zou graag de voetbalrechten met andere spelers delen. Het stelt voor om de rechten gezamelijk -met Belgacom en andere aanbieders- aan te kopen en ze uit te besteden aan een onafhankelijk mediabedrijf. De wedstrijden zouden zo via alle platformen uitgezonden kunnen worden. In ruil wil Telenet zijn rechten van internationale competities ook delen met die andere platformen.

Belgacom houdt zich voorlopig op de vlakte. Het wil nog geen commentaar geven op het voorstel. Satellietaanbieder TV Vlaanderen juicht het voorstel toe.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers