'Steracteur Sterartiest': Tinne Oltmans

dinsdag 31 oktober 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Donderdag 2 november start de gloednieuwe reeks van 'Steracteur Sterartiest' op En met de eerste liveshow. Het succesrecept blijft hetzelfde: acteurs zingen de ziel uit hun lijf voor het goede doel, in negen verrassende liveshows. We stellen een voor een de deelnemers aan je voor.

''Steracteur' was megagroot toen ik jonger was. Ik vond het heel fascinerend en cool om te zien wat die acteurs allemaal konden. Ook ik hoop een deel van mezelf als artiest te ontdekken dat ik nog niet ken, en ik hoop dat de kijkers een andere Tinne leren kennen, naast mijn personage Mila.'


Tinne werd geboren in een creatief nest in het Antwerpse en deed als vijfjarige al aan kleuterballet en zat op musicalkampen. Als elfjarige stond ze op het podium als een van de zeven Von Trapp-kinderen in 'The Sound Of Music'. Als tiener studeerde ze met veel zin woordkunst-drama aan PIUS X in Antwerpen, nadien liet ze zich volledig onderdompelen in de musical aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In haar derde studiejaar kreeg Tinne na een geslaagde auditie de rol van Mila in 'Ghost Rockers'.

Mila en haar 'Ghost Rockers' veroverden aan een razend tempo Vlaanderen: op het Gala van de gouden K’s van Ketnet werd Tinne zelf al twee maal verkozen tot Vrouwelijke tv-ster van het jaar en ook de Gouden K voor Babe van het jaar mocht ze al mee naar huis nemen.  De reeks 'Ghost Rockers' is intussen al aan zijn vierde seizoen toe, en met de film 'Ghost Rockers - Voor Altijd' wonnen Tinne en haar collega’s zelfs een prestigieuze Ensor voor Beste kinder-/ jeugdfilm. Momenteel trekt ze met de 'Ghost Rockers'-band op een theatertournee door Vlaanderen.

Tinne is samen met collega-'Ghost Rocker' Juan Gerlo, en die steunt haar voor de volle 100% in deze nieuwe stap. Voor het eerst wordt ze immers niet omringd door haar collega's, maar staat ze helemaal alleen op het podium.

Goede doel: VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen)
VAGGA (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheid Antwerpen) is het grootste centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Net als andere dergelijke centra biedt VAGGA hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen. Daarvoor werken ze met aparte teams voor volwassenen, kinderen en jongeren. Elk team bestaat uit een of meerdere psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers. De hulpverlening in een CGG is ambulant, er is dus geen opname of verblijf.

De focus ligt op mensen met een ernstig psychisch probleem of een probleem dat het risico in zich draagt om chronisch te worden, zoals angst- en depressieve stoornissen en verslavingsproblemen. VAGGA heeft naast deze reguliere werking ook een gespecialiseerd aanbod voor jongvolwassenen, ouderen, voor verslavingszorg, verslavingspreventie en voor personen die door justitie verwezen werden voor behandeling (forensische zorg). VAGGA engageert zich ook in meerdere projecten, gericht op specifieke doelgroepen en thema’s, zoals vroege opsporing van  psychose. In 2016 had VAGGA 6.085 mensen met psychische problemen in behandeling.

De loon- en werkingskosten worden dan wel grotendeels door de Vlaamse overheid gefinancierd, maar elke euro is welkom, want cliënten betalen er slechts een beperkte bijdrage. Nu is dat 11 euro per consultatie, maar in een aantal specifieke situaties is de prijs voor hulpverlening slechts 4 euro of zelfs gratis.

Tinne kiest heel bewust voor VAGGA, omdat ze door haar leeftijd en job vaak in contact komt met jongeren en ouderen die psychische problemen hebben. De hulpverlening van VAGGA is erg goedkoop, waardoor velen er gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Tinne wil met haar bijdrage anderen aanmoedigen om die stap naar therapie te durven te zetten.

'Steracteur Sterartiest', vanaf donderdag 2 november om 20.40 uur op Eén.


Lees ook:
'Steracteur Sterartiest': Bab Buelens
'Steracteur Sterartiest': Koen Van Impe
'Steracteur Sterartiest': Giovanni (Gio) Kemper
'Steracteur Sterartiest': Hilde De Baerdemaeker
'Steracteur Sterartiest': Nicky Langley
'Steracteur Sterartiest': Michiel De Meyer

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficinter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op En.

Dossiers