'Sterren op de Dansvloer': wie doet het met wie?

maandag 24 maart 2008

Vanaf woensdag 2 april laat vtm het derde seizoen van 'Sterren op de Dansvloer' los op Vlaanderen. Voortaan twee shows per week en ook 10 bekende Vlamingen aan de start. TV-Visie stelt ze graag even aan u voor.

I


n dit 3de seizoen van 'Sterren op de Dansvloer' worden niet acht maar 10 bekende persoonlijkheden ondergedompeld in de wereld van de dans. Week na week zullen politica Anissa Temsamani, voetballer Bjorn De Wilde, tennisster Dominique Monami, wielrenner Nico Mattan, presentatrice Elke Vanelderen, acteur Antony Arandia, presentatrice Tiany Kiriloff, acteur/zanger Roel Vanderstukken, actrice Martine Jonckheere en acteur/zanger Koen Crucke samen met hun professionele danspartners alles geven om de ballroom- en Latin-passen onder de knie te krijgen en je te overdonderen met gratie en sierlijkheid. Ontdek hieronder wie hun danspartners zijn:

ROEL VANDERSTUKKEN EN KIMBERLY SMITH
Roel Vanderstukken doorliep zijn kandidaturen in het RITS te Brussel, richting dramatische kunsten. Hij begon zijn televisiecarrière in 2000 in 'Wittekerke'. In 2006 ruilde hij het rustige leven in het Vlaamse kuststadje voor het iets minder rustige bestaan van Gentse flik in een nieuwe reeks van 'Flikken'. Ook in 'Witse' kon je hem dit seizoen aan het werk zien als Kris, een forensisch expert. Daarnaast speelt hij graag en vaak theater. Zo toerde hij nog tot april door Vlaanderen met de succesvolle monoloog 'Niets' met Nic Balthazar. Ook als theaterregisseur is Roel Vanderstukken succesvol. Hij regisseerde tot nu toe een twintigtal theatervoorstellingen. Maar ook zingen is een passie en waarschijnlijk ken je Roel Vanderstukken nog als zingend acteur uit het showprogramma 'Steracteur Sterartiest' waarin hij met zijn soulstem doordrong tot de finale. Naast draaien voor 'Flikken' is Roel momenteel aan nieuwe muzieknummers aan 't werken. In oktober 2007 kwam zijn eerste single "De tijd staat stil" uit.

Als klein meisje begon Kimberly al met dansen. Niet moeilijk, want haar ouders hadden een dansschool. In haar tienerjaren besluit ze om wedstrijden te dansen. Ze vindt een geschikte danspartner in Amerika en verhuist naar daar. In Amerika gaf ze ook les aan ver schillende dansscholen. Kimberly was in 2005 en in 2006 Nederlands kampioen professional ballroom. Ze behaalde ook de kwartfinale in het wereldkampioenschap in 2006. Hierdoor kreeg ze de kans om les en shows te geven in het buitenland. Kimberly danste in 'Dancing with the Stars', de Nederlandse versie van 'Sterren op de Dansvloer' met schrijver Bart Chabot. Nu is ze Assistent Ballroom Director voor de musical 'Dirty Dancing' en werkt ze in Londen, Utrecht en Amsterdam. Naast dansen doet ze ook foto- en modellenwerk.

ANISSA TEMSAMANI & DICK MATHYS
Anissa Temsamani wordt op 27 augustus 1966 geboren in Tanger, Marokko. Kort na haar geboorte verhuist haar familie naar Mechelen, waar ze verder opgroeit. Via een werkgroep allochtonen wordt ze in 1998 actief bij de Mechelse SP. In 1999 neemt Anissa voor de eerste keer deel aan de parlementsverkiezingen. Gebeten door de politieke microbe, gaat ze aan de slag op het kabinet van minister Johan Vande Lanotte. In mei 2003 neemt de politica opnieuw deel aan de parlementsverkiezingen waar ze rechtstreeks verkozen wordt in de Kamer. Voor een korte periode is Anissa Staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het Werk in de regering Verhofstadt II. Nadien zetelt ze terug als lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Bij de verkiezingen van 2004 stemt de kiezer Anissa rechtstreeks naar het Vlaams Parlement. In 2007 blijkt opnieuw de grote populariteit van Temsamani. Met de vele voorkeurstemmen zou ze zeker verkozen zijn geweest, maar het slechte resultaat van haar partij belet dit.
Anissa combineert haar politieke carrière met de opvoeding van 3 tienerdochters.

Dick Matthys is opgegroeid in een gezin waar dans op de eerste plaats kwam. Toen zijn ouders besloten om een dansschool uit de grond te stampen, was er geen ontkomen meer aan. Als tienjarige moest hij een paar vormen met het dochtertje van een duo dat les volgde in de school van zijn ouders. Eerst was dat met tegenzin, maar Dick ontdekte al snel dat hij er talent voor had. Dick maakt de wedstrijdvloeren onveilig zowel in acrobatische rock & roll als in het stijldansen. Hij werd Belgisch en Europees kampioen Tapdans. Ook in Professional Latin en Professional South American Showdance werd hij Belgisch kampioen. Ondertussen begon hij ook zelf les te geven. Op zijn achttiende behaalde Dick zijn eerste diploma's in verschillende dansstijlen. En daarna trok hij gedurende drie jaar naar Amerika en Engeland om ervaring op te doen. Nu geeft hij les in de dansschool van zijn ouders.

ANTONY ARANDIA & LEILA AKCELIK
Antony wordt omwille van zijn looks vaak vergeleken met Hollywoodster Johnny Depp. Hij studeerde in 2004 af aan de Kunsthumaniora Brussel afdeling Woordkunst en Drama. We zagen Antony voor het eerst op het scherm in de reeks '16+', waar hij de rol van de drugsverslaafde "Anthony" vertolkte. Momenteel vertolkt hij in de populaire telenovella 'Sara' de rol van Thomas De Graeve, de loopjongen van modebedrijf Présence, een rol die hem geen windeieren heeft gelegd. Antony groeide ondertussen immers uit tot een echt meisjesidool.

Leila Akcelik is begonnen met stijldansen toen ze 10 jaar was. Ze volgde 3 jaar ballet om haar stijldansen te perfectioneren. Al snel bereikte ze de hoogste klasse van België in Latin- en standaarddansen. Leila danste internationale wedstrijden over heel de wereld o.a. in Amerika, Rusland, Engeland, Polen, Denemarken, Ierland, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, enz. Ze werd 9 keer Belgisch kampioen in zowel Latin-, standaard- als 10-dans. Ook was ze 2 maal kampioen in latin in de Benelux. Leila geeft les in stijldansen en hiphop. Ze verzorgt de choreografieën van allerlei soorten showdansen. Ze traint ook wedstrijdparen (privé-les).

BJORN DE WILDE & CAROLE ROORYCK
Bjorn De Wilde voetbalt momenteel bij 3e klasser Francs Borains. Hij tekende begin januari 2008 een contract dat hem 2,5 jaar aan de Waalse club bindt. Bjorn heeft een neus voor doelpunten en had niet voor niets de reputatie van "supersub" in 't Kuipje, toen hij nog voor KVC Westerlo speelde. Ook zijn 'hinkje' bij het opkomen van het veld is genoegzaam bekend. Tot in juli 2007 speelde hij bij Germinal Beerschot. De spits speelde voordien ook nog bij Tenstar Melle, RC Gent- Zeehaven, Cercle Brugge, AA Gent, Eendracht Aalst, Sint-Niklaas, FC Strombeek, K Lierse SK, KV Oostende en KVC Westerlo. Bjorn De Wilde is verloofd met ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste. In juli 2006 werden ze de trotse ouders van een dochter, Hélène- Victoire.

Carole Rooryck danst al sinds haar vierde. Eerst klassiek ballet en dan moderne dans. Ze volgt verschillende dansstages en congressen. Later gaat ze naar de Vlaamse dansacademie waar ze o.a. musical, tapdans en modern ballet volgt. Als ze 19 jaar is, heeft ze het statuut van fulltime professionele danseres -docente. Als danseres werd ze meermaals Belgisch Kampioen in de disciplines Latin en Latin American Showdance. Ze werd 8ste op het wereldkampioenschap professional latin American Showdance. En ze was bij diverse internationale danswedstrijden bij de professionals finaliste.

DOMINIQUE MONAMI & PASCAL MAASSEN
De voormalig Belgische proftennisster Dominique Monami, bekend om haar dubbelhandige backhand, won haar eerste WTA-toernooi in 1996. In 1997 schreef ze geschiedenis toen ze de kwartfinales van de Australian Open bereikte. In 1999 herhaalde ze deze topprestatie. In 1998 stond Dominique als eerste Belgische ooit in de top-10 van de WTA-rangschikking. Met haar negende plaats werd ze ook verkozen tot Belgische 'Sportvrouw' en 'Sportpersoonlijkheid' van het jaar. Ook in het dubbelspel behaalde Monami successen. In 2000 stond ze in de kwartfinales van de Australian Open en in de halve finales van de US Open. Het hoogtepunt was de bronzen medaille die ze samen met haar collega Els Callens won op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Dat jaar zette Dominique een punt achter haar tenniscarrière. Ze beviel toen ook van haar dochter Ines. Dominique is nu actief in het Mentally Fit Institute waar ze mensen en organisaties coacht. De coaching is erop gericht om de eigen werkwijze en prestaties onder druk te optimaliseren. Vorig jaar stelde Dominique ook haar biografie 'Een kwestie van karakter' voor.

De Nederlander Pascal Maassen begint op zijn dertiende met dansen en stort zich eind jaren negentig met succes op de danscompetitie. Hij wordt meervoudig finalist bij het Nederlands Kampioenschap 10-dans en wint verschillende internationale danswedstrijden ballroom en Latin. De Nederlandse dansbond stuurt hem naar wedstrijden in de Baltische Staten, Rusland, Israël, Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk en België. Hij voegt in die landen heel wat overwinningen aan zijn palmares toe. Pascal is intussen tien jaar dansleraar bij Clara Lamar en geeft les stijldansen, salsa, Argentijnse tango en streetdance. Pascal is ook grafisch ontwerper en runt zijn eigen bedrijf 'Tankpunt'. Behalve met zijn prestaties op de dansvloer, raakte hij in Nederland ook bekend als fotomodel en met zijn gastrollen in soaps. Pascal haalde al twee keer de grote finale van 'Sterren op de Dansvloer'. In seizoen 1 deed hij dat met Natalia en vorig jaar met Cathérine Moerkerke.

ELKE VANELDEREN & AERJEN MOOIJWEER
Elke Vanelderen beleeft haar studentenjaren in Leuven waar ze voor maatschappelijk assistente studeert. In 2000 maakt ze haar televisiedebuut als VJ bij de jongerenzender TMF. Drie jaar later is de dan 24-jarige Elke klaar voor een nieuwe uitdaging: de kijker van VTM doorheen het programmamenu gidsen. Haar vlotte babbel, haar vrolijke uitstraling en haar gedrevenheid resulteren nauwelijks acht maanden later in de presentatie van het reismagazine Grande TV. Sindsdien volgen de programma's elkaar in een snel tempo op: Star Academy, Blind Date, Hart Van Vlaanderen, Tien Om Te Zien, EHBL. Afgelopen voorjaar bewees Elke haar zin voor avontuur in Celebrity Shock en voor het reisprogramma Camping Life doorkruist ze momenteel Europa. Haar drukke agenda belette haar niet om ondertussen ook een studie gezondheidstherapie te volgen.

De Nederlander Aerjen Mooijweer zet zijn eerste danspassen als hij negen is. Op z'n elfde ontmoet hij Monique Broekmeulen. Het piepjonge danskoppel maakt meteen furore in de Nederlandse danswereld. Tussen 1996 en 1998 halen ze alle titels binnen van Nederlandse danskampioenen bij de jeugd. Ze worden in 2001 Latin American kampioen en drie jaar later Standaard kampioen. Ze zijn ook vijfvoudig allround kampioen. Op wereldniveau bereiken Aerjen en Monique zes jaar lang de halve finale bij het allround dansen. Tijdens het laatste WK in Australië werden ze 11de. Begin 2006 beslissen Aerjen en Monique om een eind te maken aan hun succesvolle samenwerking. Tijdens de eerste editie van 'Sterren op de Dansvloer' vormde Aerjen een duo met Wendy Van Wanten.

KOEN CRUCKE & NICKY VERNIEUWE
Koen Crucke is van jongs af gefascineerd door muziek. Als zestienjarige doet hij auditie bij de Gentse Opera en belandt in het koor. Vier maand later heeft hij een solistencontract vast. Hij wordt eerste solist Tenore-buffo aan de Opera van Gent, Opera voor Vlaanderen en de Vlaamse Operastichting. Hij heeft intussen meer dan tweehonderd rollen uit opera, operette en musical op zijn repertoire die hij vertolkte in diverse Operahuizen van o.a. Vlaanderen, Duitsland en Oostenrijk. Ondertussen acteerde hij bij het NTG en KVS-Brussel onder leiding van de meest toonaangevende theaterregisseurs. Toen in 1988 de Gentse Opera failliet ging, bleef Koen verder acteren bij het NTG. Hij registreerde de single 'Vrolijk Kerstfeest' die meteen een radiohit werd. Hij werkte mee bij zowel de openbare als de commerciële omroep in programma's zoals zijn eigen lichtklassieke programma 'Tijd voor Koen', 'Zeg eens Euh', 'Watte', 'Kemphanen', 'Kosmos', enz.. In 1989 vroeg Studio 100 hem om een vast personage te vertolken in de kinderserie 'Samson & Gert'. Hij creëerde de rol van Alberto, een zingende kapper die razend populair werd bij de kinderen. Koen speelde mee in films van Hugo Claus, Robbe De Herdt, Stijn Coninx en Lieven De Brauwer. Hij registreerde 14 full CD's en bracht een hele reeks singles op de markt. Toen Koen begin jaren '90 pianist Willy Claes persoonlijk leerde kennen, besloten ze om samen te gaan optreden. Hij concerteert ook regelmatig met het Filharmonisch orkest 'Jeugd en Muziek' van Hasselt. Daarnaast toert Koen rond met 'Douce France', een audiovisuele hommage aan Brel, Piaf, Trenet, Aznavour en Bécaud. Hij vertolkte de rol van Maurice in de musical 'Beauty and the Beast' evenals een hoofdrol in de Nederlandse Disney-musicalproductie 'Assepoester'. Koen verraste enkele jaren geleden vriend en vijand door drastisch te vermageren. Hij verloor 50 kilo op een jaar tijd. Hij bundelde zijn ervaringen in het boek "33 kilo later" die een bestseller werd. Hij schreef daarna een reeks boeken over gezonde keuken en gezond leven. Recent kwam van zijn hand "Oooh van Opera" in de winkel, een boek dat kinderen vanaf 9 jaar initieert in de wereld van de opera.

Nicky Vernieuwe doet al sinds haar vijfde aan ballet. Vanaf haar vijftiende breidt ze haar dansterritorium uit en maakt ze zich de latin, standard- en formatiedanspassen eigen. Nicky stoot al snel door als latin amateur en later ook als professioneel danseres. Zo werd ze derde in het Belgisch kampioenschap Latin in 2004. Ze is de 26ste op het Wereldkampioenschap Latin American 2004, 8ste op het Europees kampioenschap Argentijnse Tango en Belgisch kampioen Swing 2005. In 2007 wint ze het Belgisch Kampioenschap Professional Latin American Showdance. Ze danste mee in verschillende ballroom- en latinformaties. Nicky heeft ook al meegedaan aan een modeshow van Walter Van Beirendonck. Ze is fulltime kleuterleidster. In 2003 opent ze haar eigen dansstudio 'DanzAteljee' in Berchem, waar ze kinderdanslessen, standaard- en Latin voor volwassenen en salsa- en swinglessen geeft.

MARTINE JONCKHEERE & ARMAN ERANOSJAN
De in Roeselare geboren actrice heeft al in menige televisiereeksen gespeeld. Toch blijft haar bekendste rol die van Marie-Rose in de populaire soap 'Familie'. Van bij de eerste uitzending in 1991 tot 1997 was Martine erbij. Nadien kroop ze in de huid van Magda in de komische reeks 'Verschoten & Zoon'. In 2005 maakte Martine haar comeback in 'Familie' tot ze begin juni 2006 meedeelde dat ze aan borstkanker leed. Ze besloot tijdelijk te stoppen met de opnames, om zich ten volle te concentreren op haar genezingsproces. Halfweg juli 2006 was de actrice aan de beterhand en hervatte ze haar opnames voor de soap.

Arman Eranosjan is nieuw in 'Sterren op de Dansvloer'. Als zesjarige begon hij met klassiek ballet. Al snel kreeg hij de smaak van het dansen te pakken en schakelde hij over naar Latin- en ballroom. In 1986 behaalde hij zijn eerste titel Latin op het prestigieuze 'Latin Festival' te Moskou. Hij heeft wedstrijden gedanst in Armenië (zijn geboorteland), Rusland, Moldavië, Oekraïne, Georgië, Duitsland, Nederland, Frankrijk en België. Vanaf 2001 vertegenwoordigt Arman ons land op nationaal en internationaal competitieniveau, Latijnse dansen professionals. Hij werd Belgisch Kampioen professional Latin in 2005 en in 2006. In 2004 werd hij vice-kampioen op het Belgisch Kampioenschap Latin American. Arman geeft reeds enkele jaren dansles. Hij startte twee jaar geleden zijn eigen dansstudio in Geraardsbergen.

NICO MATTAN & ELLEN EKKART
Nico Mattan werd in 1994 profwielrenner. Hij was vooral gespecialiseerd in eendagswedstrijden, maar kon ook goed tijdrijden. Zijn grootste overwinning behaalde hij in 2005 toen hij de klassieker Gent-Wevelgem won. Verder staan ook onder andere de Driedaagse van De Panne (2001), de GP Ouest France-Plouay (2001) en twee etappes in Parijs-Nice op zijn palmares. Mattan reed aanvankelijk jarenlang als helper van zijn vriend en ploegmaat Frank Vandenbroucke. In 1999 moest Nico zijn carrière beëindigen na hartproblemen, maar na een herkeuring kon hij deze alsnog voortzetten. De wielrenner reed voor verschillende grote ploegen waaronder Lotto, Mapei GB, Mapei Bricobi, Cofidis, Bodysol-Brustor-Relax, Davitamon- Lotto. Hij beëindigde zijn carrière bij het DFL-Cyclingnews-Litespeedteam.

Ellen Ekkart volgt de klassieke danscarrière: een basisopleiding klassiek ballet om dan over te stappen naar de ballroom en Latijns-Amerikaanse dansen. Ellen wordt zes keer Belgisch kampioen in het formatiedansen Latin. Ze neemt met een groep deel aan Europese - en aan wereldkampioenschappen in Oostenrijk, Polen, Litouwen, Zweden, Noorwegen en Duitsland. Ondertussen studeert ze af als interieurarchitecte. Toch kiest Ellen na enkele jaren resoluut voor een fulltime danscarrière. Als amateur danser haalt ze het hoogste niveau in Latijnse dansen. Tijdens deze periode werkt ze samen met Peter Ekkart, en slaat de vonk over naar een intense relatie. Ze is ondertussen met hem gehuwd en ze hebben een zoontje. Samen runnen ze dansschool Ekkart in Mortsel, een familiebedrijf met een stevige reputatie. Als danseres werkte Ellen o.a. met Walter van Beirendonck, Marc Bogaerts, Alain Platel, Robert Groslot, Dirk Brossé, Pol Van Assche, enz. En natuurlijk was ze de partner van Sam Gooris in de eerste reeks van 'Sterren op de Dansvloer' en van Herbert Flack in de tweede reeks. Ellen betreedt ook de minder traditionele danspaden en is hiphop/freestyle danseres en – choreografe. In deze richting maakte ze choreografieën voor verscheidene binnen- en buitenlandse artiesten en geeft ze les in de gevangenis van Antwerpen.

TIANY KIRILOFF & GUY JOTTAY
Deze dochter van een Chileense moeder en Nederlandse vader verhuisde net na haar geboorte naar Maracaibo (Venezuela) omwille van haar vaders job. In Venezuela ging ze naar de American School voor een algemene opleiding in het Engels en in het Spaans. Toen ze twaalf was, werd vader Kiriloff terug overgeplaatst naar Europa en kwam Tiany in Antwerpen terecht waar ze een spoedcursus Nederlands kreeg. Tiany's carrière als presentatrice begint bij de start van jongerenzender JIM. Haar passie voor mode resulteerde in de presentatie van Alive.Style. Later presenteerde ze JIM Late Night, het lifestyleprogramma Spotlight en bij het grote publiek is ze bekend als gastvrouw van 'Open en Bloot'. In navolging van dit programma verscheen het boek 'Open en Bloot – het geheim van goede seks', waar Tiany aan meeschreef. Op 27 juni 2007 beviel ze van haar eerste kindje, dochter Yéléna.

Guy Jottay is zeven wanneer hij zijn eerste danscursus volgt. Het is meteen grote liefde en hij wordt een gediplomeerd dansleraar. Hij gaat drie jaar lang in Londen wonen om zich verder te specialiseren in de Latin en standard. Guy verzamelde een hele rist titels samen met zijn echtgenote Martine en dat in Latin, standard en in de all round discipline. Guy is nu zelf jurylid tijdens internationale kampioenschappen en hij geeft les in zijn dansschool Dancepoint. Hij is al vijftien jaar getrouwd met Martine en hun vier kinderen hebben ook al de weg naar de dansvloer gevonden.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 3 (2008)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers