Telenet strijdt met Belgacom om voetbalrechten

maandag 5 mei 2008

Operator Telenet heeft opnieuw onenigheid met Belgacom. Dit keer gaat het over de uitzendrechten van het Belgische voetbal. Topman Duco Sickinghe gaf vandaag toelichting bij de situatie tijdens de voorstelling van de kwartaalcijfers van zijn bedrijf.

D


e Raad voor de Mededinging besliste in maart dat Telenet niet kan verplicht worden om de voetbalbeelden aan derden te verdelen, indien het bedrijf de rechten in handen krijgt. Belgacom, momenteel rechtenhouder van het Belgisch voetbal samen met de VRT, is tegen deze uitspraak in beroep gegaan.

Sickinghe en zijn team kunnen zich niet vinden in de huidige situatie waarbij een operator beslist wat de kijker te zien krijgt en wat daarvoor betaald moet worden. Het Mechelse bedrijf wil hier verandering in brengen. Telenet liet aan de voetbalbond al weten dat het in de huidige omstandigheden geen ernstig bod wenst te doen.

Afwachten wat het wordt, want de biedingen worden ten laatste donderdag in Brussel verwacht. Tot slot: Telenet sloot het eerste kwartaal van 2007 af met een omzetgroei, maar maakte geen winst.

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers